Thursday, August 15, 2013

Peluang Bisnes Bersama Shaklee :)

Assalamualaikum..

Selalunya kite banyak cerita pasal produk Shaklee yang bagus-bagus kan? Tapi hari ni kite tak nak cakap pasal produk, tapi nak share sikit pasal peluang keemasan yang Shaklee tawarkan untuk mereka yang berminat untuk berbisnes.

Tujuan kite semasa mula-mula join Shaklee, selain daripada nak makan sendiri, kite jugak memang berminat nak cari side income. Almaklumlah lepas kahwin nih expenses makin tinggi tambahan pulak hari tu weeding memang habis simpanan. Siapa kata nak kahwin tak perlu keluar banyak duit? Silap tuu.. Takkan nak harap duit parents semata kan.. Then lepas kite lama sikit join Shaklee, kite dah tak nak toleh ke belakang lagi, sebab terlalu banyak PELUANG yang Shaklee tawarkan kepada ahli. Apa sebab kite nak serius di dalam Shaklee?

  • Potensi yang mudah
  • Peluang yang cerah
  • Modal yang sangat rendah
  • MLM yang sangat adil dan tidak seperti MLM lain yang mengutamakan mencari ahli semata, tapi kami berpegang kepada produk kami yang terbaik
  • Shaklee adalah syarikat yang stabil, yang telah lama bertapak di Malaysia, produk yang selamat, berkesan dan mendapat kelulusan KKM

Sebelum tu, kite nak kongsikan kelebihan buat bisnes sebagai ahli shaklee.
Shaklee menawarkan 3c:
  • Cash
  • Car
  • Convention

Cash ialah untung berbentuk duit iaitu Untung Jualan dan Bonus yang diberikan oleh Shaklee.

Car ialah bonus kereta yang diberikan oleh shaklee. You can choose your dream car and Shaklee will pay for you :)

Convention ialah bila mana ahli shaklee yang efektif akan mendapat Award semasa majlis itu dijalankan. Ahli bukan sahaja dapat duit dan bonus kereta, tetapi juga peluang untuk mengerjakan umrah, bercuti yang ditanggung sepenuhnya oleh shaklee.

Apabila kita dengar MLM, mesti dalam otak dah rase ni semua penipuan. Kite dulu pun macam tu, tak dinafikan. Tapi sejak sertai Shaklee, kite tak rasa menyesal langsung and semakin yakin mendapat rezeki yang HALAL daripada MLM.

Sebenarnya, untuk berjaya di dalam MLM, kita perlu pandai memilih LEADER. Group kami tidak seperti group lain yang hanya mencari ahli baru, dah membiarkan mereka terkapai-kapai sehingga rasa lost dan rugi sertai bisnes ini.

Dalam group, kami mementingkan pengetahuan mengenai nutrisi melalui coaching yang dijalankan. Sebagai mentor, kite akan guide sehingga semua ahli group mencapai apa yang kite nak dalam menyertai bisnes nih :) Untuk berjaya, usaha yang bersungguh-sungguh dan berterusan amatlah penting. Tapi usaha bersendirian tanpa panduan dari leader yang betol akan menyukarkan perjalanan ke arah mencapai kejayaan hingga berjaya mendapat income sehingga 4-5-6 angka.

Oleh itu, sesiapa yang ingin mendapat tunjuk ajar daripada kite, ingin nak merasa pegang income 4-5-6 angka, boleh contact kite for further info. Alhamdulillah sekarang nih kite dah berjaya meraih income 4 angka, insya-Allah akan terus mengejar lebih lagi. Even dalam Islam sememangnya menggalakkan kite berniaga, tapi biar lah secara halal :)

For more info, email kite: lyanahisham@yahoo.com

Till then, have a nice day ahead dearies.. Assalamualaikum.

Sunday, August 11, 2013

Happy Eid Mubarak :)

Assalamualaikum..

Firstly nak wish Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin andai ada tersilap kata atau terlanjur bicara. 

