Wednesday, October 9, 2013

8TH OCTOBER 2013.

Assalamualaikum..

Syukur Alhamdulillah, I am now 24 and now I am a wife. Thank u so much for all yang ingat my birthday. I got emails, facebook messages, whatsapp, wechat and etc etc. Terharunya ya Allah, terima kasih atas ingatan dan doa :')

Just wanna share a story, which happened on the night before my birthday (Monday night).

Masa tu pukul 8 pm, I called my husband. Tau dia mesti kat office lagi sebab nya now project dia tengah super hectic. Almost every day dia balik kerja at 9 till 10 pm macam tu. Kesian dia, penat kan.. Pagi dah bangun nak pergi kerja, malam balik lewat. Balik rumah isteri tak de. Huhu.. Doakan saya cepat ikut dia ke sana. I really do wanna stay with him and be right beside him every day. InsyaAllah, it will happen.. soon. Aminn

Me: Assalamualaikum suami ku.. Kat ofis lagi ke?
Hubby: Waalaikummussalam isteri ku.. Aah kat ofis, kerja tak settle lagi..
Me: Ala kesiannya.. Balik pukul berapa nih?
Hubby: Tah laa.. Pukul sepuluh la kot..
Me: Okayh.. Take care, love you. Assalamualaikum..
Hubby: Okay sayang, nanti B call.. I love you too. Waalaikummussalam..

Then I spend the night watching Diandra at 9 till 10 pm, and watched Jodoh Itu Milik Kita on 10 pm. Around 10.10 pm, hubby called.

Hubby: Assalamualaikum sayang..
Me: Waalaikummussalam.. B dah balik kerja?
Hubby: Dah.. Baru jer.. Sayang buat ape tu?
Me: Tengok citer sayang laa.. B gi mandi and solat dulu, pastu call sayang okay?
Hubby: Okay sayang.. B mandi dulu.. Love you!
Me: Okay B.. I love u more.

Sambung tengok Jodoh Itu Milik Kita. Ohh I love Tiz Zaqyah's acting. She's just so cute! :)

Around 10.35 pm, hubby called back. Sebelum tu nampak message dia masuk tapi tak sempat baca dah call. Okay fine, nak suruh baca lepas pukul 12 lettew. Ibu pulak siap tutup pintu bilik untuk kite konon bagi privacy la..

Me: ... tak sempat bercakap sebab orang sana tengah nyanyi untuk kite..
Hubby: "Happy Birthday to you.. Happy Birthday to you.. Happy Birthday to my dear wife.. Happy Birthday to you.."
Me: Sweet nyeee.. Thank u B!
Hubby: Sayang nak hadiah apa?
Me: Ala kan dah kata tak nak ape-ape. B ada dengan sayang dah cukup dah, I won't ask anything for more. Kalau B ada dengan sayang kan bestt..
Hubby: Nanti B pinjam pintu Doraemon okay.. Tiba-tiba jer ada sebelah sayang.. Best tak?
Me: Best nyeee kalau betul lah ada pintu tu.. Huhu
Hubby: Happy Birthday sayang, B doakan semoga Allah panjangkan umur, murahkan rezeki serta kurniakan kebahagiaan yang berpanjangan buat kita..
Me: And berikan kita zuriat yang soleh dan solehah.
Hubby: Aminn.. Insya-Allah sayang.

Tiba-tiba rumah I black out! Alamak, dah kenapa lah black out malam-malam macam nih. Huhu dah lah dalam kegelapan, kite ni penakut gelap!

Me: Aaaa black out!
Hubby: Laa macam mana boleh black out?
Me: Mana sayang tauuu.. Jap nanti call balik ibu panggil nak suluh suis kat bawah takut terpetik ke.
Hubby: Okayy..

So I went downstairs, suluh kan ibu guna I-Phone. Nasib laa terang cahaya daripada I-Phone nih kan.. Sampai jer kat bawah.. Ehh nampak my adek lelaki bawa kan cake! OMG.. Ibu and adek nyanyi untuk kite..

Me: Alaa sweet nyaaa!
Ibu and Adek: Nyanyi birthday song..

Tiba-tiba, ade orang peluk daripada belakang bawa bunga siap! Ya Allah...... Suami ku! Macam tak percaya.. Tak expect langsung dia sanggup balik semata-mata nak ada bersama on my birthday. I cried, sambil peluk dia kuat-kuat. Terharu nya ya Allah..

Me: B..... Tak cakap pun nak balik..
Hubby: Surprised! Kan nih hajat sayang nak B ada, see I'm here... Doraemon bagi pinjam pintu dia kejap.
Me: Eiiiiii! (Dalam hati, bahagia nya hanya Allah yang tahu)


Ignore the sleepy faces. Memang patut tido dah pun.. Hee :D
 
Till then.. Have a nice day ahead dearies :)

Assalamualaikum.

13 feedback(s):

Fana Aqim said...

so sweet..anyway happy birthday semoga panjang umur, dilimpahkan rezeki dan sihat tubuh badan..

take care ! :)

amalinfauzin said...
This comment has been removed by the author.
amalinfauzin said...

Salam. Akak, ingat Malin lagi tak? hehe. Happy Birthday akak! Semoga panjang umur dalam kebaikan dan dimurahkan rezeki yang selalu. Aamiin! Semoga hidup akak dan keluarga akak sentiasa diberkati oleh Allah SWT. Semoga dikurniakan zuriat secepat mungkin, dan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah. Semoga rumahtangga akak kekal bahagia hingga ke Syurga. Aamiin. I Love You, Akak!

Love:
MalinZain/Malin. hehe

Cik Puan Diksu said...

Happy Belated besday...Saya doakan Moga bahagia selalu bersama suami

Shazwani Ramly said...

awwww sweet sangat akak dgn husband :)happy belated birthday kak. semoga sentiasa bahagia ok.

S. Faezah said...

suwittt sgt..hihihi
happy belated bday lyana! ^^

Mas reena said...

So sweet this story.. Happy birthday el Lyana.. jemputlah baca blog baru Masreena ye =)

Kek Tiramisu yang paling sedap pernah saya rasa

TeTerBanG said...

omo...sweetnya! :D kak lyana ngan abg muzakkir, msing2 sweet, masing2 romantik. omeynya~
btw kak lyana, happy birthday. may Allah swt bless u n ur family :)

Kelip-Kelip Mata Biru said...

wooo...so sweet..i pun jauh ngan en hubby...rs kosong je kan bila en hubby xda...pape pun happy belated birthday :)

Arin Ahamad said...

comel jee..heheh

Fieza Ramli said...

Salam sis yana..

hepy buzday..semoga Allah pjgkn umo,murhkn rzeki dan bhgia brsme owg trsyg shngga ker akhir hayat dn dikurniakn bby2 yg seht soleh n solehah..amin.. =)

* sgt2 sweet la sis ngn hubby..

Zakiah said...

awww so sweet!!

nabila azmi said...

AKAK..hehehe..this is just tooooo romantic..hehehe..so lucky dpt husband cmni...happy belated beday kak..hehe...



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com