Friday, July 26, 2013

Product Sharing: Shaklee Collagen Powder

Assalamualaikum..

Entry ini khusus untuk mereka yang nak cantik menawan di hari Raya nanti. This is the best product from Shaklee yang boleh mencantikkan kulit yang kusam, parut jerawat merata-rata dan jerawat tumbuh tanpa segan silu kepada kulit yang lebih sihat, licin, halus, mulus dan gebu! Seriously, baju kasut semua dah cantik tapi muka masih kusam tak best lah kan?

Highly recommended to try this Shaklee Collagen Powder sebab ingredients dalam collagen powder nih sendiri sememangnya daripada gabungan bahan-bahan yang superb! Harga memang berbaloi dengan hasilnya.. So for those yang memang betul bersungguh-sungguh nak kulit cantik menarik tertarik, you absolutely have to try this :)

You may read more details below for further understandings:

SCP dihasilkan daripada sisik ikan merah dari laut dalam yang bebas dari pencemaran air.

Sisik ikan merah (Red snapper scale – RSS ) merupakan sumber terbaik collagen kerana ia merupakan collagen yang tahan lasak.
 
Kenapa perlukan collagen yang tahan lasak? Ini kerana collagen merupakan gentian tissue yang mudah rosak dan kendur akibat tindakan tekanan dan bahan kimia.
 
Collagen yang baik ialah collagen yang mampu menahan tekanan dan mempunyai elastisiti yang tinggi. RSS pula mempunyai ciri berikut:
 
    1.Sangat lasak – mampu menahan tekanan berkapasiti 60 pound. 2.Sangat elastik – kadar elastisiti sangat tinggi, kepaduan sel sangat tinggi
    3.Kadar kelembapan tinggi
    4.Molekulnya halus dan mudah diserap oleh tubuh
Oleh kerana itu Shaklee telah memilih RSS untuk dijadikan sumber kepada Shaklee Collagen Powder. SCP mengandungi 4000mg collagen RSS.
Yang menjadikan SCP ini lebih unik ialah kerana ia bukan terdiri dari  collagen RSS semata-mata.

Shaklee telah menggabungkan kesemua bahan yang bermanfaat untuk penyerapan collagen ke dalam sistem tubuh, serta yang bermanfaat untuk kesihatan dan kecantian menyeluruh ke dalam Shaklee Collagen Powder.
 
6 Bahan hebat lain yang di lengkapkan dalam Shaklee Collagen powder :
Probiotik Lactobacilus acidophilus untuk meningkatkan penyerapan SCP dalam usus kecil.
Camellia japonica seed extract – kaya dengan oleic acid untuk meningkatkan kelembapan kulit. Turut mengandungi isoflavones yang sangat baik untuk kesihatan (menurunkan kadar kolesterol)
Pfaffia extract – synergy kepada Camellia japonica, bersama-sama mereka menyokong penghasila hyaluronic acid yang sangat baik untuk kecantikan.
Vitamin C – untuk kecantikan kulit dan antioxidant penting untuk kesihatan.
B-complex – untuk sokongan sistem saraf yang baik dan untuk kecerahan kulit.
Shellfish extract – sumber glucosamine untuk penghasila synovial fluid yang bermanfaat untuk sendi.
 
 
Gabungan 7 bahan hebat di atas terbukti memberi kesan positif berikut :
  • membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula.
  • mengekalkan kesihatan kuku
  • membantu mengurangkan parut
  • menghilangkan tanda penuaan
  • menguatkan tulang
  • membantu mengurangkan kesakitan dan geseran sendi
  • memperbaiki penglihatan
  • memastikan otak sentiasa sihat
Salah seorang customer dari Brunei yang mengamalkan Shaklee Collagen Powder :)
 
Interested to order you may contact me for further details:
 
Assalamualaikum..

Thursday, July 25, 2013

Product Sharing: Carotomax

Assalamualaikum..

Lately saya banyak dapat email bertanyakan produk Shaklee mana yang paling sesuai untuk merawat masalah jerawat yang banyak?

