Tuesday, December 31, 2013

Herbal Blend, the MAGICAL Cream by Shaklee.

Assalamualaikum..

I started to fall in love with this cream ever since I started to use it :)

Alkisah.. Masa tu kat bahagian peha macam naik gatal-gatal. Nak kata allergic tu entah la, kurap pun bukan. Rupa dia macam eczema mungkin, kering and buat kulit jadi macam bersisik. Bila fikir-fikir, mungkin sebab kucing selalu melingkau atas katil. So comforter tuh dah jadi tak hygiene. Mungkin laa, mungkin..

Nak jumpa doctor memang malas. So I went to the pharmacy and dia bagi cream Econazine tu jer. Seminggu pakai tak baik-baik. Dah terfikir dah nak try Herbal Blend by Shaklee nih tapi memang tak de stock dalam Malaysia nih. Asal sampai jer habis, asal habis jer tak dapat lah nak grab. Sobs!

Teruskan jugak pakai Econazine tuh tapi memang macam tu jugak la, cuma kesan rasa gatal-gatak jer berkurang tapi kesan yang macam kulit bersisik tuh macam tuh jugak. Segan sebab yelah kita dah kahwin so hubby pun mesti lah nampak kan.. Malu tuh tetap ada even bentuk nya ibarat duit dua puluh sen jer, still rasa macam kecacatan pada kulit.

Then one day, tiba-tiba Citylink sampai depan rumah. Ingatkan depa duk hantar barang lain yang cheq order, rupa-rupanya Herbal Blend yang cheq order masa bulan November hari tuh sampai dah. Yeay, alhamdulillah.. Suka nya cheq tak sabaq nak pakai dan laa nih cheq dah pakai lebih seminggu kulit cheq yang bersisiak (bersisik lah der) dah semakin okay and smooth gitu. Syukur sangat-sangat, sikit lagi insyaAllah kesan kulit bersisik nih terus hilang :)

*Okayh slank utara cheq failed*

This is how it looks, memang tahan lama sebab pakai dia nipis-nipis jer.
 
Antara kegunaan Herbal Blend by Shaklee:
 
1. Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga
Ini lah antara tujuan asal saya nak beli Herbal Blend pada mulanya sebab bila tidur selalu kena gigit nyamuk. Nyamuk kat rumah tuh memang tak makan saman dah, dia tak heran setakat Ridsect dan yang seumpama dengan nya.. Kesan gigitan nyamuk slalunya susah nak hilang.. Alhamdulillah lepas sapu Herba
l Blend nih mmg cpt je hilang bekas-bekas merah gigitan nyamuk..

2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah
Tumit kering dan pecah sememangnya menjadi masalah saya sejak dahulu lagi. Pernah cuba macam-macam jenis krim mahal beli kat pharmacy. Tapi, tak berapa nampak hasilnya. Tapi, sekali pakai Herbal Blend, memang puas hati. Lembut je tumit kaki I gituu..

3. Ubat luka / lecur
Boleh guna ganti minyak gamat. Seeloknya ada satu herbal blend dalam rumah, bila ada luka je, cepat baik. Terhiris pisau? Kena cakar kucing? Terkena minyak panas? Semua pun boleh sapu Herbal Blend.. InsyaAllah luka cepat sembuh nanti :)

4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
Memang dah terbukti, bila ada luka pada puting akibat gigitan anak, pedih yang teramat.. Jadi, lepas ni, ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, kena ada herbal blend di sisi. Herbal blend ni sangat natural, jadi jangan risau.. Tiada bahan sintetik dan dijamin selamat..

5. Menghilangkan parut
Kalau ada parut akibat chicken pox atau campak, cuba sapukan herbal blend. InsyaAllah akan pudar dan hilang..

6. Ruam pada baby
Baby sememangnya senang terkena ruam, terutamanya ruam lampin. Baby kan masih kecil, kulit dia baru jer nak sesuai dengan persekitaran. So just sapukan jer Herbal Blend. Herbal Blend nih akan melegakan rasa pedih dan insyaAllah akan merawat ruam. Jangan sapukan krim steroid tau! Kesian kat baby nanti..


 7. Sebagai daily lotion
Supaya tangan sentiasa lembut.. Herbal blend tidak berminyak so sememangnya selesa digunakan :)

Kenapa Herbal Blend menjadi pilihan saya?

Sebab Herbal Blend diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi (horse chestnut, bunga yarrow, daun sage, dan juga rosemary). So of course it is naturally safe untuk semua peringkat umur sebab takde bahan kimia yang berbahaya.
 
For more info or to order, just send your details to:
 
WeChat- lyanahisham
Facebook page- White Lavender
 
Till then, have a nice day ahead lovelies.
 
Assalamualaikum.





Thursday, December 26, 2013

The THIRD Trip to Bandung :)

Assalamualaikum

"B, ni cuti lama nih nak pegi mana nih?"
"Hurmm.. Vietnam nak?
"Orang kata kat situ kalau tak ikut pakej susah cari makanan halal.."
"Guangzhou?"
"Diorang pandai ke cakap English? Kang macam ayam dengan itik lak.."
"Sayang laa itik"'
"Haippp! Betul-betul laaaa.."
"Haa susah sangat kita pegi Bandung lagi laa.. Boleh tempah baju.."
"Serius? Kalau confirm sayang booking!!"
"Excited mak aihhh! Haa okay je sayang as you wish.."
"Hehehek!"

