Sunday, October 20, 2013

ENFUSELLE by SHAKLEE: Skin Care untuk kulit yang berjerawat.

Assalamualaikum..

Recently I received a lot of emails asking about NutriWhite Skin Care. But most of them ada masalah kulit berjerawat yang teruk, berminyak tahap melampau serta ada juga yang jenis kering dan mengelupas tahap melampau. Okayh, saya faham apa yang korang rasakan tuh sebab saya pun dulu pernah juga alami masalah kulit berjerawat sebegitu. Mujur lah ada ibu yang prihatin, berusaha membawa saya pergi berjumpa pakar kulit ke sana sini. Banyak jugak spend at that time sebab tak jumpa lagi skin care Enfuselle nih masa tuh.. Adalah around 8 years back, muka naik jerawat kat dahi sebab stress nak SPM lettew!

Enfuselle menawarkan dua jenis set utk skin jenis OILY atau pun DRY. So kena tau skin korang jenis apa sebelum decide untuk cuba set yang mana yer :)


ENFUSELLE BASIC SYSTEM NORMAL for OILY skin.



 1. Purifying Cleansing Gel
  • Gel yang bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan-bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan
  • Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut 
  • Mencerahkan tona kulit 
  • pH yang seimbang 
  • Hipoalergenik
2. Purifying Toner
  • Dengan tiga tindakan untuk menghentikan kerosakan pro-oksida
  • Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle 
  • Terbukti secara klinikal 
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip 
  • pH yang seimbang 
  • Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel 
  • Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit 
  • Membantu mengawal kulit berminyak 
  • Hipoalergenik 
3. Balancing Moisturizer
  • Formula ringkas untuk menyubur dan melembapkan Kulit 
  • Formula Enfuselle tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat. 
  • Terbukti secara klinikal: 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari, 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari dan 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari. 
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit 
  • Hipoalergenik

ENFUSELLE BASIC SYSTEM NORMAL for DRY skin.

1. Hydrating Cleansing Lotion

  • Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit 
  • Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri 
  • Mencerahkan tona kulit 
  • pH yang seimbang 
  • Hipoalergenik
2. Hydrating Toner
  • Meneutralkan tindak balas yang boleh merosakkan kulit 
  • Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle 
  • Terbukti secara klinikal 
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip 
  • pH yang seimbang 
  • Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit 
  • Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan cammomile
3. Hydrating Moisturizer
  • Melembapkan kulit sehingga 24 jam 
  • Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta 
  • Terbukti secara klinikal: 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari, 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari dan 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari. 
  • Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam 
  • Garis-garis halus berkurangan dengan ketara 
  • Hipoalergenik
EYE CREAM for eye treatment
Yang nih all type of skins pun boleh especially yang ada eye bag, garis-garis halus bawah mata dan kedutan.

Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara dengan EYE CREAM by Enfuselle Shaklee..
  • Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.
Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 2 minggu 
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa 2 minggu 
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa 8 minggu 
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa 8 minggu 
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu 
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata 
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut 
  • Hipoalergenik, diakui oleh ophthalmologist dan selamat untuk yang memakai contact lens
So for those yang mengalami masalah kulit berjerawat yang teruk, I highly recommended to try this Enfuselle Skin Care set. Sebelum muka jadi lebih teruk, it's better that rawatan segera diambil sebab masalah muka berjerawat macam nih boleh menyebabkan kita menjadi seorang yang low self esteem. Bila kita low self esteem, how are we able to be better in our study and career? Nak bercakap orang pun nanti akan jadi rasa down sangat-sangat betul tak? Sebab nya, kita tau orang akan lihat kulit muka kita yang berjerawat tu.

For details, inquiries and orders boleh email saya: lyanahisham@yahoo.com or add me at WeChat: lyanahisham.

Till then, have a nice day people and may Allah bless.

Assalamualaikum :)



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com