Jawapannya..... Carotomax!
Carotomax adalah campuran unik alpha-carotene, astaxanthin, beta-carotene, lutein, lycopene, and zeaxanthin yang menghasilkan carotenoid yang lengkap.

Apakah carotenoid? 
Carotenoid adalah pigmen yang membentuk warna sayur-sayuran. Ia memberi warna oren kepada carrot, tomato dan sebagainya.
 
Apakah fungsi dan kebaikan carotenoid?
1. Melindungi sel daripada kesan pemusnahan oleh radikal bebas
2. Sumber Vitamin A terbaik
3. Meningkatkan sistem imunisasi
4. Membetulkan fungsi organ tubuh
 
Sumber yang mengandungi carotenoid adalah lobak, kentang, bayam, tomato dan lain-lain sayuran. Cara yang terbaik untuk mengekalkan kandungan carotenoid ialah dengan mengambil sayuran ini TANPA DIMASAK. So nak makan sayur mentah macam susah laa kan especially untuk sesetengah orang lebih-lebih lagi yang tak makan sayur kann..
 
Fungsi lain carotenoid:
- Mencegah kanser
- Penting untuk pertumbuhan tisu ephithelial seperti kulit, membra di dalam saluran penghadaman, serta pernafasan. Tisu ini bertindak sebagai penghalang utama kepada jangkitan penyakit.
- Diperlukan semasa selsema, batuk dan gangguan-gangguan penyakit yang ringan.
- Terlibat dalam penghasilan sperma dan ovum.
- Penting untuk pertumbuhan tulang yang sihat.
- Meningkatkan sistem kekebalan dengan memperbaiki fungsi sel darah putih.
- Membina semula sel-sel yang rosak.
- Melindungi dari rabun malam.
- Menjaga kesihatan mata.
- Merangsang pertumbuhan tulang yang kuat, gigi, gusi serta kulit dan rambut yang sihat serta keihatan umum.
- Digunakan dalam rawatan jerawat, ulcer, bisul, dan sebagainya
 
Tanda-tanda kekurangan carotenoid dalam badan:
- Masalah jerawat
- Hilang lembapan pada kulit, mulut dan rambut
- Tumbesaran terencat
- Masalah tidur dan insomnia
- Kulit yang menebal pada telapak tangan dan kaki
- Masalah rabun malam.
 
So selain atasi masalah jerawat Carotomax juga berupaya merawat masalah rabun malam. Dulu masa saya kecik-kecik tak suka makan carrot. Ni dah besar okay la sikit itu pun carrot dalam Teppanyaki atau popia jer yang saya boleh telan. Memang superb lah Carotomax nih sebab dalam bentuk capsules so telan aje lah :)
 
Berminat nak order boleh contact saya okay.. InsyaAllah saya menjanjikan super best price siap dengan free consultation sekali pasal penjagaan kecantikan dan kesihatan.
 
 
Till then, kejap jer kan dah masuk fasa kedua bulan Ramadhan and sikit lagi nak masuk sepuluh malam terakhir. Jom kejar Lailatul Qadar.. InsyaAllah :)

Assalamualaikum and have a nice day!


Tuesday, July 23, 2013

Product sharing: Vita-Lea as the best Multivitamin & Multimineral

Assalamualaikum..

Hye uols. Hari nih nak share salah satu supplement Shaklee yang saya amalkan iaitu Vita-Lea. Vita-Lea nih adalah sejenis multivitamin and multimineral yang berupaya untuk melengkapkan nutrisi yang badan kita perlukan.


Bukan semua orang makan tiap-tiap hari ikut skema piramid makanan right? Let say lah hari nih kita makan lauk ayam, sayur and nasi. Ayam makan sampai dua ketul sayur pulak ambilnya sikit jer. Nampak tak kat situ dah tak seimbang? Buah-buahan tak makan. Di sini lah pentingnya kita ambil supplement sebagai pelengkap nutrisi.

