Friday, November 8, 2013

Cameron.. I'm in love ☁

Assalamualaikum..

Cameron Highlands.. Sebut jer Cameron for sure teringat terus Ladang Teh yang cantek tuh.. Pergi sana feeling ala-ala Hindustan gittew!


SubhanAllah.. Indah kan?

And then teringat... Strawberry!


Last weekend baru jer pergi ke Cameron Highlands dengan Encik Suami. Kalau uols nak tau lah, this was my first time ever menjejakkan kaki ke Cameron Highlands. Dari kecik dulu teringin, tapi my family nih jenis suka jalan pergi pulau-pulau. Puas dah masa kecik bermacam pulau dah sampai tapi Cameron memang tak pernah lagi.

We stayed at Equatorial Hotel which was located at Brinchang. Kat situ tengah-tengah, senang nak pergi all the places.




Conditioner dengan night cream tertinggal!

Masa pergi, Encik Suami lalu Tapah. Okayh mesti uols terfikir kenapa laa tak lalu Simpang Pulai?? Sebab first time datang sini Encik Suami tak sure jalan yang lalu Simpang Pulai tuu. Tapi okay lah lalu Tapah masa pergi sebab yang curam jalan turun, nak naik okay lagi cuma pening laa sebab macam ulau kena palu! Lalu Tapah dapat lah singgah Lata Iskandar.

Air terjun yang sangat cantik, rasa nak mandi tapi macam sejuk jer.. :P

On our first day, tak pergi jalan-jalan pun. Check in dah pukul 4 pm, so relax jer lepas Maghrib baru keluar pergi Pasar Brinchang yang famous tuu..


On the next day, baru lah pergi jalan-jalan.. Ohh by the way, breakfast buffet kat Equatorial best.. Macam-macam makanan ade. Kitorang pun dapat check out lambat pukul 6 petang, kena tambah sikit jer. Memang berbaloi-baloi :)


Here goes our first place untuk jalan-jalan, Cameron Valley (also known as Bharat Tea Plantations).


 Feeling feeling lettew minum teh hangat dalam cuaca yang dingin..



Orang sekeliling pandang semacam. Ingat kitorang couple lettew.
Sebenarnya dia Suami saya okayh :)

Cameron Valley nih memang cantik pemandangannya, subhanAllah. Ada orang kata ladang teh Boh lagi cantik, tapi macam jauh jer.. Tak larat lah nak pergi jauh-jauh sangat nih.

Next place, Rose Centre. Kalau tak silap dia dekat-dekat Kea Farm. Penuh Roses dalam tuu.. Memang tak berkedip mata tengok macam-macam colour bunga Rose. Kalau uols penggemar Roses macam saya, jangan lepaskan peluang melawat Rose Centre nih. Cantek sangat! Selain Roses, ada juga bunga-bunga lain kat situ.



"Hubby... Sayang melting nih.."



Lastly, we went to Cameron Lavender.. Tempat yang penuh dengan bunga, bukan sekadar Lavender.. 








Kat sini boleh pluck strawberries as well, but we did not prefer to pluck sebab kecik sangat jer strawberry nyer. Nampak yang kat counter lagi menggiurkan so beli yang kat counter jelah :)


Yang besar-besar manisss! Makan cecah chocolate lagi double marvelous!

Before going back, sempat last minute shopping dekat pasar near by Equatorial. Ohh seriously banyak benda lagi murah daripada pasar yang famous kat Brinchang tuu. So next time dah tau mana nak pergi. Sayur pun fresh and murah sangat.. Beli sikit jer hari tuu takut tak tahan sayur nyer. Rupa-rupanya tahan, so next time boleh lah beli :)

Balik-balik jer sibuk gubah bunga dengan Encik Suami. Sebelum balik tuh sempat lagi borong bunga! Hee..

Okay lah till then. Lepas nih next trip nak pergi mana pulak yer?
Have a nice day ahead.

Assalamualaikum :)

7 feedback(s):

cik mah said...

Bestkan g cameron..klau ikutkan mmg nk g tiap2 hujung minggu..hehehe...

ain syafieqa said...

Cameron tmpt yg mnenangkn. Tengok gmbr cntik2 tu rse nk pegi lagi.hehe

Misz Yue said...

salam lyana:)..nk ty produk apa yg liyana pkai kt muka tu? flawless je nmpak. cntek!:)

nt, bley la sher ngn kitaorg sume pe rahsianya.

Lyana Hisham said...

hehe yep2.. kite pun x puas pegi :)

misz yue, kite pakai skin care NutriWhite Shaklee.. Natural and tak rosakkan muka :)

Misz Yue said...

ptt la flawless je muka awk..jelez plak kite.huhu. muka kite ni susah sgt nk cri produk yg ssuai.
btw, tekstur pencuci muka nutriwhite tu mcm mana? after pakai rasa lembut ke x

Lyana Hisham said...

misz yue, sgt lembut! superb :)
kite da pakai masuk 5 bulan cleanser x abes lg..pakai skit tp buih penuh 1 muka mmg best :)

Misz Yue said...

yeke? kita pun da bce da awk pnyer entry sal nutriwhite ni. cm best jer..nt nk try lah, insyaallah,:)



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com