Monday, October 28, 2013

Product Sharing: Vitamin E Shaklee

Assalamualaikum..

Just to share with my readers here kebaikan pengambilan Vitamin E yang mana saya dah amalkan makan lebih daripada seminggu. Bagi mereka yang tak tahu, Vitamin E nih termasuk dalam Set Kecantikan dan Set Kesuburan.


Untuk saya sendiri yang dah amalkan Vitamin E nih, memang berpuas hati sangat-sangat. Sebab berbaloi dengan harga, nak makan hari-hari kan. Kalau collagen powder kena berjimat sikit, almaklum lah harga dia kusss...mangat! Lepas saya amalkan Vitamin E nih, apa yang saya sendiri dapat lihat dan alami:
  • Jerawat keluar, tangan saya nih memang tak reti duk diam maka nye memang saya picit! Berparut kan? Tapi, cepat betul pudar parutnya.
  • Jerawat yang keluar pun jenis kecik, and keluar pun seketul dua je kecik tak nampak sangat.
  • Kulit muka lebih halus, licin.. And paling suka dia jadi glowing! Encik Suami pun tegur kulit muka nampak makin halus and licin. Lalu dia pun sibuk nak makan jugak :P
  • Tangan kena cakar dengan kucing kesayangan, salah saya jugak gedik pegi acah-acah dia dah kenapa.. Biasa akan gelembung and berparut jadi colour lebih gelap daripada kulit tapi kali nih dia cepat baik and nak hilang dah. Baru dua hari lepas kena cakar hari nih dah nak baik dah.. Alhamdulillah :)
Okay, kat sini nak bagi more details berkenaan Vitamin E yang sememangnya superb for skin selain Collagen Powder, ESP dan Sustained Release Vitamin C.

Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium. Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

Sama seperti Vitamin A, kita tidak boleh mengambil Vitamin A berlebihan kerana ia boleh mengakibatkan toksik kepada badan melainkan kita mengambil vitamin Pro-Vitamin A seperti Beta Carotene yang mana ia hanya akan ditukar kepada vitamin A bila diperlukan saja.

Pengambilan vitamin E bersumber semulajadi adalah sangat penting. Ini boleh dilihat pada label botol vitamin anda sama ada ia 'd' atau 'l'.

  • Bagi yang bertulis pada label dengan 'd' ini bermakna ia adalah sumber asli.
  • Manakala 'l' adalah sumber tiruan atau sumber kimia.
Mengapa kita perlu memilih sumber yang asli?
  • Supaya lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber tiruan atau sumber kimia kerana jika tidak dapat diserap oleh badan , ini akan menyebabkan toksik dan penyebab kepada wujudnya sel yang abnormal dalam badan. Vitamin E semula jadi menjaga sel dan DNA daripada rosak di mana kerosakan ini  lah yang boleh mengundang kepada penyakit kanser.
Setiap kapsul gel lembut memberikan 400IU vitamin E semula jadi dan 10mcg selenium untuk membantu dalam memelihara kesihatan baik. Vitamin C Shaklee juga adalah tanpa sebarang perasa, pewarna atau pemanis tiruan.

Vitamin E sesuai untuk diambil oleh lelaki, perempuan, ibu menyusu, dan ibu berpantang.

Secara ringkasnya, VITAMIN E bertindak untuk...

  • Mengandungi anti-oksidan yang tinggi dan juga untuk awet muda (kulit lebih tegang dan anjal, bertindak sebagai anti-penuaan)
  • Membaiki peredaran darah, memperbaiki tisu
  • Sebagai rawatan semasa PMS dan mengawal simptom Menopause
  • Mengurangkan parut jerawat dan jeragat (juga stretch mark selepas bersalin)
  • Menyembuhkan luka atau kesan lecur dengan lebih cepat (sapu minyak Vitamin E pada bahagian yang luka atau melecur)
  • Meningkatkan kesuburan untuk lelaki dan juga wanita
  • Kulit dan rambut sihat, menjadi lebih cantik dan lebat
  • Merawat masalah keintiman
  • Merawat masalah seksual lelaki
  • Vitamin E juga boleh dijadikan sebagai masker semulajadi
And yang paling best vitamin E ni ditambah dengan GRAPE SEED EXTRACT yg menambahkan lagi khasiatnya khusus untuk kulit yang CANTIK, SIHAT and GLOWING!




Kebaikan kesihatan grape seed extract
  • Menyingkirkan radikal bebas
  • Mengurangkan radang (inflammatory)
  • Membantu kesihatan otak, kulit dan mata
  • Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular
  • Mencegah masalah kelenjar prostat
  • Melambatkan proses penuaan
  • Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
  • Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
  • Membantu fungsi sistem saraf otak
  • Meningkatkan daya pertahanan
**Also, Vitamin E ini juga boleh dijadikan sebagai masker. Cara-caranya, sapukan sebiji vitamin E pada muka sebelum tidur. Vitamin E tu cucuk dengan jarum dan picit perlahan-lahan sampai keluar minyak vitamin E. Minyak Vitamin E itu tadi disapukan keseluruh bahagian muka. Siapa yang ada jerawat atau parut jerawat yang agak teruk, boleh cuba buat masker nih :)

Banyakkan kelebihan mengamalkan Vitamin E Shaklee yang bersifat semula jadi nih? Saya dah cuba dan alami sendiri kelebihannya. Kalau nak kulit yang sihat, cantik dan juga lebih glowing korang pun boleh cuba sendiri Vitamin E Shaklee nih. Trial pack available but limited, first pay and first serve basis.