Macam saya sendiri, sejak mengamalkan Vita-Lea nih badan terasa lebih bertenaga semasa berpuasa dan kurang rasa lapar. Tipu laa kalau kata tak letih langsung tapi sememangnya kurang letih and kurang rasa lapar seperti puasa-puasa tahun sebelumnya. Syukur Alhamdulillah.. Bila badan rasa lebih fresh macam nih for sure lah nak share dengan uols kann :)

Okayh nih antara kelebihan Vita-Lea Shaklee:

  • Penambahan Tenaga Segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun berkerja seharian
  • Pelengkap Nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran semata (vegetarian) dan juga anemia.
  • Keupayaan Sistem Produktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
  • Metabolisme - Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
  • Elemen Penting pada Sel Tubuh - Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tirod.
  • Melindungi Organ - melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Secara umumnya, Vita-Lea amat bagus untuk dimakan oleh setiap orang.  Ini kerana kandungan Vitamin di dalam Vita-Lea yang merangkumi keperluan hampir keseluruhan badan kita. Berikut antara vitamin yang terdapat dalam Vita-Lea:

  • Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat
  • Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi
  • Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi
  • Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot
  • Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang
  • Magnesium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung
  • Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak
  • Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet
Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk (penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan iodin ini ada dalam Vita-Lea).

Selain itu juga, Vita-Lea adalah antara supplement terpenting untuk diet atau slim di mana even if kita kurang makan sebab diet, pengambilan Vita-Lea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang. Pregnant ladies and breastfeeding mommies sangat digalakkan untuk mengamalkan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi bagi mereka dan adalah penting untuk tumbesaran anak.

Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu:
  • Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.
  • Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu.
  • Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.
  • Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
  • Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.*

One thing uols kena take note: 
Supplement bukan bertujuan untuk merawat penyakit tetapi membantu kita mencegah penyakit.

Interested to take this Vita-Lea as well? You may contact me as per below details:



Till then, selamat menunaikan ibadah dalam bulan Ramadhan. Semoga Allah mempermudah urusan harian kita.

Assalamualaikum :)

Thursday, July 18, 2013

Product Sharing: Vivix Shaklee

Vivix Shaklee merupakan suplemen anti penuaan terbaik di dunia. Ia dicipta selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee dan merupakan suplemen pertama di dunia yang mampu menembusi DNA manusia. 

 Mengapa saya kata Vivix Sangat Bagus dan Terbaik Untuk uols?

 1) Kerana Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia 

  • Setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang mampu merosakkan DNA manusia. Serangan ini akan merosakkan pengkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan vivix, DNA akan dilindungi dan diperbaiki selnya.

2) Kerana Vivix mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel

3) Kerana Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel

  • Tenaga dalam tubuh ditingkatkan dengan pembentukkan mitokondria baru. (mitokondria nerupakan penjana tenaga dalam tubuh).

4) Kerana Vivix melambatkan pembentukan AGE.

  • Penimbunan AGE (advanced glycation end products) akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan Vivix yang 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine), mampu melambatkan pembentukkan AGE.

 Kelebihan lain Vivix ialah ia membantu memelihara dan menjaga:

    ✔Kesihatan Jantung

    ✔ Kesihatan Otak

    ✔ Imunisasi Badan

    ✔Kesihatan Sendi

    ✔Perlindungan Antioksida

    ✔ Serta Kesihatan Menyeluruh Tubuh

Bagaimana Vivix dapat memberikan kesan yang begitu baik dan menyeluruh???

Rahsianya kerana Vivix melindungi dan membaikpulih sel DNA kita di samping mengelakkan penimbunan protein AGE dalam badan.

Testimoni Luar Negara:  

InsyaAllah Vivix is the best suplement untuk uols yang ingin kekal cantik, sentiasa nampak muda, bertenaga dan juga suplemen terhebat untuk uols yang menghidap pelbagai penyakit juga. 

