Sunday, March 10, 2013

LIMA Perkara Tentang #Henfon.

Assalamualaikum..

Tahukah anda bahawa henfon boleh menjadi penyelamat kepada kita sekiranya kita berhadapan dengan situasi-situasi berikut:
  1. Kalau anda pengguna smartphone yang boleh online, kalau ngantok kat office boleh curi-curi bukak facebook, twitter etc. Update status, baca berita pasal Sabah's issue.. Mata terang sikit baru sambung buat kerja okayyy..
  2. Juga kalau anda tak tahan nak pegi toilet, tapi toiler full.. Cuba alih perhatian anda daripada perasaan tak tertahan tadi dengan online. Cuba lah! Cara yang sangat effective! (Maksud di sini bawa henfon anda ke toilet yer.. Haha ini serius)
  3. Meeting yang mengantok, curi-curi whatsapp dengan girlfriends bincang pasal majlis kahwin.. :P Nak kacau Encik Tunang, dia busy di site maka harus lah girlfriends jadi mangsa!
  4. Sampai-sampai office rasa tudung macam senget sebab tadi angin tiup kuat sangat (paling bencii bila bertudung bawal). Tiba-tiba baru perasan, "Alamak compact powder I tinggal dalam kereta!" Ohh henfon kan ada, gunakan lah application front camera untuk betul kan tudung anda yang senget-benget tadi. 

And lastly... Ini yang selalu I buat untuk menutup malu bila..... Hahaha baca jelah.

Number 5.. Opocot! Ya Allah terpeleot pulak kaki sebab pakai wedges tinggi tak perasan depan tuh jalan berlubang (nasib baik tak jatuh and terpelecok!) Dah lah kat situ ramai orang yang sebenarnya tengah tengok anda cat walk dengan wedges yang tinggi tuh.. And siapa lah suruh pandai sangat berjalan sambil tengok henfon, tak tengok depan dan bawah.. Maka, cepat-cepat letak henfon ke telinga macam tengah jawab call. Yer, berlakon lah sehabis baik mana tau ada rezeki director berkenan boleh jadi extra.. Hihihi :P

Pengajaran: Masa tengah berjalan tengok depan, jangan main henfon. Sekali terjatuh, tergolek, malu dia tak payah cerita laa.. Rasa nak tukar kerja terus tahu tak? Ngeeee!

Till then, Assalamualaikum.. Have a nice day ahead dearies :)


4 feedback(s):

Shazwani Ramly said...

info berguna :)

cimon said...

Hahaha (^_^)

Nurul Hafizah Hairi said...

salam...jemput singgah blog saya http://nurulhafizahhairi.blogspot.com/ :)

eid mazni said...

hai yana...

yang no 5 tu pernah terjadi...anyway, masa tu mg tgh bercakap kat fon pun...tiba2 terjatuh, pakai wedges la kn...terus bangun n jalan buat xtahu je...dahla tepi jalan shopping mall lak tu...ahaha...maluuuuu...~ :)



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com