To order, email to lyanahisham@yahoo.com or WeChat lyanahisham.

Till then, have a nice day. Assalamualaikum :)

Monday, October 21, 2013

Product Sharing: Sustained Released Vita-C by Shaklee.

Assalamualaikum..

Ya Allah teruja sungguh pagi nih bila receive text message daripada Shakee:

"Shaklee: Vita-C is available now"
 
 
Tahu tak uols bahawa sesunggunya sejak dari awal saya menyertai business Shaklee nih stock Sustained-Release Vitamin C nih dah sememangnya langsung tak ada kat mana-mana pun di Malaysia nih tetapi permintaan sentiasa ada untuk Vitamin C nih. Seriously, dari awal saya join business nih ramai sangat yang bertanyakan ada tak stock Vitamin C nih walhal saya sendiri tak pernah lagi berpeluang melihat jauh lagi nak merasakan kelebihan pengambilan Vitamin C nih.
 
And yes, today dah AVAILABLE! Saya baru jer order 21 bottles for today (20 untuk dijual and 1 tu of course untuk saya sendiri! Hee :D). So siapa yang nak boleh lah email saya lyanahisham@yahoo.com atau WeChat lyanahisham.
 
Okayh, so di sini saya nak share betapa pentingnya dan betapa banyaknya kelebihan pengambilan Vitamin C untuk kesihatan dan kecantikan luaran serta dalaman.
 
Antara MANFAAT UTAMA pengambilan Vitamin C :
  • Merangsang Pembentukan COLLAGEN - Collagen ialah sebatian asas bagi otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab utama kepada masalah gusi berdarah, lebam pada kulit, lambat pulih dari kecederaan atau luka, kulit kering, ruam dan kulit kasar serta bersisik.
  • Meningkatkan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, meningkatkan pemulihan alergi pada hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
  • Memerangi CANCER - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dengan lebih berkesan.
  • Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu untuk mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kepada masalah jeragat.
  • Memperbaiki Insomnia - Vitamin C memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan. Secara ringkasnya Vitamin C bertindak sebagai Anti-Stress.
  • Mengekalkan kolestrol pada paras yang sihat - Vitamin C mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan penyakit skurvi.

Antara SIMPTOM KEKURANGAN Vitamin C  dalam badan:
  • Mudah tertekan / Stress - sering rasa letih dan lemah
  • Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar
  • Luka yang lambat sembuh, kalau berlaku pendarahan lambat berhenti
  • Mudah selsema / bersin
  • Wajah nampak tua dari usia
  • Mudah dapat ulser
  • Mudah demam / antibodi tak kuat
  • Gusi berdarah
  • Salur darah mengecil
  • Sakit sendi
  • Tanda lebam pada badan
  • weight loss (bukan kurus yang sihat tetapi kurus yang tak sihat, akan kelihatan lemah dan kusam)

Perbezaan Sustained Released Vitamin C by Shaklee dengan Vitamin C yang ada di pasaran:
  • Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.
  • Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.
  • Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7biji setengah oren.
  • Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg.. Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada supplement vitamin C. Ini bertujuan untuk mengelakkan salur darah dari bocor, meningkatkan fungsi vitamin C, mengelakkan vitamin C dari cepat teroksida dan merosakkan sel.
  • Ada dalam bentuk yang boleh dikunyah (*chewable Vitamin C yang boleh diambil oleh kanak-kanak atau orang dewasa yang tak boleh telan tablet)
  • Tiada pembaziran kerana semua vitamin C akan digunakan oleh badan. Sustained Release Vitamin C by Shaklee ini dihasilkan secara unik kerana ianya dilepaskan ke dalam sistem tubuh secara perlahan-lahan mengikut keperluan. Pelepasan Vitamin C adalah secara perlahan-lahan dan berterusan setiap 5 jam dalam tempoh 24 jam di mana setiap 5 jam sebanyak 100mg daripada 1 biji tablet (mengandungi 500mg Vitamin C) yang bersamaan 7 1/2 biji oren dilepaskan ke dalam badan.

**Chewable Vita-C Plus (100% semulajadi, halal, selamat dan berkesan) pula dikhaskan untuk golongan kanak-kanak atau orang dewasa yang ada masalah menelan tablet. Rasa sensasi oren aslinya (tanpa pengawet dan perasa tiruan) dapat memikat selera kanak-kanak dan golongan yang ada masalah menelan tablet ni. Chewable Vita-C Plus mengandungi 100mg vitamin c (iaitu ascorbic asid) bagi setiap biji tabletnya yang bersamaan 1 1/2 biji oren .