Kalau uols atau ibu bapa uols ada menghidap kencing manis, darah tinggi, penyakit jantung dalam satu masa, serta tak mahu telan pelbagai jenis pil, ambillah Vivix Shaklee, insyaAllah uols akan dapat melihat sendiri perubahannya! Juga kalau ada atok nenek yang sering sakit-sakit kaki, nak buat terawih pun dah tak larat sebab sakit kaki sakit badan, cuba lah bagi dia supplement Vivix nih. InsyaAllah kesihatan dia akan lebih baik and beri dia lebih energy pada bulan Ramadhan nih.

Harga? No worries sebab saya akan sentiasa memberikan harga yang terbaik beserta tips and consultation untuk my dear customers :) Untuk mereka yang berniat nak belikan hadiah untuk ibu, ayah, atok, nenek atau sesiapa daripada uols membazir beli hadiah yang entah apa-apa why don't uols belikan something yang lebih bermakna untuk improve kesihatan orang-orang tersayang betul tak?

Till then, have a nice day ahead and selamat menunaikan ibadah dalam bulan Ramadhan.

Assalamualaikum :)



Wednesday, July 17, 2013

Product Sharing: Sihat & Slim bersama Shaklee.

Assalamualaikum..

Rata-rata mereka yang refer dengan saya untuk try supplement Shaklee nih semua nak turunkan berat badan, nak kurus, nak figure cantik, nak hapuskan masalah perut buncit. Dah lebih seminggu puasa tapi berat tak turun-turun, seluar atau kain masih ketat.. Kenapa yee? :)

Cuba recall sahur pagi tadi makan apa.. Haa nasi dengan ayam goreng? Roti sandwich telur? Lagi? Nasi goreng dengan telur mata? Nugget? French fries? Ohhh.. Sedapnya makan sahur tadi.. Lepas subuh buat apa? Tidur kejap? Ishhh.. Berkumpul lemak dalam badan. Tambahan pulak tadi minum air sejuk kann.. Fuhhhh..

Then petang buka pergi bazar Ramadhan. Beli apa tuu? Ayam percik? Ayam golek? Kuih macam-macam jenis? Murtabak cheese? Char Kuey? Air katira? Air jagung? Haa ape lagi.... Aiseyhh.. Macam mana nak berat turun nih.. Bahaya bahaya.. Nanti raya lagi berselera makan. Silap-silap makin naik pulak berat dari sebelum bulan puasa. Alamak macam mana nih? -_-!

Okayh, boleh uols nak makan ikut keinginan masing-masing tu. Tapi, kena kawal sikit. Nanti badan dah makin naik susah tau nak turun. Seriously, lagi-lagi yang dah kahwin and ada anak. Dah naik susah betul nak slim down balik. Yang belum kahwin tu kalau berat agak-agak terlebih, nak jaga biar dari sekarang. Nanti dah kahwin lagi susah nak jaga macam mana?

Untung lah Shaklee ada set untuk kurus. Dengan tiga konsep iaitu BAKAR (pecah lemak dan kolesterol), BUANG (lemak dan toksin) dan BINA (otot yang kuat dan elak kulit menggelebeh).


Tak boleh lah nak bakar dengan buang jer, nanti jadi aneroxia macam mana? We need to build in nutrients too but we need those which are really needed in our body.

Masa nak kahwin hari tu saya ambil Lecithin, Alfalfa and ESP. I'm not fat atau berisi but biasa lah wanita kann.. ada spare tyre nampak kadang-kadang tu :)

Jadi, sila bertindak daripada sekarang untuk kawal berat dan saiz badan uols. Contact me for further details and let me know your budget. Saya akan suggest mengikut kemampuan uols dengan produk yang terbaik, insya-Allah..


Have a nice day ahead dearies.. Assalamualaikum :)

Product Sharing: Set Kesuburan Shaklee

Assalamualaikum..

Okayh ada orang tanya saya, "Saya and suami tengah merancang untuk dapatkan anak.. Kami berkahwin dekat setahun tapi belum ada rezeki lagi.. Shaklee ada tak supplement untuk tingkatkan kesuburan??"

Jawapannya..... Mestilah ADA!