Theme kitorang purple, uols pulak colour apa? 
P/S: Abaikan muka pucat tak sihat tuu :')

How's your Raya people? Meriah tak?

As for me, this Raya ada kesulitan sikit sebab tengah tak de selera makan sangat and vomiting dah jadi macam norm. Doakan saya kuat and sihat, kecuh jer tengok rendang, lodeh, kari ayam, sambal kacang and all the menu tapi apakan daya mampu telan sikit aje. Weehee kurus lah I macam nih dah tak payah nak ambil supplement untuk diet by Shaklee. Eleh, macam laa boleh ambil kan for now :P

Haa ramai dah risau lettew berat badan macam dah naik jer kan.. kan.. Mana tak nye, makan ketupat banyak kot sebab nak merasa all the lauk yang macam-macam kat atas meja tuu.. Ramai betul customer yang balik Muar nih COD supplement nak bagi kurus balik, berat dah naik kata nyee padahal baru Raya keempat! Banyak lagi open house menanti.. Aiyokkkk!

2 supplements favourite untuk turunkan berat badan, harga pun tak mahal :)

Rasa-rasa duit Raya terlebih boleh ambil one set lagi cepat turun tauuu..

Masa on the way balik rumah mertua hari tu (last day puasa), memang weng dah kepala dalam kereta tambah dengan jam lagik! Mujur lah ada Vita-C Shaklee yang masam-masam manis untuk hilangkan rasa mual. Ohh memang I tak puasa nak dekat hujung-hujung sebab keadaan kesihatan yang tak mengizinkan.. Ibu kata kalau sayang yang dalam tu tak payah lah puasa sebab makan pun dah tak menentu, asyik lah keluar balik jer. Hopefully awal-awal jela macam nih kann :')

And paling sadis sekali, dah tak boleh nak telan segala benda yang berkaitan dengan susu... OMG! Dulu I suka susu.. Maka ESP campur dengan air orange baru lah boleh diterima tekak. Also mostly fast food dah tak heran kecuali tiga benda jer boleh telan: bubur mcD, nugget and mashed potato KFC. Pizza memang tak lahhh.. Lalu sebelah pizza terbau pun tak heran dahh.. Pelik, tapi itu lah hakikatnya.. Kalau dulu memang tak boleh tolak laa pizza lagi-lagi pepperoni extra cheese! Wuuhuu.. Sobs!

Nanti lah later on I will make an entry full pasal perkara-perkara pelik yang melanda diri. Right now perut macam lapar pulak, bukan senang nak rasa lapar nih kalau tak asyik nak vomiting sahaja. Jadi bila selera datang tetiba jangan lah diabaikan.. Rugi! Bila segala jenis makanan dah tak tertelan.. Bersyukur lah bagi mereka yg masih punya nikmat utk makan dgn berseleranya.. Tak pe, Shaklee kan ada kalau risau berat ter-naik! ;)

Till then, nak makan. Nanti sambung lagi..

Assalamualaikum.

Thursday, August 1, 2013

Life Updates :)

Assalamualaikum..

(Tau tak entry nih dah kat draft berzaman sampai terpaksa edit balik sebab rasa macam cerita dah basi.)

Well, I do admit that sekarang nih dah sibuk dengan business Shaklee pulak because I consumed Shaklee supplements. BE and SNE saya masih stokis no worries nak order meh meh dipersilakan. Just that I have to stop them atas sebab-sebab tertentu yang I guess uols mungkin ada yang boleh teka. Okayh syhhhh.. Still new tak nak talk much about it until it's about time yang dah sesuai. I promishhh :)

Ohh sebelum itu, yang setia makan BE mesti tahu tentang ini sebab BE ada promotion sampai hujung bulan ini sahaja yer 3 kotak RM550. Murah kan.. kann? Selalunya kan sekotak RM210 so sila lah beli stok 3 bulan terus untuk penjimatan yang sangat hebat. Saya rindu nak makan BE tapi apakan daya saya kena STOP lepas suatu masa nanti baru boleh makan balik. Jadi sekarang masa ber-Shaklee sebab Shaklee pun besttt.. Satu nasihat saya, kalau nak ambil any supplements tuh better cari yang betul-betul diiktiraf, halal, natural ingredients dan lulus KKM.

