Wednesday, October 31, 2012

Beutskin Announcement (updated)!

Assalamualaikum..

Dear ladies, Beutskin Essence stocks this week semua dah pos hari nih. Like stated before in previous entry, priority will be given for customers yang dah bayar deposit. Good news for everyone, ready stock dah ada and payment by this Sunday, saya akan pos on Monday.

I favor 'first booked and paid, first served” policy for customers, which means customer who made the very first payment, shall have the entitlement of purchase for the current week stocks. For customers who may fail to pay earlier, anda boleh tunggu new stocks coming in the other week or you may ask for refund back just in case payment dah dibuat tapi lewat and anda tak nak menunggu. InsyaAllah saya akan keep on update stocks availability thorugh email yer :)

I only deal with serious customers, serious customers here means you booked and you will pay within 24 hours. If payment lewat, your order kena queue up sebab customers lain yang dah bayar akan dapat purchase terlebih dahulu.

To order, please provide below details and send to the_whitelavender@yahoo.com:

full name
address
tel num
ic num

1 box- RM230, postage is RM6 for Semenanjung and RM8 for Sabah and Sarawak.

Untuk repeat order customers, 1 box cuma RM200 only ya sebab dah register ahli. But I need the above details also sebab tak terdaya nak check email lepas-lepas terlalu banyak :)

Trial pack also boleh request if nak, 10 biji (RM45)/ 20biji (RM90) /30biji (RM130).

Till then, have a nice day.

Assalamualaikum..

P/S: For those yang dah buat payment and saya dah pos, tracking number will be given upon request. Thank u!


Sunday, October 14, 2012

Resepi Puding Biskut ♥

Assalamualaikum..

Hari nih nak share dengan uols resepi Puding Biskut, dapat from my friend's mum. Alkisahnya dak kawan nih selalu laa bawa bekal Puding Biskut nih pegi ofis. Lama-lama makan sampai seru nak mintak resepi nak cuba buat sendiri lagi puas makan dapat buat banyak-banyak. Selalu dia bawa bekal kena kongsi ramai-ramai dapat lah dalam dua tiga suap. Sobs..

Memang marvelous untuk buat pencuci mulut, senang and bahan-bahan pun tak mahal. Puding Biskut nih dah macam ala-ala Puding Roti tapi lagi simple and senang nak buat dia.


Tengok jagung tuhh.. Ohh myyyyyyy... Nyummyyy :D

Bahan-bahannya:

1 tin susu cair
1 tin jagung krim
3/4 cawan gula
2 sudu tepung custard
2 sudu tepung jagung
2 sudu marjerin
Biskut Marie (saya suka cappucino!)

Cara-cara membuatnya:

Campurkan susu cair, jagung krim, gula, tepung custard and tepung jagung dalam periuk. Masak bahan-bahan yang dicampurkan tadi dengan api sederhana. Kacau sehingga sebati and menjadi pekat.

Bila dah pekat, baru campurkan marjerin. Kacau lagi and lagi sehingga sebati lalu tutupkan api.

Cari lah bekas Pyrex ke untuk masukkan adunan tadi. Uols kena buat layer-layer. Tuang adunan tadi ikut ketebalan uols suka, then susun biskut Marie rapat-rapat atas adunan tadi. Then tuang lagi adunan tadi lepas tuh ratakan and susun lagi biskut Marie rapat-rapat atas dia. Ulang langkah tadi sampai empat hingga lima layer dah mencukupi.

Biarkan kejap, lepas tuh dah boleh makan. Masuk dalam fridge pun sedap nanti makan dia sejuk-sejuk.

Selamat mencuba! :)



♥ Jom usha koleksi terbaru at White Lavender ♥
Boleh pakai time this coming Aidiladha.




Saturday, October 13, 2012

Beutskin Essence.

Assalamualaikum..

