Thursday, February 28, 2013

SNE Product New Price !

Assalamualaikum.

This is just a short announcement for my dear customers and also to those yang interested dengan product SNE okayh :)

Hari ni last day utk BE and SNE price as per below:

*For member, BE RM200 and SNE RM180
*For non-member, BE RM230 and SNE RM200

Starting on tomorrow 1st of March RM2013, HQ dah tetapkan new price:


PV tu point untuk bonus pembelian, yang dah jadi member ada dapat cheque from HQ kan? Boleh cash out kan through your bank acc.

Hanya pembelian pertama dengan harga di atas, next time boleh beli dengan harga ahli. Segala order and payment by today masih dengan harga lama, saya accept hanya sebelum jam 12 am tonight :)

Till then, have a nice day ahead dearies.
Assalamualaikum.

Tuesday, February 26, 2013

Looking for a way to diet but in a healthy way?

Assalamualaikum..

Sekarang kan tengah musim kawen-kawen, ada orang kat ofis kata musim mengawan. Gasak laaa nak kata ape, tau lah masing-masing dah beranak-pinak. Kite nih baru terhegeh-hegeh nak prepare untuk wedding. Tapi, kite muda remaja lagi baru nak masuk duapulohempat, yang berkata-kata tuh macam dah angka tiga jer depan. Kihkihkih :P

Okayh, korang sure dah pernah dengar pasal susu yang famous nih: Alpha Lipid Slim Diet 2 or short name nye adalah ALSD2. ALSD2 mempunyai kesemua yang diperlukan untuk mempercepatkan proses penurunan berat badan dengan begitu efektif dan mengekalkan kelangsingan dalam jangka masa panjang!


Antara kelebihan ALSD2:

1) MEMPUNYAI TAMBAHAN EKSTRAK GREEN TEA
- Membantu meninggikan metabolisma
- Meningkatkan penggunaan tenaga

- Merangsang badan membakar lemak
- Bahan Antioksida yang kuat
- Pemeliharaan Jantung
- Antibacterial & Antiviral

2) MEMPUNYAI TAMBAHAN SERAT

- Membantu sistem penghadaman (melawaskan)
- Memberi rasa kenyang lebih lama (elak gastritis)

3) MEMPUNYAI FORMULA TINGGI PROTEIN

- Memperbaiki jisim otot
- Meningkatkan metabolisma

4) MEMPUNYAI ALPHA LIPID FORMULA

- Formula ALPHA LIPID untuk penyerapan nutrien2 dan vitamin yang lebih baik!

ALSD2 memberi kesan-kesan seperti:

-Tiada kesan kelaparan terlampau
-Tiada ketagihan kepada makanan berkarbohidrat dan manis
- Kawalan gula darah lebih baik
- Merangsang tindakbalas insulin yang lebih berkesan
- Lebih bertenaga (Tiada keletihan ketika berdiet)
- Memelihara jisim otot dan ton kulit (Tidak mengendur)


NOTE: Pengambilan buah-buahan adalah tidak dibenarkan semasa menjalani program ini kerana kandungan Karbohidrat dalam buah-buahan adalah terlalu tinggi. Dalam program ini, kadar karbohidrat harian yang perlu diambil hanyalah antara 20 - 35 gram.



Price:

 1 tin:  RM 180 (bukan ahli)

           :  RM 150 (ahli)

*yuran ahli hanya RM60 seumur hidup

Okayh yang ni pulak sangat sesuai untuk kesihatan seisi keluarga, Alpha Lipid Lifeline.

Ringkasan mengenai produk ini seperti dibawah:

Alpha Lipid Lifeline™ diimport terus dari syarikat New Image International, New Zealand, pengeluar kolostrum terbesar di dunia dan Pemenang Anugerah Eksport New Zealand 3 tahun berturut-turut.

Alpha Lipid Lifeline™ dapat Meningkatkan daya tahan badan melawan penyakit dan dijamin HALAL. Susu Alpha Lipid Lifeline™ adalah kolustrum kuality tinggi (grade10) dengan formula unit lebih mudah diserap cepat dan berkesan 100% ke dalam system penghadaman berbanding kolostrum jenama lain.

