Tuesday, December 31, 2013

Herbal Blend, the MAGICAL Cream by Shaklee.

Assalamualaikum..

I started to fall in love with this cream ever since I started to use it :)

Alkisah.. Masa tu kat bahagian peha macam naik gatal-gatal. Nak kata allergic tu entah la, kurap pun bukan. Rupa dia macam eczema mungkin, kering and buat kulit jadi macam bersisik. Bila fikir-fikir, mungkin sebab kucing selalu melingkau atas katil. So comforter tuh dah jadi tak hygiene. Mungkin laa, mungkin..

Nak jumpa doctor memang malas. So I went to the pharmacy and dia bagi cream Econazine tu jer. Seminggu pakai tak baik-baik. Dah terfikir dah nak try Herbal Blend by Shaklee nih tapi memang tak de stock dalam Malaysia nih. Asal sampai jer habis, asal habis jer tak dapat lah nak grab. Sobs!

Teruskan jugak pakai Econazine tuh tapi memang macam tu jugak la, cuma kesan rasa gatal-gatak jer berkurang tapi kesan yang macam kulit bersisik tuh macam tuh jugak. Segan sebab yelah kita dah kahwin so hubby pun mesti lah nampak kan.. Malu tuh tetap ada even bentuk nya ibarat duit dua puluh sen jer, still rasa macam kecacatan pada kulit.

Then one day, tiba-tiba Citylink sampai depan rumah. Ingatkan depa duk hantar barang lain yang cheq order, rupa-rupanya Herbal Blend yang cheq order masa bulan November hari tuh sampai dah. Yeay, alhamdulillah.. Suka nya cheq tak sabaq nak pakai dan laa nih cheq dah pakai lebih seminggu kulit cheq yang bersisiak (bersisik lah der) dah semakin okay and smooth gitu. Syukur sangat-sangat, sikit lagi insyaAllah kesan kulit bersisik nih terus hilang :)

*Okayh slank utara cheq failed*

This is how it looks, memang tahan lama sebab pakai dia nipis-nipis jer.
 
Antara kegunaan Herbal Blend by Shaklee:
 
1. Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga
Ini lah antara tujuan asal saya nak beli Herbal Blend pada mulanya sebab bila tidur selalu kena gigit nyamuk. Nyamuk kat rumah tuh memang tak makan saman dah, dia tak heran setakat Ridsect dan yang seumpama dengan nya.. Kesan gigitan nyamuk slalunya susah nak hilang.. Alhamdulillah lepas sapu Herba
l Blend nih mmg cpt je hilang bekas-bekas merah gigitan nyamuk..

2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah
Tumit kering dan pecah sememangnya menjadi masalah saya sejak dahulu lagi. Pernah cuba macam-macam jenis krim mahal beli kat pharmacy. Tapi, tak berapa nampak hasilnya. Tapi, sekali pakai Herbal Blend, memang puas hati. Lembut je tumit kaki I gituu..

3. Ubat luka / lecur
Boleh guna ganti minyak gamat. Seeloknya ada satu herbal blend dalam rumah, bila ada luka je, cepat baik. Terhiris pisau? Kena cakar kucing? Terkena minyak panas? Semua pun boleh sapu Herbal Blend.. InsyaAllah luka cepat sembuh nanti :)

4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
Memang dah terbukti, bila ada luka pada puting akibat gigitan anak, pedih yang teramat.. Jadi, lepas ni, ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, kena ada herbal blend di sisi. Herbal blend ni sangat natural, jadi jangan risau.. Tiada bahan sintetik dan dijamin selamat..

5. Menghilangkan parut
Kalau ada parut akibat chicken pox atau campak, cuba sapukan herbal blend. InsyaAllah akan pudar dan hilang..

6. Ruam pada baby
Baby sememangnya senang terkena ruam, terutamanya ruam lampin. Baby kan masih kecil, kulit dia baru jer nak sesuai dengan persekitaran. So just sapukan jer Herbal Blend. Herbal Blend nih akan melegakan rasa pedih dan insyaAllah akan merawat ruam. Jangan sapukan krim steroid tau! Kesian kat baby nanti..


 7. Sebagai daily lotion
Supaya tangan sentiasa lembut.. Herbal blend tidak berminyak so sememangnya selesa digunakan :)

Kenapa Herbal Blend menjadi pilihan saya?

Sebab Herbal Blend diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi (horse chestnut, bunga yarrow, daun sage, dan juga rosemary). So of course it is naturally safe untuk semua peringkat umur sebab takde bahan kimia yang berbahaya.
 
For more info or to order, just send your details to:
 
WeChat- lyanahisham
Facebook page- White Lavender
 
Till then, have a nice day ahead lovelies.
 
Assalamualaikum.





 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com