My husband and I pun ambil set ni jugak. Yelah rezeki tuh Allah yang tentukan tapi kita nih sebagai manusia kena juga ikhtiar sikit selain tawakal dan doa betul tak? :)




VITAMIN E COMPLEX
Terkenal sebagai "vitamin seks". Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita.

Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

ZINC COMPLEX
Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum.

Selain itu, ZINC berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zinc membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat. Zinc digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zinc akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.

ALFALFA COMPLEX
Diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa "sakit ketika bersama", membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium).

ALFALFA turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah). Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa bantu di dalam masalah PCOS (
Sindrom Polisistik Ovari atau Polycystic OvarianSyndrome).

GLA COMPLEX 
Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai "Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)". 

Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat-sangat membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).


Untuk yang tengah berusaha nak dapatkan zuriat, boleh lah cuba supplement nih. Insya-Allah ada rezeki dari Allah cepat jer lekat :)

Berminat untuk cuba set kesuburan nih boleh contact saya. Insya-Allah saya akan memberikan harga yang terbaik selain tips dan cara pengambilan. Setiap customers saya berhak untuk contact saya bila-bila pun untuk bertanyakan sebarang soalan dan kemusykilan mengenai pengambilan supplement Shaklee. Selagi termampu, memang biasanya saya reply dengan kadar yang segera.



Till then, moga Allah mempermudah hari-hari kita dalam bulan Ramadhan ini. 
Selamat menunaikan ibadah, Assalamualaikum :)

Tuesday, July 16, 2013

Review: My wedding dresses.

Assalamualaikum..

Okayh ramai yang request and sibuk tanya dak Lyana ni dah kenapa malas sangat nak buat review pasal wedding dia? Kedekut sangat tak nak bagitau orang ke apa mana dia tempah and sewa baju semua.. Huhu jangan lah begitu, kecik hati I uols cakap macam tuu tau. Sedih nih, sedih nih.. Sobs!

Hehe tak de makna nyee nak sedih bagai.. Actually busy sikit sekarang, hari tuh kan dah cuti panjang maka nye kerja kat ofis memang kuss mangat.. Then active berbisnes hijab, SNE products and tambahan baru yang best iaitu Shaklee! Suka betul dengan Shaklee sebab banyak gilaaa product best.. Serius siapa yang teringin nak join boleh lah email kite meh kite ajar macam mana.. Tak payah modal, cuma kena daftar and bila customer order barang baru lah order dari Shaklee by call jer. Malas nak pos Shaklee tolong pos barang untuk uols. Tapi yang serius jer larat nak layan online business macam nih tau. Kalau rasa macam hangat-hangat tahi ayam tak payah lah. Pertengahan bulan bonus Shaklee masuk, serius berbaloi kalau usaha betul-betul. Dah lah tengah-tengah bulan selalunya duit habis kann.. Nasib baik lah kawan kite kenalkan bisnes Shaklee nih :)

Weekend pulak nak spend time dengan hubby almaklum lah kite orang jadi weekend husband and wife for now. Insya-Allah sampai hujung tahun nih je lepas tuh I ke jayBee lah nampak nye. Wahh customers ramai orang jayBee baru perasan, lepas nih boleh lah COD jer ;) Yang kat Muar-Melaka jangan risau yer, tak de COD poslaju kan adee.. Paling best dekat dengan Shaklee branch jayBee tak payah order by call lagi dah. Yeay yeay..

Okayh mari sambung cerita asal sebelum jadi entry pasal Shaklee. Hiks! First sekali nak review pasal baju nikah.

 Ini adalah baju jenis kurung moden, just that kain dia buat jenis kembang and ada tail. Nampak lah differ dari baju tunang dulu right? Also, bahagian baju fully lace and bahagian kain pulak tampal lace pada kain.
 
Baju ini di design bersama seorang pakar fesyen and dia lah juga yang menjahit baju ini, yang saya jumpa di sebuah tekstil di Pasar Baru, Bandung. Bagi yang tak tau, kat sana tempah baju satu hari jer siap. Boleh survey sendiri sebab banyak gilaa tekstil dalam tuh. Jadi kat mana kain and lace uols berkenan, tempah lah di situ. Lagi mudah kalau design dia uols dah bawa contoh gambar. Tempah baju tak mahal, upah cuma dalam RM200-300 sahaja. Apa yang membezakan harga adalah pilihan material yang kita decide lah kan..
 