Keberkesanan product ini berkesan untuk melegakan pelbagai jenis penyakit seperti:

Asma
Arthritis
Allergy
Buasir
Bisul
Buah Pinggang
Ezema
Fybroi


Alpha Lipid Lifeline™ merupakan produk kesihatan yang unggul selamat, tidak bertoksik dan tidak berallergik. Ia kaya dengan bahan pemulih penyakit. Mengandungi Probiotik bakteria normal di saluran usus. Lactobacilli & Acidophilus menghalang cirit birit dan masalah usus. Selain itu ia juga mengandungi Vitamins & Minerals yang penting untuk penjanaan tenaga & kesihatan membantu proses penghadaman. Memperbaiki tisu dan sel badan serta mengekalkan kesihatan. Mengandungi kalsium tambahan untuk tulang dan gigi dan juga kolostrum antibodi tambahan dari punca semulajadi. Ia adalah pemakanan semulajadi yang selamat sesuai untuk semua peringkat umur.


Alpha Lipid Lifeline juga terdapat  dalam bentuk kapsul, tablet dan sachet.

Price:

 1 tin            :  RM 180 (bukan ahli)

                   :  RM 150 (ahli)

 1 botol kapsul : 60 biji RM 120 (bukan ahli)

   : 120 biji RM 220 (bukan ahli)


Untuk maklumat lanjut boleh contact through below details,
Tel num       : 019-2350940 (Nadiah)
Instagram    : inhealthnbeauty
Email           : inhealthnbeauty@yahoo.com

Till then, jom diet secara sihat! ;) Assalamulaikum.


Saturday, February 23, 2013

Quran Pelangi: Versi Lelaki.

Assalamualaikum..

Looking for Al-Quran with terjemahan for your own readings, gift or hantaran?





With TEN choices of colours and size nya yang tidak terlalu besar sesuai dibawa kemana-mana.

Merah. Pink. Kuning. Oren. Biru. BiruGelap. 
Hijau. Maroon. Ungu. Coklat.

Hanya RM100 sebuah untuk Semenanjung, 
Sabah and Sarawak RM110. 
(FREE POSTAGE)


Saiz Quran: 11cm X 15.5cm
Jenis Kulit: Baldu

Keunggulan Mushaf Al-Burhan Lelaki:
1. Al-Quran dan Terjemahan 30juzu'
2. Khat Resm Uthmani
3. Full colour 656 halaman
4. Lengkap dengan tajwid berwarna
5. Dilengkapi hadith pengurusan diri/kepahlawanan untuk lelaki.
6. Membahas 10 ciri-ciri pahlawan sejati/peribadi unggul.
7. Membahas 10 contoh peribadi unggul sepanjang sejarah.
8. Membahas 10 naluri peradaban dalam quran dan sunnah.
9. Warna helaian pelangi.

To order, you may visit below links.

FB: http://www.facebook.com/BawalKuu
Twitter: @_NurSuaidah
Instagram: nursuaidah

*If interested untuk menjadi agen atau mengambil secara banyak melebihi 10 unit, boleh pm*

Kurangkan hiburan, tingkatkan amalan. Assalamualaikum :)


Tuesday, February 19, 2013

Siapa suka CHOCOLATES? :)

Assalamualaikum..

I am a chocolate lover, or should I say chocolate addicted? Hehe seriously, memang saya penggemar tegar chocolates tak kisah lah apa-apa jenis chocolate pun except for dark chocolate sebab pahit! Teehee :D




So tempting.. Rupa dah memang lah comel, rasa dia pun memang superb and marvelous! Saya susah nak jatuh hati pada home made chocolates sebab kadang-kadang tu rupa dia sangat seducing tapi rasa kureng. But this one memang wallaaaa.. Two thumbs up! :D

Special thanks to Lyana Chocolate for the lovely chocolates. Sukaa! Hehe nama pun dah nak dekat sama dah.

"Basically chocolates yang dijual ade dua jenis:
-Praline 
-Oreo chocolate

Untuk bahagian dalam ade macam-macam fillings, boleh campur-campur (blackcurrent, badam and oreo crunch).


Kalau oreo choc pulak, biskut oreo yg original tu disalut dengan chocolate. Ada macam-macam design jugak.

