Sunday, August 11, 2013

Happy Eid Mubarak :)

Assalamualaikum..

Firstly nak wish Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin andai ada tersilap kata atau terlanjur bicara. 

Theme kitorang purple, uols pulak colour apa? 
P/S: Abaikan muka pucat tak sihat tuu :')

How's your Raya people? Meriah tak?

As for me, this Raya ada kesulitan sikit sebab tengah tak de selera makan sangat and vomiting dah jadi macam norm. Doakan saya kuat and sihat, kecuh jer tengok rendang, lodeh, kari ayam, sambal kacang and all the menu tapi apakan daya mampu telan sikit aje. Weehee kurus lah I macam nih dah tak payah nak ambil supplement untuk diet by Shaklee. Eleh, macam laa boleh ambil kan for now :P

Haa ramai dah risau lettew berat badan macam dah naik jer kan.. kan.. Mana tak nye, makan ketupat banyak kot sebab nak merasa all the lauk yang macam-macam kat atas meja tuu.. Ramai betul customer yang balik Muar nih COD supplement nak bagi kurus balik, berat dah naik kata nyee padahal baru Raya keempat! Banyak lagi open house menanti.. Aiyokkkk!

2 supplements favourite untuk turunkan berat badan, harga pun tak mahal :)

Rasa-rasa duit Raya terlebih boleh ambil one set lagi cepat turun tauuu..

Masa on the way balik rumah mertua hari tu (last day puasa), memang weng dah kepala dalam kereta tambah dengan jam lagik! Mujur lah ada Vita-C Shaklee yang masam-masam manis untuk hilangkan rasa mual. Ohh memang I tak puasa nak dekat hujung-hujung sebab keadaan kesihatan yang tak mengizinkan.. Ibu kata kalau sayang yang dalam tu tak payah lah puasa sebab makan pun dah tak menentu, asyik lah keluar balik jer. Hopefully awal-awal jela macam nih kann :')

And paling sadis sekali, dah tak boleh nak telan segala benda yang berkaitan dengan susu... OMG! Dulu I suka susu.. Maka ESP campur dengan air orange baru lah boleh diterima tekak. Also mostly fast food dah tak heran kecuali tiga benda jer boleh telan: bubur mcD, nugget and mashed potato KFC. Pizza memang tak lahhh.. Lalu sebelah pizza terbau pun tak heran dahh.. Pelik, tapi itu lah hakikatnya.. Kalau dulu memang tak boleh tolak laa pizza lagi-lagi pepperoni extra cheese! Wuuhuu.. Sobs!

Nanti lah later on I will make an entry full pasal perkara-perkara pelik yang melanda diri. Right now perut macam lapar pulak, bukan senang nak rasa lapar nih kalau tak asyik nak vomiting sahaja. Jadi bila selera datang tetiba jangan lah diabaikan.. Rugi! Bila segala jenis makanan dah tak tertelan.. Bersyukur lah bagi mereka yg masih punya nikmat utk makan dgn berseleranya.. Tak pe, Shaklee kan ada kalau risau berat ter-naik! ;)

Till then, nak makan. Nanti sambung lagi..

Assalamualaikum.

5 feedback(s):

MasReena said...

Lyana nampak cengkung dah... selamat hari raya Lyana, jemputlah baca blog akak

Mysara Ab Rahman said...

kak lyana pregnant ek? kte tema hijau thun ni..:)
btw, baju akak cantik la! n akak dh nmpk bertmbh kurus...

:: Sarah Zainuddin :: said...

kena kuat tau! :)

fasha said...

hai kak..kite pon sme tema purple jugak...eeehee...
jge kesihaan baek2 kay =D

zeera lily said...

dear im looking for b complex & vit c (chewable) text or watsap me kalau ada 078 2428933

btw, selamat hari raya =)



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com