As for me, dalam banyak-banyak lace yang saya nampak lace yang pada baju nikah saya itu yang paling menambat hati even harga dia sedikit mahal and saya ambil 5 meter total sebab pada baju nak full lace. Material baju pulak jangan lah terlampau berjimat nak ambil satin nanti berpeluh masa wedding hamik kau.. Material yang saya gunakan nih pemilik tekstil tuh kata jenis material prada. Memang tak kejung and selesa sangat bila dipakai :)
 
Veil juga dibuat oleh orang yang sama. Inner and half-moon putih itu dari butik online saya sendiri cuma tambahan lace and beadings sebab nak bagi dia berat. Dak Lyana nih tak nak pakai crown masa nikah :)
 
Harga cost baju and tudung keseluruhan around RM2k. Kalau kat Malaysia tak dapat lah harga macam nih sebab french lace kat Jakel 1 meter dah lebih RM500! -_- Tak caye pergi Jakel tanya lah harga French Lace dia berapa. Yang murah sikit ada tapi tak de beading laa.
 
Ada jugak orang tanya saya nak sewa baju nikah saya nih. Hurmmm.. Tengok lahh nanti saya pertimbangkan yer sebab sayangg :') Belum tentu orang lain jaga cermat macam kita jaga.. Huhuu
 
Next, review about my baju masa sanding kat rumah saya and baju majlis bertandang. Dua-dua dari butik yang sama.
 
Majlis Sanding..
 
 
Majlis Bertandang..
 

Kedua-dua baju nih saya sewa dari Butik Nana Bridal kat Wangsa Maju. Macam mana saya boleh jumpa butik nih? Alkisahnya, masa awal tahun pergi Pameran Perkahwinan kat SACC Shah Alam.. I used to buy majalah Pengantin and Inspirasi Perkahwinan (IP) sebab pelamin and baju dia cantik wooo.. Boleh lah dijadikan sebagai rujukan untuk wedding sendiri. And I fall in love with some of the baju dari majalah IP. Then masa pergi pameran tadi tu, nampak lah ada patung nih pakai sebijik macam baju yang saya adore sangat tuu.. It's pastel grey colour. Terus booking dengan Kak Nana nak ambil baju kat dia jer. Tapi lepas dah pergi butik dia dah nampak yang lain pulak. Paling teruja, dua-dua baju yang saya pakai tuh brand new kira nye saya first bride yang pakai gituu.. Yeay! Kak Nana tu pun friendly tauu senang nak bermesra alam. Dia pun asal Muo ke Batu Pahat.. Sep! Boleh get along :)
 
Nak contact dia boleh search,
 
Instagram: nanabridalboutique


Ohh yer, good news untuk Johorians.. Now Nana Bridal Boutique dah ada kat Batu Pahat uols (atas pasaraya Save & Save berhadapan The Store, Jalan Rugayah).

Till then, lepas nih nak saya review pasal apa pulak yer? Wedding dress nih paling ramai ladies duk tanya. Yang lelaki pun ada berkenan nak tunang dia pakai masa wedding nanti  ler tuu ;)

Have a nice day ahead uols. Assalamualaikum and selamat meneruskan ibadah dalam bulan Ramadhan.

Monday, July 15, 2013

Product Sharing: GLA Complex, Vitamins tak boleh diambil pregnant ladies & Set Kehamilan Shaklee.

Assalamualaikum dearies..

