Friday, May 10, 2013

Bulan Rejab.

Assalamualaikum..

Esok dah masuk bulan Rejab. Sekejap jer kan masa berlalu? 

Rejab..
Syaaban..
Ramadhan..

And masa berlalu pantas sangat sampai tak perasan tinggal 23 hari jer lagi sebelum saya bergelar seorang isteri, insyaAllah. Bila tengok cermin, siap tanya pada diri sendiri.. "Biar betul aku dah nak kahwin.." Haha rasa nak tampar muka sendiri! -_-

Just to share with uols, doa sebagai amalan untuk masuk ke bulan Rejab nih:



Yang nak puasa sunat memang digalakkan..
Yang nak ganti puasa, sila ganti cepat Ramadhan dah tak jauh mana tuu..

Esok and weekends seterusnya sampai lah ke majlis dah full with plans. Banyak tempat nak kena pergi, banyak barang nak kena beli, banyak duit nak dihabisi.. Ehh? Hehe seriously, for those yang nak kahwin tuh tak payah lah sibuk nak calculate berapa banyak duit yang dah di spend. Yang penting jangan terlalu membazir and jangan pula terlalu kedekut. Untuk majlis walimah sendiri jugak kan? :)

Okay lah, sampai sini dulu. Sorry, jarang betul update pasal life stories. Been busy, kerja pun menimbun sebelum bercuti panjang. InsyaAllah lepas nih ada lah kot masa nak berblogging macam dulu-dulu. To the new comers, selamat datang and salam perkenalan. Tak sempat nak bertegur sapa, kalau jumpa dekat luar sila-sila lah tegur saya. Saya tak sombong, juga tak over peramah. Orang berbudi kita berbahasa.. Gittew! 

Have a nice day ahead dearies, Assalamualaikum..

2 feedback(s):

Zakiah said...

Semoga dipermudahkan urusan. Kak yana, update la pasal persiapan majlis..hehe

cimon said...

Tak lama lg tuh. Enjoy preparing for ur wedding & control ur stress level. (^_^)



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com