Ramai tanya saya dah makan berapa lama. Actually saya dah makan almost a month. Masa awal-awal saya makan, I take 2 in the morning 1 hour before breakfast, and also 2 at night sebelum tido. Tapi 3 days jer saya ambil macam tu, after that cuma 2 biji pagi sebab kesan dah mula rasa. Paling ketara sekali jerawat cepat kecut, senang lawas bila makan jer tak sampai sejam dah pegi toilet and paling best, tak rasa letih even saya tido lewat. Biasanya kat ofis memang mengantuk jer memanjang, lagi-lagi bila tak cukup tido. Alhamdulillah lepas makan BE nih, rasa lebih fresh bila bangun pagi and kat ofis pun tak rasa letih. Kulit pun rasa makin lembut, liners pun sekarang bersih jer kalau tak dulu ade jugak masalah keputihan. 


Gambar kat ofis, tanpa edit or flash :)

Hari tu ade masa yang stok BE nih habis, kat HQ pun tak de terpaksa stop seminggu. Tak de bad effect apaper pun, just that saya kembali rasa mengantuk and letih bila tak cukup tido.

Nak share sikit info on supplement BE nih.. Sebab ramai yang tanya soalan-soalan macam kat bawah nih, maka nye saya share kat sini terus okay. 


Produk BEUTSKIN ESSENCE kini makin dikenali sebagai supplement yang mampu memperbaiki dalaman dan kecantikan kulit luaran seseorang wanita. Penggunaan skincare yang bagus sahaja tidak mencukupi kerana tanpa kesihatan yang baik, ia akan merencatkan penampilan dan mengurangi keserian wajah individu terbabit. Justeru, amalkan pemakanan yang seimbang, minum cukup air, elakkan masalah yang boleh menyebabkan tekanan/stress serta mendapatkan rehat/masa tidur yang berkualiti adalah asas untuk kekal cergas dan bertenaga sepanjang hari.



Berikut adalah beberapa persoalan yang sering diajukan berkenaan produk ini. Penting untuk anda memahami dan mengambil produk mengikut aturan dan saranan yang diberikan bagi memastikan khasiat/keistimewaan ia dapat diserap badan dan memberikan impak maksima di atas pelaburan yang anda keluarkan.

1. Bila masa terbaik untuk mengambil Beutskin Essence?
-Ambil 2x sehari, 2biji sebaik saja bangun dari tidur, diikuti dengan segelas air masak/suam, iaitu sekurang-kurangnya setengah jam sebelum sarapan. Sekali lagi 2biji pada waktu malam, iaitu sebelum tidur (dengan andaian anda makan malam selewatnya 3 jam sebelum tidur, agar zat aktif produk dapat diserap sistem pencernaan tanpa gangguan dari makanan2 yang belum dihadam). Sila minum banyak air sepanjang hari untuk melancarkan pembuangan toksin dan membolehkan nutrien diserap secara optimum oleh sistem dalaman badan. Atau memadai untuk ambil 2 biji sehari, boleh ambil 1 pagi and 1 malam, 2 pagi atau pun 2 malam ikut kesesuaian masing-masing.

2. Bolehkah Beutskin Essence diambil ketika haid atau hamil/mengandung?
-Boleh diambil ketika haid, ia membantu mengurangi senggugut, melaraskan kitaran hormon (bagi mereka yang hanya sesekali datang haid dalam beberapa bulan) juga  melambatkan monopouse. Tetapi wanita hamil DILARANG mengambil produk ini kerana kandungannya yang boleh 'membersihkan rahim' dan mengecutkan saluran peranakan. Tapi bagi yang nak berkahwin jangan risau, boleh makan seperti biasa. Lepas kahwin anda boleh stop, saluran peranakan akan back to normal dan anda digalakkan makan SNE pulak untuk kesuburan.

3. Selepas bersalin/berpantang dan menyusukan bayi boleh ambil Beutskin Essence?
-Boleh, tapi pengambilan dalam kadar minima sahaja sudah mencukupi, iaitu 1 pagi dan 1 malam. Ia membantu mempercepatkan proses pemulihan luka selepas bersalin, mengeluarkan sisa darah nifas, memperbaiki rahim pada kedudukan asal dan mengetatkan semula vagina selain menambahkan susu ibu dan memberi tenaga. 