Okayh berbalik pada kisah hidup.

Dah dua bulan jadi seorang isteri, walau pun cuma waktu weekend sebab hari-hari biasa dapat Face Time sahaja. Jadi lah asal dapat tengok muka suami :') Perasaan jadi seorang isteri sangat indah, sebab ada orang yang sangat care and sayang kita sebagai kekasih halal. Sakit pening dia jaga, dia sakit pening kita pulak jaga. Makan boleh suap-suap, minum segelas, tidur sebantal.. Ehhhh! Dah jangan fikir lain adik-adik babap nanti baru tahu. Hee!

Bila keluar pergi mana-mana, boleh paut-paut lengan suami bila agak-agak dah penat berjalan. Encik Suami pulak tak segan langsung pegang handbag isteri lagi-lagi masa teman isteri shopping. Dulu selalu gelakkan couple yang boyfriend dia pegang handbag girlfriend even masa zaman kita kawan-kawan dulu pun tak penah bagi dia pegang and dia pun tak nak kot pegang. Dah kahwin kemain suka dia tolong pegang handbag siap mintak balik pun dia kata "Tak peee.. Biar B tolong pegang.."Lahai cair I dengar..

Our latest picture, iftar makan buffet :)
 
Indah hubungan lepas nikah, langsung tak sama macam masa kawan-kawan dulu. Pergi mana-mana boleh berdua, berkongsi masalah sama-sama and untungnya kalau dapat pasangan yang memahami. Subhanallah, perasaan itu hanya orang yang dah berkahwin yang tahu. Mungkin ada kala kita berselisih faham, tapi bila part pujuk-memujuk and minta maaf tu akan jadikan hubungan itu lebih bermakna.
 
Tahun nih saya mengalah dengan Encik Suami, raya pertama di rumah mertua. Mak mertua pun dah sebut hari tuh raya tahun nih rumah sana dulu kann.. Sebagai seorang isteri, keutamaan adalah kepada suami. Suami pulak keutamaan adalah pada emak nya. Jadi kita mengalah tahun depan baru raya pertama dekat Muar pulak..
 
Buat yang sentiasa mendoakan, semoga Allah memberkati dan memberikan kebahagiaan dunia akhirat. Juga doakan kesihatan saya dan semoga saya kuat menempuhi hari-hari akan datang.
 
Assalamualaikum :)
 


Hot Supplement Sets for Shaklee.

Assalamualaikum..

Hye uols.. How's life treating everyone? Saya sihat Alhamdulillah, cuma ade lah sakit pening sikit. Lumrah lah kan.. Doakan kesihatan saya yer, especially masa bulan Ramadhan nih memang on and off lagi-lagi kalau ter-skip vitamins. Memang haru... Harapan nak terawih pun tinggal harapan lepas maghrib dah terkulai layu. So terpaksa jugak menggagahkan diri untuk gigih menelan vitamins.

For now, apa yang saya ambil sebagai supplements ialah:

Meal Shakes nih sedaaaap.. Rasa vanilla manis jer :)
Untuk yang selalu ada masalah nak breakfast atau kalau dalam bulan Ramadhan nih sahur lah kan, Meal Shakes memang sangat membantu memberikan segala nutrient yang diperlukan dalam badan selain mengenyangkan. Kids pun boleh ambil jugak tak de masalah lagi-lagi yang tak suka nak minum susu and selalu tak de selera makan. Untuk pregnant ladies, Meal Shakes nih bagus untuk atasi masalah morning sickness insya-Allah.
 