Siapakah yang memerlukan Vitamin C?
  • Perokok
  • Orang yang mudah stress sebab stress akan memusnahkan Vitamain C di dalam badan
  • Orang yang makan pil perancang sebab pil perancang juga akan menyerap Vitamin C dan akibatnya Vitamin C akan musnah dengan cepat dalam badan
  • Mereka yang inginkan kulit yang cantik atau mereka yang ada masalah kulit berjerawat atau eczema memerlukan Vitamin C utk membina collagen kulit yang sihat dan memperbaiki tisu kulit
  • Mereka yang mementingkan kesihatan yang baik kerana Vitamin C menyokong sistem imun dalam badan dan mengurangkan demam selsema yang berpanjangan
So for those yang nak place order boleh email saya lyanahisham@yahoo.com atau WeChat lyanahisham. InsyaAllah saya akan berikan super best price and also full consultation as well.. Omaigaddd saya sendiri tak sabar nak makan Sustained Released Vitamin C by Shaklee nih! Esok lusa sampai, siapa settle payment  cepat sampai jer saya pos terus. Tak de booking-booking yer sebab Vitamin C nih memang Shaklee product yang MOST WANTED and HOT SELLING! :)

Till then, have a nice day darlings.

Assalamualaikum.


Sunday, October 20, 2013

ENFUSELLE by SHAKLEE: Skin Care untuk kulit yang berjerawat.

Assalamualaikum..

Recently I received a lot of emails asking about NutriWhite Skin Care. But most of them ada masalah kulit berjerawat yang teruk, berminyak tahap melampau serta ada juga yang jenis kering dan mengelupas tahap melampau. Okayh, saya faham apa yang korang rasakan tuh sebab saya pun dulu pernah juga alami masalah kulit berjerawat sebegitu. Mujur lah ada ibu yang prihatin, berusaha membawa saya pergi berjumpa pakar kulit ke sana sini. Banyak jugak spend at that time sebab tak jumpa lagi skin care Enfuselle nih masa tuh.. Adalah around 8 years back, muka naik jerawat kat dahi sebab stress nak SPM lettew!

Enfuselle menawarkan dua jenis set utk skin jenis OILY atau pun DRY. So kena tau skin korang jenis apa sebelum decide untuk cuba set yang mana yer :)


ENFUSELLE BASIC SYSTEM NORMAL for OILY skin.



 1. Purifying Cleansing Gel
  • Gel yang bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan-bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan
  • Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut 
  • Mencerahkan tona kulit 
  • pH yang seimbang 
  • Hipoalergenik
2. Purifying Toner
  • Dengan tiga tindakan untuk menghentikan kerosakan pro-oksida
  • Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle 
  • Terbukti secara klinikal 
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip 
  • pH yang seimbang 
  • Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel 
  • Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit 
  • Membantu mengawal kulit berminyak 
  • Hipoalergenik 
3. Balancing Moisturizer
  • Formula ringkas untuk menyubur dan melembapkan Kulit 
  • Formula Enfuselle tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat. 
  • Terbukti secara klinikal: 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari, 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari dan 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari. 
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit 
  • Hipoalergenik

ENFUSELLE BASIC SYSTEM NORMAL for DRY skin.

1. Hydrating Cleansing Lotion

  • Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit 
  • Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri 
  • Mencerahkan tona kulit 
  • pH yang seimbang 
  • Hipoalergenik
2. Hydrating Toner
  • Meneutralkan tindak balas yang boleh merosakkan kulit 
  • Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle 
  • Terbukti secara klinikal 
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip 
  • pH yang seimbang 
  • Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit 
  • Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan cammomile
3. Hydrating Moisturizer
  • Melembapkan kulit sehingga 24 jam 
  • Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta 
  • Terbukti secara klinikal: 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari, 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari dan 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari. 
  • Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam 
  • Garis-garis halus berkurangan dengan ketara 
  • Hipoalergenik
EYE CREAM for eye treatment
Yang nih all type of skins pun boleh especially yang ada eye bag, garis-garis halus bawah mata dan kedutan.

Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara dengan EYE CREAM by Enfuselle Shaklee..
  • Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.
Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 2 minggu 
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa 2 minggu 
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa 8 minggu 
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa 8 minggu 
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu 
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata 
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut 
  • Hipoalergenik, diakui oleh ophthalmologist dan selamat untuk yang memakai contact lens
So for those yang mengalami masalah kulit berjerawat yang teruk, I highly recommended to try this Enfuselle Skin Care set. Sebelum muka jadi lebih teruk, it's better that rawatan segera diambil sebab masalah muka berjerawat macam nih boleh menyebabkan kita menjadi seorang yang low self esteem. Bila kita low self esteem, how are we able to be better in our study and career? Nak bercakap orang pun nanti akan jadi rasa down sangat-sangat betul tak? Sebab nya, kita tau orang akan lihat kulit muka kita yang berjerawat tu.

For details, inquiries and orders boleh email saya: lyanahisham@yahoo.com or add me at WeChat: lyanahisham.

Till then, have a nice day people and may Allah bless.

Assalamualaikum :)



Wednesday, October 16, 2013

Product Sharing: Set Slimming Shaklee (II)

Assalamualaikum..

Masa saya still pregnant hari tuh ada timbang berat, it's 45kg. Naik 4kg from my previous weight sebelum pregnant. So lepas miscarriage, tengok perut macam buncit jer lagi. Berat pun tak de lah turun, maka terbukti diri sendiri yang berat gara-gara selera makan yang melampau masa pregnant lagi.

Even lepas mc dua minggu masa naik kerja, orang yang tak tau saya mc sebab apa still ingat saya nih pregnant lagi. Apakah maksudnya di situ?? Maksudnya kena lah cari solution macam mana nak turunkan balik berat badan yang dah naik tuh! 4kg banyak okayh. Tengok ibu masak rendang daging 2kg pun dah seperiuk besar inikan 4kg.. Okayh mari bersemangat kembali untuk kurus!