4. Lelaki boleh amalkan Beutskin Essence?
-BOLEH! Ia membantu mengimbangi hormon kelelakian anda selain menjauhi kanser prostat, di mana dengan pengambilan BE ia mampu merencatkan kanser tersebut selain menguatkan sistem perkumuhan (buah pinggang) anda. 

5. Bolehkah Beutskin Essence diambil bersama supplement lain seperti kolagen, Vitamin-C atau ubat-ubatan doktor yang lain?
-Boleh, tapi bergantung kepada kesesuaian. Contohnya, jika supplement lain itu juga perlu diambil sebelum sarapan, maka ia pasti menyukarkan anda kerana BE juga perlu diambil pada masa yang sama,kan? Pastikan anda jarakkan waktu pengambilan sekurang2 nya 1 jam sebelum mengambil produk lain.

6. Berapa lama perlu amal untuk melihat hasil kecerahan kulit?
- Ini paling banyak ditanya. Semua obses untuk miliki kulit cerah berseri. Tapi sebelum itu, anda perlu fahami dulu bagaimana Beutskin Essence (BE) berfungsi dalam beberapa tahap dalam lingkungan masa tertentu. Kita rawat dalaman dahulu ok?

**Penyerapan - 100% pati tumbuhan aktif yg diserap dengan pantas ke dalam sel-sel tubuh bagi mengaktifkan fungsi2 utama sel.

**Pemulihan - Pati tumbuhan aktif dlm BE bertindak terus pada nukleus sel untuk menghasilkan enzim2 autogenus bagi memulihkan kecergasan.

**Penjanaan semula - Pati tumbuhan aktif dalam BE membekalkan nutien2 yg mencukupi kepada sel dan membantu sel2 kulit kembali sihat.

**Pengkhususan - Pati tumbuhan aktif dalam BE mula mengenal pasti dan bertindak secara khusus pada sel2 yg rosak dalam tubuh dengan menambahkan kepekatan kolagen dan membaiki struktur serat2 elastik, membolehkan kekenyalan dan keanjalan kulit dipertingkatkan.

**Pembekalan semula - Pati tumbuhan dalam BE membekalkan semula tenaga dan tahap nutrien yg diperlukan oleh sel2 kulit.

**Kebolehpercayaan - BE mengandungi 100% pati tumbuhan aktif tanpa penggunaan sebarang hormon dan oleh itu, ia tidak akan menyebabkan alergi dan kebergantungan.

Jadi kesimpulannya, jika kesemua tahap ini sudah dicapai, kesihatan dalaman dipertingkatkan, struktur kulit akan dipulihkan (jerawat, parut, pori2 terbuka, jeragat, kekusaman hilang perlahan2), maka barulah terlahir kulit halus cerah berseri! Ini semua diperolehi dalam tempoh 3-6 bulan pengambilan secara konsisten..:)

7. Jika memberhentikan pengambilan, adakah kulit yang cerah/mulus kembali menjadi gelap dan kusam?
-Dalam jangka panjang, sudah tentu ia terjadi, kerana tanpa zat2/nutrien mencukupi, kolagen semulajadi badan terbina dalam kadar perlahan dan merosot, selain pengumpulan toksin yang menghasilkan radikal bebas mempercepatkan lagi proses penuaan berlaku..

NOTAKAKI: Dalam proses rawatan, sesetengah orang berkemungkinan akan mengalami masalah jerawat tiba-tiba keluar, atau jeragat mungkin bertambah sedikit daripada asal atau pun keputihan pun mungkin keluar. Take note untuk teruskan makan dan jangan sesekali anda STOP sebab anda dalam tempoh rawatan di mana toksin telah mula keluar daripada kulit sebelum kulit menjadi lebih halus, licin dan semakin cerah. Rawatan ini bergantung pada kandungan antibodi dalam badan masing-masing. Ada yang sebulan, ada yang tiga bulan dan mereka yang ada masalah kulit yang teruk mungkin memerlukan enam bulan untuk memperoleh struktur kulit yang lebih baik dan cantik. BE ini salah satu fungsinya ialah menstabilkan fungsi hati dan buah pinggang, jadi kena minum AIR MINERAL banyak-banyak and kena rajin ke toilet sikit sebab lawas buang air kecil. Oleh itu, bagi yang mengamalkan makan BE secara berterusan insyaAllah akan memperolehi mata yang lebih fresh dan kulit yang lebih glowing serta halus licin.