 ESP nih dari soya yang asli tanpa sebarang pewarna, pengawat atau pun bahan kimia. Juga boleh mengenyangkan tapi usually saya campur dalam susu atau jus sebab rasa dia agak tawar. Nih boleh kenyang jugak and cantikkan kulit. Kalau pregnant ladies ambil pun bagus sebab dia bertindak as 'milk booster'. Esok-esok baby keluar kenyang lah baby sebab susu banyak insya-Allah :)

 Vita-C is good for a fairer and healthier skin.
Vita-Lea as multivitamin to complete the nutrients that our body needs.
B-Complex to boost up our immunisation and also as anti-depression.
 
Haa siapa yang tak reti minum susu secara consistent hari-hari waktu pagi and malam macam saya? OSTEMATRIX lah jawapannya.. Tulang kita perlukan calcium yang cukup untuk menghindari masalah osteoporosis. Tak takut ke dengar osteoporosis? Tulang retak tuu.. Sekarang masa zaman muda remaja boleh lah kata sihat tak de sakit-sakit tulang. Dah berumur nanti?? Dah kena penyakit baru nak minum susu memang terlambat lah.. So sila ambil supplement yang ada calcium yer kalau uols jenis tak reti minum susu atau malas buat susu. Ni caplets boleh telan sahaja..
 
Kalau uols realize lah, supplement yang saya ambil termasuk kat dalam set kat bawah nih..


 
For pregnant ladies yang berada di 1st Trimester, boleh ambil:
 Vita-Lea
B-Complex
Vita-C (sekarang cuma ada stok yang chewable sahaja)
Ostematrix
ESP (boleh ambil dari awal)
 
Kalau dah masuk 2nd Trimester, boleh ambil:
Semua di atas and add on Omega Guard untuk kuatkan jantung baby and jantung ibu jugak.
 
Set nih bukan hanya untuk pregnant ladies sahaja yer, yang tak pregnant atau dalam pantang pun boleh ambil sebab memang bagus untuk kesihatan. Just that untuk yang plan untuk pregnant tuh boleh lah cuba set kesuburan sebagai satu ikhtiar selain doa dan tawakal :)

Read more: here
 
One of my customer yang ambil set kesuburan Shaklee, married for 8 months.. Finally she's pregnant.. Alhamdulillah :)
 
Bagi mereka yang dah habis pantang atau berbadan agak berisi and nak slim, boleh cuba slimming set Shaklee.. Nak kesan lebih baik memang lagi bagus ambil set sebab lagi cepat turun insya-Allah.

 
Set kecantikan memang yang paling famous amous. But like I had mentioned in previous entry kalau ada budget lebih better ambil Shaklee Collagen Powder jer sebab effect dia paling cepat atau pun Vivix untuk yang age 40 and above nak lambat berkedut atau nak menegangkan kulit yang dah berkedut.

 
Shaklee juga ada supplements untuk mereka yang ada masalah sakit-sakit sendi dan tulang.. Terutamanya for those yang ibu ayah atau atok nenek yang selalu mengadu sakit kaki, sakit lutut, sakit pinggang dan lain-lain memang sangat sesuai untuk ambil supplements nih. Yang muda-muda suka pakai high heels yang runcing tuh pun sure ada masalah nih right tak payah tunggu tua.
 
Boleh diambil bersama Ostematrix bagi mereka yang tak consistent atau tak minum susu at all. Kalau uols ada mak ayah atau atok nenek yang selalu mengadu sakit-sakit sendi and tulang tuh, highly recommended untuk try this! Atau pun mereka yang ada slipped disc, dinasihatkan ambil juga for healing process.
 
Okayh these are the hot sets untuk Shaklee products. Actually banyak lagi set lain but yang saya highlight kat sini adalah main sets yang selalu customers cari. Uols boleh contact saya and let me know supplements macam mana yang uols perlukan. Insya-Allah saya boleh recommend and siap consultation sekali. Kalau nak beritahu budget pun boleh, jadi boleh saya recommend the best supplements mengikut budget uols.
 

 
 Till then, have a nice day ahead dearies.. Selamat mengejar malam Lailatul Qadr di sepuluh malam terakhir Ramadhan.
 
Assalamualaikum :)




 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com