So disebabkan saya percaya pada produk Shaklee yang sememangnya berkesan tanpa perlu berdiet, seriously saya tak boleh nak skip nasi, tak makan ayam and all sebab dah lah dua minggu berpantang makan sup ikan jer lepas pantang pun nak kena jaga makan?? Oh noooo.. I want ayam goreng! 




1. LECITHIN: Bertindak sebagai pembakar dan pemecah segala lemak dan juga kolestrol.

Lecithin dinamakan 'pengemulsi semulajadi' kerana Lecithin mempunyai fungsi untuk melekat pada lemak. Secara ringkasnya, Lecithin menyebabkan lemak akan terapung dalam darah dan seterusnya mencegah lemah daripada melekat pada dinding membrane kulit. Lecithin tidak boleh dihasilkan secara sendirinya oleh badan tetapi Lecithin sangat diperlukan oleh badan untuk mengawal dan menurunkan paras kolestrol dalam darah.

But remember, uols pun tak boleh lah melantak sampai tak ingat dunia. Kalau setakat macam saya yang sekali makan dua ketul ayam and dua pinggan nasi nih kira okay la lagi, kalau lebih daripada tuh nak maintain macam keadaan sekarang boleh lah tapi nak turun memang tak lahh. Paling penting, air masak kena minum ikut keperluan badan masing-masing yer :)

2. ALFALFA: Lawas, membuang lemak dan toksin dalam badan.

Alfalfa bertindak sebagai fiber yang membawa keluar lemak-lemak yang telah dipecahkan oleh Lecithin.

3. CINCH SHAKE: Sebagai pemangkin yang mempercepat pemecahan dan pembakaran lemak dan kolestrol, tanpa menggangu otot.

 Protein soya dalam Cinch memberikan rasa kenyang, meningkatkan metabolisma badan serta membantu mengekalkan otot semasa proses penurunan berat badan, supaya kulit tidak menggeleber setelah berat badan turun nanti. Ada tiga perisa: Vanilla, Chocolate and Cafe Latte.

Akan tetapi, jika uols merupakan ibu yang sedang menyusukan anak, TIDAK BOLEH ambil Cinch okayh! Sebab Cinch ni dia boleh mengeringkan susu. So, cinch boleh lah digantikan dengan susu ESP yang tidakmendatangkan kesan mengeringkan susu malahan membantu lagi menambahkan susu (bagi yg breastfeeding baby).
 
 
Alhamdulillah kini selepas seminggu saya mengamalkan set nih, berat last saya timbang semalam 41.5kg tanpa berdiet. I repeat, tanpa berdiet. Berdiet di sini membawa maksud saya tak skip makan at all, makan nasi seperti biasa and tak de pantang larang makan cuma tak de lah juga secara berlebih-lebihan :)
 
Bagi mereka yang under budget dan memerlukan supplement untuk kurus dan juga kesuburan dalam masa yang sama, saya recommend uols ambil gabungan GLA Complex dan Alfalfa:
 
 
GLA Complex selain untuk menstabilkan kitar haid dan hormon untuk kesuburan, GLA Complex juga berfungsi untuk:
 
- Meningkatkan metabolisme badan dengan mengaktifkan 'brown fat' yang membakar lemak menjadi tenaga.
 
- Meningkatkan hormon serotonin yang bertindak untuk memberikan rasa kenyang.
 
- Menghalang berat daripada naik dengan mencairkan kolestrol dalam darah.
 
- Vitamin E dalam GLA Complex juga untuk mencantikkan kulit (pudarkan parut jerawat dan jeragat).
 
Antara testimoni daripada customers yang dah consumed FULL SET SLIMMING SHAKLEE:
 



For those yang berminat nak cuba set nih boleh email saya untuk order, lyanahisham@yahoo.com atau add saya di WeChat lyanahisham. Insya-Allah saya menjanjikan the best price and for my dear customers jangan risau sebab saya akan fully guide uols untuk cara pengambilan sekali siap consultation lengkap. Menariknya, customers saya boleh menghubungi saya pada bila-bila masa sahaja insya-Allah saya bersedia untuk reply kepada uols asap. 
Salam Aidiladha from both of us :)
Till then, have a nice day ahead.
 
Assalamualaikum.

Sunday, October 13, 2013

Skin Care: NUTRIWHITE Shaklee

Assalamualaikum..

Mostly people would think that Shaklee nih cuma ada supplements dalam bentuk vitamins sahaja. Silap besar lah yang cakap macam tuh, sebab Shaklee nih selain vitamins ada juga set penjagaan rambut berbentuk Shampoo, fresh laundy, dish wash, skin care pun ada!