Untuk mempercepatkan tempoh rawatan, disarankan makan SNE capsule juga dan anda juga boleh menyapukan minyak SNE pada muka. Juga yang berkemampuan, boleh makan 2 capsules SNE dan 2 capsules BE pada waktu pagi dan juga malam.

Antara selebriti yang mengamalkan produk BE nih and diorang memang berpuas hati :)









I used to adore kulit Adira, putih melepak and pinkish pulak tu. At first I thought dier pakai blusher, rupa-rupanya after amalkan BE nih her face jadi glowing and pinkish gituu.. Macam saya, memang berkulit cerah tapi bila kena panas terik boleh berbelang jugak kulit kan.. After amalkan BE nih alhamdulillah tak de nak berbelang dah kulit sebab BE nih dier balance kan skin tone jugak, and now pipi dah start nk pinkish sikit. I will continue on consuming this product sebab memang terbukti berkesan pada diri sendiri :)

So those yang interested kena cepat-cepat order sebab stok BE nih kalah pisang goreng panas. Bila habis jer jenuh kena tunggu, macam saya dah standby extra kotak untuk diri sendiri so memang takkan ter-stop. Nanti jadi macam hari tuu haruuu.. Uhuk! And also, I had stop taking other supplements which I used to consume before, sebab BE nih dah memadai.

Untuk order, price as per below:


10 biji- RM45
20 biji- RM90
30 biji- RM130
60 biji- RM260 (1 kotak)

Untuk yang beli 1 kotak akan automatic jadi ahli and next purchase cuma RM210 :)

Postage:

Semenanjung (RM6)
Sabah/Sarawak (RM8) 
 
Email to me at, the_whitelavender@yahoo.com and letak details as per below.

Name:
Address:
Hp num:
Ic num:
Qty: 10 biji/ 20 biji/ 30 biji/ 60 biji (sekotak)


Till then, have a nice day :)

Assalamualaikum..

Wednesday, October 10, 2012

Supplement :)

Assalamualaikum..

How's life going on dearies? Kat sini saya nak share dengan korang supplement yang saya baru je amik. Alhamdulillah, memang sangat bagus bukan sahaja untuk cantekkan kulit, malahan sangat baik untuk kesihatan dalaman jugak :)

Antara kesan yang saya sendiri dah rasa:
  • Pimples cepat kecut and kering. If keluar pun tak banyak lagi-lagi masa period. Kulit pun jadi lebih licin and lembut jer.
  • Saya nih ada masalah period pain, senggugut. Bila datang bulan jer, mesti rasa nak berguling-guling tahan sakit. Alhamdulillah, lepas amalkan supplement nih dah tak rasa sakit lagi.
  • Macam saya memang genetik kulit cerah, ada Chinese blood. Tapi cerah macam mana pun kena panas matahari boleh burn jugak. So dengan amalkan supplement nih boleh maintain kan and balance kan warna kulit.
  • Lawas, both besar and kecik. Hee, paham kan? :D
  • Tak cepat letih and mengantuk even tak cukop tido :)


Tak perlu make up tebal, foundation lagi bila nak keluar. Cukup bedak nipis supaya muka tak berminyak and sunblock untuk jaga kulit dari sinaran UV. Ni saya nak pegi Pejabat Pos jer, so tak der lah nak make up segala :)

Shoot for my online boutique.
Tak pakai foundation, cuma sedikit Maybelline Angelfit Two Way Cake. Tak payah tebal-tebal, letak sikit-sikit jer.

