Thursday, August 1, 2013

Life Updates :)

Assalamualaikum..

(Tau tak entry nih dah kat draft berzaman sampai terpaksa edit balik sebab rasa macam cerita dah basi.)

Well, I do admit that sekarang nih dah sibuk dengan business Shaklee pulak because I consumed Shaklee supplements. BE and SNE saya masih stokis no worries nak order meh meh dipersilakan. Just that I have to stop them atas sebab-sebab tertentu yang I guess uols mungkin ada yang boleh teka. Okayh syhhhh.. Still new tak nak talk much about it until it's about time yang dah sesuai. I promishhh :)

Ohh sebelum itu, yang setia makan BE mesti tahu tentang ini sebab BE ada promotion sampai hujung bulan ini sahaja yer 3 kotak RM550. Murah kan.. kann? Selalunya kan sekotak RM210 so sila lah beli stok 3 bulan terus untuk penjimatan yang sangat hebat. Saya rindu nak makan BE tapi apakan daya saya kena STOP lepas suatu masa nanti baru boleh makan balik. Jadi sekarang masa ber-Shaklee sebab Shaklee pun besttt.. Satu nasihat saya, kalau nak ambil any supplements tuh better cari yang betul-betul diiktiraf, halal, natural ingredients dan lulus KKM.

Okayh berbalik pada kisah hidup.

Dah dua bulan jadi seorang isteri, walau pun cuma waktu weekend sebab hari-hari biasa dapat Face Time sahaja. Jadi lah asal dapat tengok muka suami :') Perasaan jadi seorang isteri sangat indah, sebab ada orang yang sangat care and sayang kita sebagai kekasih halal. Sakit pening dia jaga, dia sakit pening kita pulak jaga. Makan boleh suap-suap, minum segelas, tidur sebantal.. Ehhhh! Dah jangan fikir lain adik-adik babap nanti baru tahu. Hee!

Bila keluar pergi mana-mana, boleh paut-paut lengan suami bila agak-agak dah penat berjalan. Encik Suami pulak tak segan langsung pegang handbag isteri lagi-lagi masa teman isteri shopping. Dulu selalu gelakkan couple yang boyfriend dia pegang handbag girlfriend even masa zaman kita kawan-kawan dulu pun tak penah bagi dia pegang and dia pun tak nak kot pegang. Dah kahwin kemain suka dia tolong pegang handbag siap mintak balik pun dia kata "Tak peee.. Biar B tolong pegang.."Lahai cair I dengar..

Our latest picture, iftar makan buffet :)
 
Indah hubungan lepas nikah, langsung tak sama macam masa kawan-kawan dulu. Pergi mana-mana boleh berdua, berkongsi masalah sama-sama and untungnya kalau dapat pasangan yang memahami. Subhanallah, perasaan itu hanya orang yang dah berkahwin yang tahu. Mungkin ada kala kita berselisih faham, tapi bila part pujuk-memujuk and minta maaf tu akan jadikan hubungan itu lebih bermakna.
 
Tahun nih saya mengalah dengan Encik Suami, raya pertama di rumah mertua. Mak mertua pun dah sebut hari tuh raya tahun nih rumah sana dulu kann.. Sebagai seorang isteri, keutamaan adalah kepada suami. Suami pulak keutamaan adalah pada emak nya. Jadi kita mengalah tahun depan baru raya pertama dekat Muar pulak..
 
Buat yang sentiasa mendoakan, semoga Allah memberkati dan memberikan kebahagiaan dunia akhirat. Juga doakan kesihatan saya dan semoga saya kuat menempuhi hari-hari akan datang.
 
Assalamualaikum :)
 


13 feedback(s):

cik fadh said...

alhamdulillah..tahniah sis ;)

Mysara Ab Rahman said...

rayerpertama akak xbersama fmly la ni...wah..best je baca cter akak..smoga berkekalan hgga akhir hayat..:)

puteri211079 said...

As Salam,

Rasanya x terlambat lagi nak ucapkan Selamat pengantin baru,selamat berpuasa dan salam Aidilfitri buat liyana sekeluarga.


- silent readers-
Tehran,Iran

nurul harnani said...

alhamdulillah, happy utk awk. semoga sentiasa ceria dan bahagia..

salam ukhuwah dr nanie

♥HANA ZAINAL♥ said...

waaahh sis. macam dah bole agak. tahniah sis :)

MasReena said...

setuju sangat bab isteri utamakan suami, suami utamakan mak dia.. Masreena doakan Lyana jadi menantu perempuan yg mithali, insya allah selamat dunia akhirat.. sejuk hati baca, alhamdulillah =)

sYiRa LoKMaN said...

nice...salam ramadhan :)

:: Sarah Zainuddin :: said...

betol tu, mcm dah bole gak :) semoga allah mrahmati kalian & diberikan kesihatan yg baik.

Shazwani Ramly said...

wuuu dengar bahagia ke kak lyana :) heee semoga bahagia selalu insyaAllah.

TeTerBanG said...

alaa..sweetnya kak lyana ngan abg muzakkir. :) may Allah swt bless both of u :)

nabila azmi said...

hepi nyee tgok akk hepi.... slm rmdn,....xsabar nk thu rhsianyeee..hihh

fatihaf said...

you're both so sweet :3
semoga bahagia hingga ke jannah:)
#salamramadhan#slmthariraya!

Zakiah said...

dah preggy ke kak yana..congrats..hehe anyway, selamat hari raya :)



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com