Ramai yang telah mengetahui bahawa GLA Shaklee dapat membantu meningkatkan tahap kesuburan lelaki dan wanita seperti yang saya pernah nyatakan dalam previous entry. Namun, tidak ramai yang mengetahui bahawa GLA berfungsi lebih dari sekadar untuk kesuburan sahaja dan ramai yang bertanyakan kepada saya dalam email apa lagi kelebihan makan GLA complex nih? Sebab ada yang belum kahwin lagi kata nyee, so tak de la dia pentingkan sangat pasal kesuburan bagai nih kan :)

Okayh.. Ini adalah manfaat utama dalam pengambilan GLA Complex Shaklee:

  • Herba tradisi yang dipercayai
    - Borage (Borage oil mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO) adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  • Mengawal hormon estrogen dan testosteron
    - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, retensi air dan sakit payudara
  • Melambatkan menopous
    - Memperbaiki keadaan menopous seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi uterus untuk kulit lebih muda
  • Memperbaiki prostatomegaly
    - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing
  • Menentang kanser
    - GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser
  • Memperbaiki inflamasi kulit - GLA mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artitis.
  • Menghalang Komplikasi Diabetes
    - Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula yang tinggi.
  • Pelangsingan dan Menghalang Tambah Berat Badan - Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambhana berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.
  • Menghalang Tekanan Darah Tinggi
    - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.
  • Memperbaiki Tekstur Rambut
    - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
  • Hiperaktif dan Austisma (ADD/ADHD)
    - Dibuktikan secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak beraustima, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.
Nampak tak betapa banyak manfaat pengambilan GLA complex nih? Ada yang ingat perempuan jer boleh makan, lelaki pun bolehh.. Cuma biasanya saya lebih sarankan untuk lelaki yang ada budget lebih ambil Vita E sebab Vita E mampu memulihkan kemampuan sistem reproduktif. Lelaki yang mengambil 600IU - 800IU Vita E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka. Kandungan Vita E ada juga dalam GLA tapi kalau ambil Vita E lagi pure :)

Akan tetapi, pregnant ladies tak boleh ambil yer GLA Complex nih. Ini list vitamins yang pun tak boleh diambil pregnant ladies:
  • GLA complex
  • Vitamin E
  • Alfalfa
  • Vivix
  • Cinch
  • Carotomax
Vitamins yang anti-oxidant tak digalakkan diambil oleh pregnant ladies di awal kandungan sebab dikhuatiri boleh menyebabkan keguguran (miscarriage). Sebabnya masa awal-awal tu kan imunisasi ibu mengandung nih rendah, bagi laluan untuk baby membesar dalam rahim si ibu. Pengambilan vitamin yang meningkatkan anti-oxidant boleh beri risiko keguguran pada baby tadi. So kalau dah confirm positive anda pregnant, sila stop vitamins yang tak berkaitan okayh.

Note: ESP boleh ambil daripada 1st Trimester, Omega Guard bila dah masuk 2nd Trimester.
 
To purchase or more inquiries, boleh contact saya:
 

Have a nice day ahead dearies..

Assalamualaikum :)


Tuesday, July 9, 2013

Salam Ramadhan.

Assalamualaikum..
 
Syukur Alhamdulillah Ramadhan menjelma lagi. Terasa macam baru jer kita lalui Ramadhan tahun lepas kan? Tup tup dah nak puasa balik.. Tapi tahun nih dah lain sikit, my first time sambut kedatangan bulan Ramadhan dengan Encik Suami :) insyaAllah..
 
Nih nak share dengan uols pengalaman saya amalkan supplement dari Shaklee iaitu ESP, GLA complex, vitamin C & vitamin B-complex..
 
Hasilnyaaa.. Tadaaaaaaaaa.....
 

Kulit muka semakin sihat, tak kering and halus.. Beutskin saya stop sebab plan nak pregnant, SNE capsule pulak saya jadikan ubat sapu kalau cik jerawat timbul sbb SNE capsule tu memang paling cepat untuk hilangkan jerawat dan parut malahan jeragat pun boleh baik jugak :)
 
Supplement Shaklee memang terbaik, alhamdulillah puas hati sangat makan. Yang lelaki pun ada supplement sesuai jugak tau, nak tau boleh refer dengan saya okayy sebab Encik Suami saya pun makan jugak. Untuk yang perempuan kalau nak refer pada saya, just in case awak pregnant tolong inform sebab Shaklee memang ada supplements yang khusus untuk pregnant ladies tau.. Yang dalam pantang pun sama.
 