Now pegi keje pun dah tak pakai foundation at all.
Kulit rasa lagi selesa and tak terlalu oily macam dulu.

The supplement that I'm taking now is.......
Beutskin Essence.

Below are the details of the product for your info :)


Beutskin Essence dirumus dengan menggunakan ramuan platinum daripada himpunan pati tumbuhan yang unik, digabungkan menerusi teknik pengekstrakan superkritikal CO2, satu kaedah moden yang berupaya menguraikan melanin dan pigmen kuning pada kulit dengan lebih cepat demi memutihkan dan memperbaharui sel badan secara keseluruhan. Ia menggalakkan metabolisme sel, merawat dan memperbaiki sel agar badan menjadi lebih sihat dan memperolehi kulit yang lebih bersih, halus dan cerah. Ia juga membebaskan enzim-enzim aktif sel, berkesan untuk menghalang aktiviti radikal bebas dan meningkatkan tenaga sel supaya tisu kulit seluruh badan berfungsi dengan normal.

5 FUNGSI UTAMA BEUTSKIN ESSENCE:

1. Kecerahan Kulit - kulit bersih, cerah kemerah-merahan
2. Memperbaiki Genetik - menghalang sakit keturunan
3. Metabolik - Metabolisma stabil
4. Antioksidan - Awet muda
5. Menganjalkan kulit luaran dan dalaman


KESAN PENGAMBILAN BEUTSKIN ESSENCE:


3 hari :
- Menstabilkan fungsi hati dan buah pinggang, kadar peneutralan toksin dalam badan meningkat dengan nyata sekali, kekangan kapilari darah meningkat, hemoglobin meningkat dengan nyata, ketidakseimbangan ’qi’ dan darah dapat diperbaiki dan memulihkan daya.


10 hari :

- Keadaan fizikal bertambah baik, sebahagian toksin dalam hati, buah pinggang dan darah dapat disingkirkan, keupayaan anti-pengoksidaan dalam badan meningkat, kapilari darah menjadi lebih lembut, memulihkan dan meningkatkan kekenyalan dinding darah pada masa yang sama menyelaras fungsi ovari.


30 hari :

- Toksin pada organ dalaman badan dapat disingkirkan lalu dipenuhi dengan bekalan nutrien yang diperlukan, keupayaan baik-diri kulit dipulihkan dan ditingkatkan, fungsi peredaran mikro pada kulit diselaraskan secara efektif.


60 hari :

- Meningkatkan liang-diri kulit, keupayaan daya penahanan kulit meningkat, fungsi endokrin bertambah baik dan teratur, perubahan daripada kulit yang berwarna kuning gelap kepada kulit cerah berseri-seri.


90 hari:

- Lebihan lipofusin dan radikal bebas dalam badan disingkirkan, sel-sel menjadi aktif dan keanjalan kulit dipulihkan lalu mengembalikan wajah yang cantik dan kelihatan muda.


Penggunaan jangka masa panjang :

- Metabolisme badan berada dalam keadaan peredaran yang baik, kulit menjadi lembut, licin, sihat, cerah, cantik dan sempurna

CARA PENGAMBILAN:

-Makan 1 biji pagi dan 1 biji malam. Jika mampu, dewasa boleh ambil 2 biji pagi dan 2 biji malam.

-Boleh diamalkan seawal umur 13 tahun

-Wanita mengandung dilarang ambil (kerana ia mengecutkan rahim)

-Wanita menyusui bayi boleh ambil selepas habis tempoh pantang (digalakkan ambil untuk membantu menambahkan susu, lebih nutrisi pada bayi selain mengetatkan/memulihkan kembali organ peranakan wanita. Memadai 1-2 biji sahaja sehari.

- Lelaki yang berisiko kanser postat boleh mengamalkan Beutskin Essence

-Jarakkan sekurang2 nya 1 jam jika di ambil bersama bersama supplement/ubat-ubatan lain.

-Di makan sewaktu perut kosong, seeloknya sebaik bangun dari tidur, 1 jam sebelum sarapan atau sebelum tidur.