Okayh entry kali nih nak fully cakap pasal skin care yang sememangnya menjadi pujaan hati saya dan hubby. Haha yes, my hubby pun dah pakai jugak sebab terkenan masa saya buat facial kat dia. So now beli 2 set lah sebab nya hubby kan duduk jauh sikit, tak boleh share lagi lah kan. Yang bijaknya, weekend dia balik sini skin care set dia tinggal kat sana :P 

Alhamdulillah so far saya pakai skin care nih memang totally berpuas hati sangat-sangat. Memang the best skin care yang saya pernah pakai compared to previous ones. Kulit muka terasa lebih licin, halus dan parut jerawat lebih cepat sembuh. Since saya nih memang jenis suka memicit jerawat, parut memang akan tertinggal lah selalunya. So dengan pemakaian NutriWhite nih, alhamdulillah parut cepat jer hilang. Hubby pun dulu kulit muka dia kasar. Lagi lah dia kerja banyak pergi site and all.. Environment dia kerja dah lah tak bersih, senang sangat muka nak naik jerawat and bintik-bintik hitam, plus muka cepat jer tanned. So bila dia pakai NutriWhite nih memang improved sangat-sangat.. Kulit muka dia jadi lagi halus, lembut and tak cepat tanned lagi macam dulu :)


NutriWhite nih merupakan set penjagaan kulit dan wajah supaya lebih cantik dan berseri. Kulit menjadi cantik putih gebu tetapi secara semula jadi dan bukanlah putih sampai berbeza warna tangan dan muka. It heals and brightens naturally. Nak kulit muka dan badan sekata kena lah ambil vitamins sekali, insya-Allah luaran dan dalaman seimbang. Di samping itu, amalan rohani jangan lupa okayh :)

Akan tetapi, kalau kulit anda jenis berjerawat yang teruk, NutriWhite nih tak sesuai sebab fungsinya lebih kepada mencerah dan menghaluskan kulit. Kandungan Vitamin C yang tinggi dalam NutriWhite tak sesuai dengan kulit yang berjerawat teruk. In case kulit anda jenis berjerawat teruk, Shaklee menawarkan skin care Enfuselle untuk dua jenis kulit iaitu oily skin and dry skin. Yang nih saya akan terangkan di entry lain okayh..

Sedikit Info mengenai Nutriwhite Shaklee

  • Dibangunkan oleh saintis dan pakar-pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika
  • 3 tahun pembangunan produk
  • Pemilihan bahan aktif dan mentah yang diperolehi dari 16 buah negara
  • Ujian yang menyeluruh
  • Ramuan gabungan yang optimum
  • Selamat dan berkesan
  • Vitamin C derivatif (ascorbyl/glucoside)- ramuan yang selamat dan terbukti secara clinical
  • Patent-pending WhiteN-16 adalah campuran daripada 16 nutrien botani yang kuat yang membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk mewujudkan lebih putih, kulit lebih cerah dan glowing

Bahan-bahan yang terdapat dalam NutriWhite Shaklee:

Gabungan 16 ramuan botani yang mujarab:
  • Bearberry - meringankan, melegakan dan mengurangkan keradangan
  • Soybean - mencerahkan, melembutkan, melembap dan mengurangkan tompok
  • Skullcap - meringankan, mengurangkan keradangan dengan flavonoid
  • Beech Tree - meringankan, meningkatkan proses semulajadi dan melegakan kulit
  • Strawberry Begonia -mencerahkan dan pigmentasi
  • Mullberry - mencegah kerosakan kulit dan melembap
  • Peony - mencerahkan, melembapkan dan mengurangkan keradangan
  • Rosemary - mengetatkan, merangsangkan dan mengurangkan keradangan
  • Aloe Vera - melegakan, melembapkan dan keradangan
  • Mountain Arnica - mengurangkan keradangan dengan flavones
  • Cat's Claw - menegangkan dan menyegarkan dengan cotechin
  • Kudzu Leaf & Roots - menegang dan mengurangkan keradangan
  • Linden - menyuburkan dan menghidrat di peringkat dalam
  • Marshmallow - melembapkan dengan tanin
  • Seaweed - mengeluarkan, memelihara dan menegangkan
  • Green Algae - menyahtoksin dan melembapkan
Set penjagaan wajah NutriWhite Shaklee mengandungi:

1. Gentle Deep Foam Cleansing
- Membersihkan dan menyegarkan kulit
- Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
- Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
- Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
- Lembut dan menyegarkan

2. Soothing Radiance Whitening Softener 
- Melembutkan dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
- Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
- Kudzu menegangkan dan mencerahkan
- Marshmallow melembapkan
- Ianya sangat berkesan dalam memastikan kulit tidak kering

3. Daily Defense Whitening Essence
- Bear-berry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
- Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen kulit
- Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
- Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
- Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
- Lembut dan mudah diserap oleh kulit

4. Ultimate Protection Whitening Lotion
- Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari 
- Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit
- pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari 
- membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran

5. Overnight Renewal Whitening Cream
- Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
- Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
- Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
- Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
- Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri

6. Gentle Action Makeup Remover
- Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
- Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
- Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
- Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri

7. Spot Whitening Treatment
 - Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
- Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
- Cats Claw menegangkan kulit
- Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus


*sila click untuk baca dengan lebih jelas*

Untuk basic set saya suggest Gentle Deep Foam Cleansing + Soothing Radiance Whitening Softener, and if you have extra budget boleh tambah Overnight Renewal Whitening Cream and Ultimate Protection Whitening Lotion. Untuk yang ada parut jerawat degil and jeragat, Spot Whitening Treatment adalah jawapannya! :)

Harga masa awal-awal nak beli memang terasa mahal, tapi sebenarnya tak de lah mahal pun sebabnya boleh tahan selama tiga-hingga empat bulan.

 Customer ni mula-mula beli cleanser jer.. Lepas jatuh hati dengan NutriWhite terus order toner and night cream pulak :)

Siapa yang berminat and nak cuba sendiri betapa best nya skin care NutriWhite nih boleh email saya, lyanahisham@yahoo.com or wechat lyanahisham. Insya-Allah uols pun akan berpuas hati sangat dengan hasilnya nanti :D

Till then, have a nice day ahead lovelies.