Untuk bulan Ramadhan nih, kalau ada yang masih tercari-cari supplement yang sesuai untuk bekalkan tenaga lebih lama and tak cepat letih boleh cuba Set Mighty Gems dari Shaklee okay uols.. Paling sesuai untuk mereka yang kerja luar, banyak travel, ibu mengandung yang selalu ada masalah tak tahan untuk berpuasa juga highly recommended untuk try set nih :)
 
 
All these are mix together for your energy so that tak de lah tengah hari dah rasa letih and lesu. Memang great combinations tau untuk mereka yang kerja berat, banyak travel sana sini or kerja kat sites. InsyaAllah kalau amalkan set nih masa sahur uols rasa lagi fresh and bertenaga sepanjang hari.

Macam saya sendiri, sahur saya suka makan nasi dalam kuantiti yang sedikit atau makan roti. Then only minum Set Mighty 3 Gems nih. Yang paling best pasal Performance drink nih dah lah rasa dia sedap, lepas tu buat kita kurang rasa dahaga. Ini kerana Performance drink nih sejenis minuman isotonik yang seimbangkan bendalir dalam badan. Itu yang kurang dahaga tu.. Paling saya happy sebab bibir tak kering and pecah-pecah lagi macam puasa tahun-tahun yang lepas. Alhamdulillah :)
 
Berminat untuk try boleh contact saya for further info okayy :)


Boleh juga beritahu saya masalah yang uols alami untuk saya recommend supplements yang bersesuaian.. InsyaAllah :)
 
Till then.. Selamat menunaikan ibadah puasa.
 
Assalamualaikum..

Wednesday, July 3, 2013

Product Advertisement: Peel Of Rubber Mask

Assalamualaikum..

Untuk uols yang memang menjaga kecantikan, nih nak introduce kat uols mask yang memang superb.. Nak putih? Nak kulit flawless?

Introducing...

PEEL OF RUBBER MASK

Peel Of Rubber Mask ini mampu membuatkan kulit uols..

PUTIH BERSERI!

GLOWING!

FLAWLESS!

Dengan tiga jenis perisa iaitu 

ROSE..


Untuk flavour rose ini sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit:

-normal skin
-dry skin
-dehydrated
-pigmented
-dull
-fatigued


Orange..



Untuk flavour orange ini sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit:

-normal skin
-combination
-oily
-acne prone
-dull
-fatigued

Tea Tree



Untuk flavour tea tree ini sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit:

-jerawat yang teruk
-combination
-oily
-seborrheic
-blemished
  
Apa yang special dengan mask nih??

  • Membuatkan kulit anda putih,berseri,glowing,flawless sekelip mata
  • Membantu memutihkan leher dan sesuai dipakai di 
  • bahagian-bahagian yang gelap
  • Melembutkan dan membersihkan kulit wajah
  • Membuatkan wajah anda awet muda
  • Collagen yg terkandung di dalam mask ini juga mampu menegangkan dan menganjalkan kulit wajah
  • Mencerahkan warna tone kulit anda
  • Menghilangkan pores dan jeragat pada wajah
  • Membantu menghilangkan parut-parut jerawat
  • Membantu mengecutkan,menghilangkan jerawat-jerawat yang teruk dengan penggunaan Tea Tree Peel Of Mask
  • Mengembalikan keremajaan kulit wajah anda
  • Sesuai untuk semua peringkat umur lelaki dan perempuan


PROMOSI gempak untuk uols !!



Untuk mereka yang membeli Peel Of Rubber Mask untuk sebarang perisa,
uols berhak mendapat Honey Collagen Eye Mask secara PERCUMA!!!
Agak-agak eye bag bersepah macam saya tuh sila lah cuba eye mask nih memang super duper best! :)

Interested to purchase? 



Till then, have a nice day ahead dearies..

Assalamualaikum~

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com