KANDUNGAN KAPSUL:



Pati Tomato (Lycopene), Kudzu Tropika Radix Puerariae Lobata, Minyak biji anggur, Lycopene, Minyak kacang Pain, Beeswax (lilin lebah) dan Minyak Biji Seabuckthorn

Minyak Biji Seabuckthorn:Menyingkir radikal bebas yang berlebihan daripada badan, menguat, menyelaras dan mengaktifkan sel imun badan, meningkatkan daya pertahanan terhadap penyakit dan melaraskan fungsi endokrin.

Minyak Kacang Pain:
Membantu mengurangi tahap kolestrol dan trigliserida, menghalang vasokonstriksi, meransang metabolisme interferon dan nodus limfa, mengurangkan tekanan darah, mengaktifkan sel-sel NK dan meransang pemecahan lemak.

Lilin Lebah:
Merawat parut pada kulit, memperbaiki kulit yang kasar dan kendur, menguatkan kekenyalan serat pada kulit, menggalakkan metabolisme melanin untuk memutihkan kulit.

Minyak Biji Anggur:
Mencegah dan merawat penyakit kardiovaskular, menurunkan serum kolesterol dan tekanan darah, menentang radikal bebas dan anti-penuaan.

Lycopene:
Mempunyai fungsi anti-pengoksidaan yang kuat untuk menyingkirkan radikal bebas, melambatkan penuaan dan menggalakkan pertumbuhan sel.

Radix Pueraria Lobata:Meningkatkan aliran darah ke arteri koronari, menurunkan kekangan pembuluh darah., mengencangkan payudara, merapatkan bahagian intim dan memperbaiki sistem peranakan wanita.

*LULUS KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA : MAL08031430TR
*HALAL

Price as per below:

10 biji- RM45
20 biji- RM90
30 biji- RM130
60 biji- RM260 (1 kotak)

Untuk yang beli 1 kotak akan automatic jadi ahli and next purchase cuma RM210 :)

Postage, 

Semenanjung (RM6)
Sabah/Sarawak (RM8)
 
Interested? Email to me, the_whitelavender@yahoo.com and letak details as per below ya..

Name:
Address:
Hp num:
Qty: 10 biji/ 20 biji/ 30 biji/ 60 biji (sekotak)

Thank you and have a nice day :)



Monday, October 8, 2012

23rd.

Bismillah, dengan nama Allah yang Maha pemurah lagi Maha mengasihani..

Assalamualaikum..

Syukur Alhamdulillah, hari nih genap umur saya 23 tahun. Terima kasih ya Allah, atas kehidupan, nafas dan degup jantung yang Kau berikan untuk dua puluh tiga tahun ini.

Ibu, terima kasih atas tempoh sembilan bulan sepuluh hari saya berada dalam rahim ibu.. Saya tau, ibu terpaksa lalui kesakitan dan kepayahan dalam tempoh itu. Pengorbanan ibu, kasih sayang ibu, segalanya akan sentiasa saya ingat dan tak akan saya lupakan.

Ibu, Ayah.. Terima kasih sebab menjaga saya, mendidik saya, mendewasakan saya menjadi seorang gadis seperti sekarang ini. Tanpa itu semua, saya takkan mampu berada di mana saya ada sekarang. Alhamdulillah, saya bersyukur dengan rezeki yang Allah telah kurniakan kepada saya.

Buat keluarga dan teman-teman yang saya sayangi, terima kasih sebab sentiasa berada di sisi untuk tiap detik dan waktu.

Encik Tunang, terima kasih sebab sentiasa di sisi saya saat susah senang, sedih gembira. Semoga Allah permudahkan segala urusan dan perancangan kita, insyaAllah. Saya sayang awak, juga keluarga awak.




P/S: Tahun nih sambut ulang tahun kelahiran sebagai tunangan orang, tahun depan? InsyaAllah.. Buat kalian yang sentiasa mendoakan, hanya Allah jua yang mampu membalasnya :)

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com