Colour and design customer boleh decide, harga depends pada bilangan chocolates yang customer request. Usually orders are mainly for hantaran, door gift or presents." -Lyana Chocolate

Nah some of the pictures nak seduce uols ;)







Packaging pun memang kemas sangat and insyaAllah your chocolates will safely arrived, tak cair pun.

To order, do visit the facebook page: 

Till then, have a nice day ahead dearies.

Assalamualaikum :)


Saturday, February 16, 2013

New Arrivals from NSK Couture.

♥ THIS IS A PAID ADS. PLEASE KINDLY CONTACT THEM FOR ANY INQUIRY OR PRODUCT DETAILS. THANK YOU :) ♥

Assalamualaikum..

Ladies, looking for lace peplum, blouses or cardi? NSK Couture offers sweet and elegant designs for you to grab!


PEPLUM ALANNA
(French lace material with soft cotton lining)



 Nureen Blouse
(Fishtail blouse with crystal button & two tone sleeves as detailing)



 Durani Cardigan
(Long Cardigan with printed cotton piping as detailing!)






Email address : nskcouture@yahoo.com


Thank you and happy shopping! :)

Assalamualaikum.. 

Wednesday, February 13, 2013

Fitting Our Wedding Dress.

Assalamualaikum.

Baju kahwin adalah antara elemen yang penting dalam sebuah majlis perkahwinan. Kalau takde baju kahwin rasa macam tak lengkap sesebuah majlis perkahwinan kan? :)

Last weekend baru pegi fitting baju dengan Encik Tunang. My family pun ikut sekali, ibu mesti lah ada sebagai pemberi komen terbaik. Alhamdulillah baju for walimatul urus side saya and side Encik Tunang, we both have already decided the design and colours. Sukaaa! Bridal mana nanti lepas majlis insya-Allah saya akan update okayh. Baju dia semua memang lawa-lawa, rambang mata nak pilih.

Saja blur-blur. Tak suspens laa nanti kan ;)

We're going to start searching things for hantaran next month. Untuk yang sentiasa mendoakan, terima kasih yang tak terhingga. Moga Allah kurniakan kebahagiaan buat korang dunia akhirat.. insya-Allah.

Till then, will update more soon. 

Assalamualaikum.

Love,
Lyana Hisham


Saturday, February 9, 2013

Shaklee Product.

♥ THIS IS A PAID ADS. PLEASE KINDLY CONTACT THEM FOR ANY INQUIRY OR PRODUCT DETAILS. THANK YOU :) ♥

Assalamualaikum dearies..

Have you heard about Shaklee products? Selain baik untuk luaran it's good for inner health too.



.. and this is one of the set for beauty :)

SET D : UNTUK KECANTIKAN KULIT

Set ini terdiri daripada:

Vitamin C: (180 biji) - rm92.50
~ sangat penting untuk pembentukan collagen pada kulit
~ berperanan mempercepatkan proses pemulihan pada kulit
~ melindungi sel-sel dari kerosakan
~ bertindak sebagai anti oksida


Vitamin E: (120 biji) - rm149.00
~ vitamin penting untuk kecantikan kulit
~ bertindak sebagai anti penuaan dan anti oksida
~ melindungi dan mencegah kerosakan sel
~ mempercepatkan proses pemulihan kulit
~ berupaya mengawal kandungan minyak dalam kulit
~ berupaya mengurangkan kesan jeragat yang ada pada kulit
~ awet muda

Vitamin B-Complex: (120 biji) - rm53.75
~ dikenali sebagai Beauty Vitamin, "B" is for Beauty
~ memelihara kecantikan kulit dari dalam
~ bertindak sebagai penenang.. bila jiwa tenang, wajah akan sihat..




Untuk ESP (energizing soy protein): rm150.00 (blh tahan 2month ++)

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, etc.

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – Kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki – Genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

"Milk Booster" Untuk Ibu Menyusu – Susu ibu lebih cepat dihasilkan dan semakin banyak. Susu menjadi lemak berkrim, sangat digemari oleh bayi anda dan mudah kenyang serta kurang meragam.

Membantu Menghilangkan "Stretch Mark" Sewaktu Mengandung – ESP Shaklee bertindak memperbaharui sel-sel kulit dan menghasilkan kulit baru yang lebih cantik dan tegang.

