Thursday, November 14, 2013

Product Sharing: Idamkan KULIT yang FLAWLESS tak? :)

Assalamualaikum..

Lately kat office, ramai yang mula bertanya..

"Lyana, apa awak makan? Licin nyee kulit.."
"Lyana, macam mana kulit awak boleh nampak glowing macam tu? Tapi tak pakai foundation pun!"
"Kenapa kat hidung tu macam takde blackhead? Rajin pergi facial ke?"

And few more question but makna nya sama, mereka perasan yang my skin makin halus, licin and glowing. Alhamdulillah, all thanks to Shaklee :)

Ini lah yang saya telan hari-hari without fail. Sehari each of them cuma sebiji :)
If you are under budget, saya akan recommend yang mana paling sesuai untuk masalah kulit yang uols alami.
 
No edit and no filter, paling best no more foundation.
Lagi senang nak solat tak payah guna wipes untuk buang foundation.
 
Okayh kat sini saya huraikan secara ringkas fungsi setiap satu supplements yang saya ambil so that uols lagi senang faham :)
 
B-Complex nih sebagai anti-stress. InsyaAllah stress kerja pun muka tak de lah naik jerawat dengan dahsyatnya macam dulu-dulu. Kalau tak, pantang jer asal stress keluar seketul kat dahi. Kalau period pun keluar kecik jer jerawat nya tapi tak lama, makan B-Complex + Vitamin C + Vitamin E insyaAllah cepat lah kecutnya..
 
Sustained Release Vitamin C nih bagus untuk mereka yang nak mencerahkan kulit keseluruhannya (bukan muka sahaja yer) dan juga yang muka berbelang you should take this if you nak your skin tone jadi sekata. Another thing yang saya perasan sejak ambil Vitamin C nih, demam selsema flu batuk sakit tekak semuanya cepat jer baik dan tak berlarutan lama macam dulu. Alhamdulillah sangat kalau tak asyik mc jer kerjanyaa.. Sebab Vitamin C nih juga meningkatkan tahap imunisasi dalam badan.
 
Vitamin E pulak untuk menghaluskan kulit, menghilangkan parut jerawat, jeragat atau pun luka-luka. Memang I realize ever since ambil Vitamin E nih pori muka makin mengecil, blackheads pun makin berkurangan sangat-sangat. Parut jerawat memang tak nampak dah, say byebye to concealer and foundation. Bila tak pakai foundation memang kulit rasa lebih free and breathable so kurang terdedah kepada risiko kulit bermasalah terutamanya jerawat sebab muka pun less berminyak. Biasa bila pakai foundation muka cepat berminyak kan? So amalkan Vitamin E nih insyaAllah lepas nih uols pun tak payah nak tepek make up tebal-tebal lagi dah :)
 
Kalau ada extra budget lagi, boleh lah tambah ESP sebab lagi cepat kulit uols untuk makin cantik, halus, gebu dan licin.

 
Also, skin care sangat memainkan peranan yang penting dalam menjaga aspek luaran kulit kita. Macam saya, sekarang memang setia dengan NutriWhite by Shaklee sebab my skin jenis sensitive sangat tak boleh skin care yang terlalu kuat nanti mengelupas dengan teruknyaa.. So far saya gunakan NutriWhite nih memang dia very soft and mild sangat maka tak merosakkan dan menipiskan kulit.

Currently saya menggunakan: Cleanser, Softener, Spot Whitening, Night Cream and UV Cream.
 
For more info or to order, boleh email to me at lyanahisham@yahoo.com or you may reach me at WeChat, my ID is lyanahisham.
 
Till then, have a nice day ahead lovelies.
 
Assalamualaikum.

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com