Wednesday, December 18, 2013

[General Questions being asked to be a Shaklee Member]


Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee?
A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) atau RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai lebih RM660, anda boleh dapat FREE membership.


Q: Berapa modal yang diperlukan?
A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan? Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.

Q: Berapa sales atau belian kena maintain setiap bulan?
A: Tak perlu maintain sales atau points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri dan keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli sebab seumur hidup tak perlu renew.

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan?
A: Bergantung kepada sales atau purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat.

Q: Kena cari orang ke? Kena head hunting ke?
A: Tak perlu!! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join atau beli.

Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness... Macam mana yer??
A: InshaAllah saya akan guide and coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaAllah :)

Q: Saya nak register jadi ahli but tak nak jual-jual ni, boleh ke?
A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong.

Q: Ok.. So bagaimana saya nak register?
A: Saya boleh tolong register kan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu anda tunggu kat rumah, nanti member kit dari Shaklee sampai ye.

Hope saya menjawab soalan kamu-kamu semua. Nak reply satu-satu masa agak tak mengizinkan. If there's anything or additional questions you may contact me. InshaAllah I will help you on my best :)

Till then, Assalamualaikum and have a nice day ahead.

Nur Liyana
Shaklee ID 961271
WeChat: lyanahisham
Email: lyanahisham@yahoo.com

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com