Assalamualaikum..


Thursday, October 10, 2013

Kelebihan Menjana Pendapatan Dengan Shaklee :)

Assalamualaikum..

Saya mula tertarik nak join bisnes Shaklee setelah saya sendiri mencuba Energizing Soy Protein Shaklee. I admit, memang semua produk daripada Shaklee sememangnya superb! Kemudian saya mula berjinak-jinak dengan Vitamin C, B Complex, GLA Complex, Lecithin, Alfalfa dan kemudian collagen powder. Lepas tu saya gunakan skin care Nutriwhite pulak yang sememangnya kini saya dah jatuh chenta! Okayh ini cerita nanti kat entry lain okayh :)

Bermula daripada set supplement untuk kecantikan, untuk kurus, skin care, shampoo sampai lah ke produk untuk penjagaan rumah (Eg. Fresh Laundry). Semuanya ada dalam Shaklee :)

Recently I receive a lot of emails asking me regarding on how to start this business. Soalan wajib yang saya dapat antaranya,

Susah tak bisnes Shaklee nih?
Banyak ke income boleh dapat?
Macam mana sistem Shaklee nih?
Berapa yuran keahlian?

Apa kelebihan Shaklee dan kenapa saya memilih Shaklee?
  1. Shaklee adalah syarikat vitamin yang telah lama berada dalam pasaran. Produknya yang asli dan semula jadi membuatkan saya tertarik untuk mencuba, kemudian ditambah pula produknya yang  memberi kesan yang positif pada taraf kesihatan saya dan keluarga.
  2. Shaklee merupakan antara syarikat MLM yang adil. Once dah bergelar leader (bermula dengan tahap Supervisor) bermakna kita dah break away dari upline kita. Oleh kerana Shaklee tidak mengamalkan skim piramid, maka bonus kita dibayar mengikut usaha yang kita letakkan. Dalam Shaklee pendapatan kita boleh melebihi pendapatan upline apabila kita berusaha dengan lebih baik. Bukan sahaja pendapatan, malahan kita mampu melangkaui pangkat upline kita sekiranya kita rajin berusaha.
  3. Bonus dibayar tidak melalui upline atau mereka yang sponsor kita tetapi direct dari syarikat. Bonus juga diberi dalam bentuk tunai. Tidak perlu downline untuk mendapat bonus dari syarikat.
  4. Harga produknya sangat berpatutan dan setanding dengan kualiti yang kita bayar. Produk asli dan semula jadi terbukti apabila tiada silica gel di dalam botol vitamin Shaklee.

Apakah kelebihan menjadi ahli Shaklee?

Retail prices for non members, kalau member harga lain tau :)
  1. Boleh membeli produk dengan harga ahli dan mengumpul point anda sendiri.
  2. Jika kita capai point yang tertentu melayakkan kita menerima bonus dalam bentuk cash tanpa perlu ada downline.
  3. Jika berminat untuk berbisnes, ada online coaching yang khas disediakan melalui personal group saya sendiri, biasanya class through online kat Whatsapp.
  4. Shaklee menawarkan Cash, Car (bonus kereta) dan Convention (local dan International-Umrah bagi yang beragama Islam).


Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee

Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 atau pun membuat pembelian melebihi 200 points (total harga dalam lingkungan RM650) untuk mendapat keahlian secara percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya dan saya akan uruskan urusan pendaftaran atau boleh pergi sendiri ke branch/HQ Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya 961271 sebagai sponsor/upline.

Kelebihan menjadi downline saya ialah saya akan fully guide anda Insya-Allah sehingga anda boleh independent sendiri. Selain itu, seperti yang saya nyatakan di atas, I have my own personal group yang sentiasa membantu antara satu sama lain. So tiada istilah terkapai-kapai bagi anda yang baru nak bermula dengan bisnes nih :)

Yuran keahlian Shaklee

Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch/HQ untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos ke alamat anda. Jumlahnya ialah RM75 (sekiranya anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch/HQ).

Tidak Perlu untuk Maintain points dalam Shaklee


Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points. Melainkan anda mahu memulakan bisnes dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain atau minimum purchase.

Take note ya, tak perlu maintain points atau wajib membuat pembelian untuk maintain sebagai ahli, sebab pendaftaran adalah seumur hidup :)

So for those yang berminat ingin menjadi ahli untuk berbisnes atau pun jadi ahli untuk tujuan makan sendiri, boleh contact saya:

Email- lyanahisham@yahoo.com
Wechat- lyanahisham

Ohh one more thing, now Shaklee ada sistem pembelian secara online. Macam ala-ala Zalora and Poplook. So kalau yang duduk jauh dari branch atau HQ, boleh beli secara online sahaja. Mudah kan??

Yang nak berbisnes lagi lah dialu-alukan, I will guide you on my best insyaAllah. Kalau boleh saya nak berkongsi pada yang nak cari side income macam saya, alhamdulillah kini saya ada side income empat angka.. Malahan melebihi pendapatan sendiri yang makan gaji nih.

Till then, have a nice day ahead people.

