Sunday, June 16, 2013

Alhamdulillah, we're officially married :)

Assalamualaikum..

Seven years are such a long journey for a relationship, so many ups and downs.. Hanya Allah yang Maha Mengetahui segala apa yang berlaku dalam tempoh masa perkenalan kami. Sebab, banyak perkara hanya kami berdua yang tahu. Setiap dugaan dan badai yang melanda, kami cuba selesaikan berdua tanpa melibatkan pihak lain terutamanya keluarga. 

Syukur Alhamdulillah, benar lah kata orang kalau dah jodoh tak ke mana. Carik-carik bulu ayam lama-lama bercantum jua, sedangkan lidah lagi tergigit.. Segala dugaan yang melanda menjadikan ikatan dan keyakinan kami berkenaan dengan hubungan ini menjadi lebih buat. Mula dengan merisik, bertunang dan akhirnya ke jinjang pelamin. Alhamdulillah ya Allah, terima kasih kerana menyatukan kami, memanjangkan jodoh kami, hingga ke akhir hayat dan ke jannah insya-Allah :')

1st June 2013: Majlis Akad Nikah dimulakan selepas waktu isya'. Dengan hanya sekali lafaz, saya kini menjadi permaisuri hidup Muzakkir Shukri. Alhamdulillah.. Perasaan di kala itu hanya Allah yang tahu, sebab saya duduk bersebelahan semasa akad dilafazkan. Tersentuh hati..







Official photographer: Pengantin Remaja Photography
Make up by: Noor Raffidah Tohid (facebook)
Hantaran & Pelamin: Ziana Dmuar
Attire & Veil: My own collection, made in Bandung
Inner & Shawl: My own blogshop collection, cuma additional beadings and lace.

2nd June 2013: Majlis walimatul urus sebelah keluarga saya (pihak perempuan). Majlis diadakan di rumah keluarga saya sendiri di Muar, Johor. Terima kasih yang tak terhingga buat keluarga, sanak saudara dan sahabat handai yang sudi datang untuk memeriahkan majlis. Hanya Allah jua yang mampu membalasnya :')




Some of the outdoor pics by our official photographer:




Official photographer: Pengantin Remaja Photography
Pelamin, Main table & Hand bouquet: Ziana Dmuar 
Make up by: Noor Raffidah Tohid
Attire & Veil: Nana Bridal
Inner & Shawl: My own blogshop collection


8th June 2013: Majlis bertandang, sebelah pihak lelaki or also known as Majlis menyambut menantu. Thanks a lot to dear families and friends yang sudi datang ke rumah mertua di Sg Buloh :)





My beloved pengapits, thank you dearies..


Official photographer: Pengantin Remaja Photography
Make up by: Nana Bridal
Attire,Veil & Hand bouquet: Nana Bridal
Inner & Shawl: My own blogshop collection



Really wish to upload more, but most of the pics semua pada photographer especially gambar dengan families and kawan-kawan. So apa yang ada jelah yer, hope cukup untuk berkongsi dengan kawan-kawan kat sini sekitar majlis yang lalu. You may follow my instagram sebab now macam rajin sikit update: lyanahisham89

Till then, nanti review pasal wedding will be in another entries later yer.

Assalamualaikum and have a nice day ahead.. :)



17 feedback(s):

syamimi fatin said...

so beautiful! congrats kak lyana :)

Mysara Ab Rahman said...

wah..cantik2 gmbar..congratz sis!

Etong said...

Tahniah! Semoga jodoh membawa sampai ke syurga :)

Siti Ramona Edora said...

congrats kak lyana. ^_^

NurainSuperr said...

congrate ! akak sangat lawa lah !

Shahada Fauzi said...

yana sangat cantik...^_^

tahniah dear..selamat pengantin baru buat kalian berdua..semoga sentiasa dalam lindungan kasih sayang Allah dan dirahmati sehingga ke akhir hayat..so sweet both of u..

twinkle twinkle said...

tahniah akk :))

Shazwani Ramly said...

cantiknya kak yanaaaa. :) congrats again for you and husband.

Princess Feyqa said...

mabruk sis :) btw lawa baju hehe

MasReena said...

Tanhniah >yana... cantik sangat awak =)

TeTerBanG said...

wahh!! thniah kak lyana n abg muzakkir :D smoga hubungan kak lyana n abg muzakkir kekal hingga ke jannah. smoga kak lyana dpat jd sorang isteri n ibu yg solehah n same thing goes to abg muzakkir :)

suma gmbar cntik. tmbah2 mjlis di pihak prempuan. n of course, kak lyana nmpak gorgeous. cntik sgt! :D

:: Sarah Zainuddin :: said...

Setuju dgn Teterbang! :)

:: Sarah Zainuddin :: said...

Setuju dgn Teterbang! :)

:: Sarah Zainuddin :: said...

Setuju dgn Teterbang! :)

LaLa mhdnor said...

u always look gojes =D

congrats yana :)

Nadya Shafeqa ツ said...

tahniah!
nampak sepadan sangat.
semoga kekal hingga ke syurga :)

nabila azmi said...

tahniah kak!!!=)



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com