Mengurangkan Alahan Ibu Hamil (Morning Sickness)

Membantu Menurunkan Berat Badan.




And shaklee ada banyak product..
~ Boleh email masalah anda and suggestion supplement terbaik berserta jadual pengambilan supplement akan diberikan.
~ Guidance akan diberikan sehingga customer boleh bagi good testimoni :)
~ Istiqamah dan consume air putih 3-5 liter sehari insyaAllah akan dapat kesan positif.
~ Boleh emel and request for best price. Kadang-kadang, harga self promotion akan diberikan pada customer.

Facebook page: https://www.facebook.com/pages/Hannamaira-Collection/206599666108959
Blog: http://eid-lifeandhopes.blogspot.com/

Monday, February 4, 2013

Kursus Kahwin.

Assalamualaikum..

As we all know, kat Malaysia nih orang Islam yang nak kahwin wajib menghadiri kursus pra-perkahwinan. Tak de sijil tak boleh kahwin. Nak kahwin lari kat oversea? Tak payah lah, balik Malaysia nanti kena denda jugak jadi kahwin lah dengan jalan yang BENAR :)

Mula-mula dulu, rasa macam "Alaa malas betul nak pegi, benda sama jer belajar masa zaman sekolah dulu.." Ce tanya diri sendiri, ingat lagi ke segala perkara yang awak belajar masa zaman sekolah tu? Betul awak ingat? Kalau ingat Alhamdulillah, tapi tak salah diingatkan balik sebab penceramah biasanya akan recall balik perkara lama and juga ilmu baru pun akan diberikan jugak.

Bila saya attend kursus, then only I realize the importance and the objective why we need to attend it. Nak kahwin nih bukan untuk seronok semata-mata, kehidupan alam rumah tangga tu penuh onak duri tinggal nak tengok kita mampu tak cantas semua duri-duri tu untuk jadikan perjalanan tu smooth je. Insya-Allah. Kalau ilmu tak cukup, pengetahuan banyak yang tak de, macam mana kita nak bina dan kendalikan sebuah keluarga yang diredha Allah? Mungkin pengetahuan kita tak sedalam ilmuwan, ustaz ustazah, alim ulama'.. Tapi cukup lah andai kita berpegang teguh pada asas lima rukun Islam dan enam rukun Iman.

Orang lelaki nak cari isteri, Islam menuntut cari wanita ikut ciri-ciri nih: Rupa, Harta, Keturunan dan Agama. Agama itu yang paling utama, yang tiga ciri lagi tu kalau dapat it's a BONUS untuk lelaki. Sedangkan bagi wanita, Islam hanya menekankan pada satu ciri iaitu Agama nya. "Untuk mencari calon suami, cari lah lelaki yang menghayati agama. Tak dapat ustaz tak pe, cari lah yang menjaga solatnya.." Sebab, kalau tiang agama dia tak mampu jaga ini kan pula dia nak menjaga tiang rumah tangga. Sebagai wanita, kalau boleh kita nak cari lelaki yang mampu bimbing kita, jadi imam buat kita dan menegur kekhilafan kita kan? :)

And, banyak lagi ilmu yang kita boleh dapat daripada kursus nih. Kena ambil tahu, kena ambil kisah terutamanya pasal hukum dan hak. Masa sekarang kita tau, masa akan datang kita tak nampak. Memang kita sentiasa mengharapkan yang terbaik, bahtera yang dibina sampai hujung nyawa, till jannah.. Tapi sebagai manusia, kita hanya mampu untuk plan. Selebihnya kita tawakal dan berserah pada Dia yang Maha Mengetahui. "Allah lebih tahu apa yang kita layak dapat, apa yang kita berhak dapat, apa yang berhak kita miliki dan apa yang berhak kita rasai.." -UAI

So, for those out there yang dah plan nak kahwin tapi tak berkursus lagi, sila register and pegi cepat. Lepas settle dah lega sikit tak perlu fikir lagi, dapat jugak ilmu yang bermanfaat. Untuk Encik Tunang saya, sila pergi cepat ustaz kata kalau tak de sijil tak boleh kahwin :P

Next step: Beli borang nikah and HiV Test.
 
Till then, have a nice day ahead dearies. Assalamualaikum :)

 


 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com