Assalamualaikum :)

Daripada Abu Hurairah r.a. Nabi Muhammad S.A.W bersabda, "Bukanlah kekayaan itu dengan banyaknya harta benda, tetapi kekayaan sebenar adalah kekayaan jiwa." (Riwayat Bukhari dan Muslim)

Wednesday, October 9, 2013

8TH OCTOBER 2013.

Assalamualaikum..

Syukur Alhamdulillah, I am now 24 and now I am a wife. Thank u so much for all yang ingat my birthday. I got emails, facebook messages, whatsapp, wechat and etc etc. Terharunya ya Allah, terima kasih atas ingatan dan doa :')

Just wanna share a story, which happened on the night before my birthday (Monday night).

Masa tu pukul 8 pm, I called my husband. Tau dia mesti kat office lagi sebab nya now project dia tengah super hectic. Almost every day dia balik kerja at 9 till 10 pm macam tu. Kesian dia, penat kan.. Pagi dah bangun nak pergi kerja, malam balik lewat. Balik rumah isteri tak de. Huhu.. Doakan saya cepat ikut dia ke sana. I really do wanna stay with him and be right beside him every day. InsyaAllah, it will happen.. soon. Aminn

Me: Assalamualaikum suami ku.. Kat ofis lagi ke?
Hubby: Waalaikummussalam isteri ku.. Aah kat ofis, kerja tak settle lagi..
Me: Ala kesiannya.. Balik pukul berapa nih?
Hubby: Tah laa.. Pukul sepuluh la kot..
Me: Okayh.. Take care, love you. Assalamualaikum..
Hubby: Okay sayang, nanti B call.. I love you too. Waalaikummussalam..

Then I spend the night watching Diandra at 9 till 10 pm, and watched Jodoh Itu Milik Kita on 10 pm. Around 10.10 pm, hubby called.

Hubby: Assalamualaikum sayang..
Me: Waalaikummussalam.. B dah balik kerja?
Hubby: Dah.. Baru jer.. Sayang buat ape tu?
Me: Tengok citer sayang laa.. B gi mandi and solat dulu, pastu call sayang okay?
Hubby: Okay sayang.. B mandi dulu.. Love you!
Me: Okay B.. I love u more.

Sambung tengok Jodoh Itu Milik Kita. Ohh I love Tiz Zaqyah's acting. She's just so cute! :)

Around 10.35 pm, hubby called back. Sebelum tu nampak message dia masuk tapi tak sempat baca dah call. Okay fine, nak suruh baca lepas pukul 12 lettew. Ibu pulak siap tutup pintu bilik untuk kite konon bagi privacy la..

Me: ... tak sempat bercakap sebab orang sana tengah nyanyi untuk kite..
Hubby: "Happy Birthday to you.. Happy Birthday to you.. Happy Birthday to my dear wife.. Happy Birthday to you.."
Me: Sweet nyeee.. Thank u B!
Hubby: Sayang nak hadiah apa?
Me: Ala kan dah kata tak nak ape-ape. B ada dengan sayang dah cukup dah, I won't ask anything for more. Kalau B ada dengan sayang kan bestt..
Hubby: Nanti B pinjam pintu Doraemon okay.. Tiba-tiba jer ada sebelah sayang.. Best tak?
Me: Best nyeee kalau betul lah ada pintu tu.. Huhu
Hubby: Happy Birthday sayang, B doakan semoga Allah panjangkan umur, murahkan rezeki serta kurniakan kebahagiaan yang berpanjangan buat kita..
Me: And berikan kita zuriat yang soleh dan solehah.
Hubby: Aminn.. Insya-Allah sayang.

Tiba-tiba rumah I black out! Alamak, dah kenapa lah black out malam-malam macam nih. Huhu dah lah dalam kegelapan, kite ni penakut gelap!

Me: Aaaa black out!
Hubby: Laa macam mana boleh black out?
Me: Mana sayang tauuu.. Jap nanti call balik ibu panggil nak suluh suis kat bawah takut terpetik ke.
Hubby: Okayy..

So I went downstairs, suluh kan ibu guna I-Phone. Nasib laa terang cahaya daripada I-Phone nih kan.. Sampai jer kat bawah.. Ehh nampak my adek lelaki bawa kan cake! OMG.. Ibu and adek nyanyi untuk kite..

Me: Alaa sweet nyaaa!
Ibu and Adek: Nyanyi birthday song..

Tiba-tiba, ade orang peluk daripada belakang bawa bunga siap! Ya Allah...... Suami ku! Macam tak percaya.. Tak expect langsung dia sanggup balik semata-mata nak ada bersama on my birthday. I cried, sambil peluk dia kuat-kuat. Terharu nya ya Allah..

Me: B..... Tak cakap pun nak balik..
Hubby: Surprised! Kan nih hajat sayang nak B ada, see I'm here... Doraemon bagi pinjam pintu dia kejap.
Me: Eiiiiii! (Dalam hati, bahagia nya hanya Allah yang tahu)


Ignore the sleepy faces. Memang patut tido dah pun.. Hee :D
 
Till then.. Have a nice day ahead dearies :)

Assalamualaikum.

Thursday, October 3, 2013

ProSanté Shaklee: Shampoo Rambut Untuk Wanita Berhijab.

Assalamualaikum..

Kadang-kadang sebagai wanita especially yang berambut panjang seringkali ada masalah kelemumur atau pun masalah keguguran rambut right? Yang rambut pendek pulak mungkin tak ada masalah keguguran rambut tapi masalah kelemumur tu memang tak boleh dielakkan. Juga wanita yang berhijab, siapa kata penjagaan rambut tu tak penting?

So kat sini saya nak focus kepada penjagaan rambut bagi wanita berhijab khususnya. Sebab apa? Sebab saya sendiri berhijab :)


Wanita yang berhijab tidak mempunyai alasan untuk tidak menjaga rambut dengan membiarkan rambut tidak terurus atau pun kusut masai. Walaupun tidak terdedah dengan pencemaran alam sekitar, wanita yang berhijab lah yang patut mengutamakan penjagaan rambut dalam hijabnya itu.

Berhijab itu wajib kerana aurat wanita. Apabila berhijab, rambut dan kulit kepala akan terperap lama. Ini menyebabkan rambut tidak bernafas dan udara tidak dapat masuk dengan baik. Keadaan ini akan mengundang kulit kepala menjadi gatal dan berkelumumur, selain berminyak dan hujung rambut bercabang. Oleh itu kita mesti rajin mencuci rambut sekurang-kurangnya 2 kali sehari bagi mengelakkan kulit kepala kita lembap dan berminyak.


Perkara yang paling penting sekali untuk menjaga rambut ini adalah pemilihan shampoo yang sesuai. So here, saya nak share kebaikan set penjagaan rambut ProSante Shaklee ini. Produk ini adalah bebas kimia dan selamat digunakan.


Long Lasting Finishing Spray
  1. “Medium hold” memastikan gaya rambut tidak berubah
  2. Memberikan perlindungan UV
  3. Menguruskan rambut yang dikeriting halus dan rambut yang mudah kusut

Revitalizing Shampoo
  1. Melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
  2. Sistem pembersih yang lembut dan berpaten
  3. Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya

Purifying Shampoo
  1. Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan pencemar persekitaran yang lain
  2. Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambut
  3. Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur
Replenishing Conditioner
  1. Perapi dan pelembap yang pekat bagi rambut yang berkilat dan lembut bak sutera
  2. Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang
  3. Menguatkan rambut dengan protein dan humektan yang berasal dari alam semulajadi
Lightweight Conditioner
  1. Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
  2. Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat dan sihat
  3. Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus
Nourishing Scalp Treatment
  1. Menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang faktor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala
  2. Vitamin antioksida iaitu A dan E, dan juga Koenzim Q10 melindungi anda daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran
  3. Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut anda
  4. Formula tanpa bilas memudahkan anda menggunakan dan menggayakannya
  5. Tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak
  6. ProSanté Nourishing Scalp Treatment adalah formula eksklusif, yang terbukti mampu mengurangkan keguguran rambut semasa menyikat dan dapat melebatkan serta menguatkan rambut secara semula jadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem Penjagaan Rambut ProSanté
Berikut adalah cadangan aturan penggunaan Set Penjagaan Rambut ProSante

Yang paling best sekali.. Dengan menggunakan shampoo Shaklee, kita tak perlu cuci rambut hari-hari. Hari kedua dan ketiga pun masih terasa bersih lagi. So, berbaloi sangat-sangat walaupun harganya lebih mahal compared to shampoo biasa yang dijual kat luar, kita tak perlu pakai hari-hari pun rambut dan kulit kepala akan jadi bertambah sihat.
 
 
Rambut adalah mahkota bagi wanita. Sebagai wanita, kita perlu jaga kebersihan dan kesihatan rambut sebaik-baiknya. Wanita yang bertudung tidak mempunyai alasan lagi untuk tidak menjaga rambutnya. For a full consultation untuk masalah rambut atau kulit kepala yang uols alami, boleh email saya lyanahisham@yahoo.com or wechat lyanahisham. Insya-Allah saya akan suggest yang mana yang bersesuaian untuk uols :)
 
Also another thing for those yang mengalami masalah keguguran rambut, uols boleh juga ambil Zinc Complex untuk menguatkan lagi akar rambut.
 
Antara KEBAIKAN Zinc Complex:
  1. Meningkatkan sistem imun - Membantu pengeluaran kelenjar thymus yang mengeluarkan T-cells untuk menentang cancer dan menghalang infection penyakit.
  2. Diabetis - Membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin
  3. Kanser prostat - Pengambilan zinc dapat mengurangkan pembengkakan prostat sebanyak 70%
  4. Ovulasi wanita - Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu pengucupan uterus membantu mengembalikan daya ketahanannya
  5. Memperbaiki radang kulit - Pengambilan zinc dapat memperbaiki radang kulit seperti acne dan jerawat
  6. Jerawat - Zinc bertindak dengan mengawal selia hormon testosteron dalam badan yang memainkan peranan dominan dalam menyebabkan jerawat. Zinc juga menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat
  7. Kemampuan seks lelaki - Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga dan meninggikan kiraan sperma
  8. Gugur rambut/botak - Zinc mengaktifkan 200 jenis enzim dan meransang regenerasi sel. Ini dapat memelihara pertumbuhan dan perkembangan sel
  9. Membentuk collagen - Zinc membantu pembentukan protein dan collagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kuku, kulit dan organ
  10. Penyembuhan luka yang cepat - zinc mempercepatkan pemulihan luka luar dan dalam dan memperbaiki masalah allergic.
Till then, have a nice day ahead.
Assalamualaikum :)

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com