Seminggu sebelum baru booking flight.. Hamik kau! Dua orang pegi balik 1k lebih.. Tapi okay lah sebab flight balik nanti kitorang book baggage berat sikit. Dah tau dah bakal borong kain and baju kannnn ;)

Dulu stay kat Amaris, Fave Hotel.. Dedua tu okay lah, murah.

This time pegi, we stayed at Gino Feruci Braga. Hotel nih kebetulan ada promo, 1 night stay RM130 aje. Memang berbaloi-baloi lah :)





Location memang strategic, tak de lah jauh sangat dari Pasar Baru boleh naik angkut jer. Naik angkut murah kalau tak silap seorang 2000 rp, berapa sen jer duit kita. Kalau naik taxi dalam 30,000 rp, dalam RM8 jugak lah.



Tempat wajib memang Pasar Baru. Sebab dah kenal orang-orang kat sana senang nak tawar harga. And I have the best Tailor as well. Dia lah yang buatkan baju nikah I :)



Ni Pak Gunawan (our supir) yang recommend tempat untuk petik Strawberry. Selalu beli kat Tangkuban Perahu or Kawah Putih jer :) Lupa pulak nama tempat nih..




This was at Kampung Gajah. Ni tempat theme park, water park pun ada. Kitorang tak main all the games sebab tak bawa baju spare lah pulak.





Ikan Gurame goreng kipas yang terbaik di Sangkuriang. Pak Gunawan yang recommend, memang terbaekkk!!

Pak Gunawan nih one of the best supir yang kitorang pernah ada masa trip to Bandung. Dia nampak macam otai tapi baik hati and suka buat lawak. Siapa nak contact num boleh email saya :)







Our favourite port for Dinner, The Sugarush Cafe. Dekat giler dengan Hotel Gino Feruci, jalan kaki jer. Kat sini lah tempat online lama-lama sambil makan sambil reply email customers, whatsapp and wechat :)

Okayh, I borong kain cotton memang super berlambak sebab semua cantik-cantik and kat sana berkualiti tinggi tak sama macam jual kat sini dah lower gred. So here ada few designs to be released:


Japanese Branded Cotton

Price: RM75
Market Price: RM120

Postage: Semenanjung RM7, Sabah & Sarawak RM9
(Buy 2 and above FREE POSTAGE)

Material: Super High Quality Cotton 
To order, email to lyanahisham@yahoo.com

Material cotton yg super duper selesa, tak panas and menyerap peluh.. 
Kain cotton jenis licin dan berkualiti tinggi!

 CODE: JB 01

 CODE: JB 02

 CODE: JB 03


CODE: JB 04

 CODE: JB 05


Japanese Thick Cotton

Price: RM55
Market price: RM80

Postage: Semenanjung RM7, Sabah & Sarawak RM9
(Buy 2 and above FREE POSTAGE)

Material: High Quality Cotton 
To order, email to lyanahisham@yahoo.com


Material cotton yg super duper selesa, tak panas and menyerap peluh.. 
Kain cotton jenis tebal, tak jarang dan berkualiti tinggi!

 CODE: JT01
CODE: JT02
CODE: JT03

Till then, have a nice day ahead dearies.

Assalamualaikum :)


Wednesday, December 18, 2013

[General Questions being asked to be a Shaklee Member]


Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee?
A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) atau RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai lebih RM660, anda boleh dapat FREE membership.


Q: Berapa modal yang diperlukan?
A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan? Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.

Q: Berapa sales atau belian kena maintain setiap bulan?
A: Tak perlu maintain sales atau points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri dan keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli sebab seumur hidup tak perlu renew.

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan?
A: Bergantung kepada sales atau purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat.

Q: Kena cari orang ke? Kena head hunting ke?
A: Tak perlu!! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join atau beli.

Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness... Macam mana yer??
A: InshaAllah saya akan guide and coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaAllah :)

Q: Saya nak register jadi ahli but tak nak jual-jual ni, boleh ke?
A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong.

Q: Ok.. So bagaimana saya nak register?
A: Saya boleh tolong register kan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu anda tunggu kat rumah, nanti member kit dari Shaklee sampai ye.

Hope saya menjawab soalan kamu-kamu semua. Nak reply satu-satu masa agak tak mengizinkan. If there's anything or additional questions you may contact me. InshaAllah I will help you on my best :)

Till then, Assalamualaikum and have a nice day ahead.

Nur Liyana
Shaklee ID 961271
WeChat: lyanahisham
Email: lyanahisham@yahoo.com

Tuesday, December 17, 2013

Omega Guard by Shaklee untuk ASTHMA.

Assalamualaikum..

Lama tak berblogging. Kerja hakiki yang banyak membataskan waktu. 
Macam nilah kerja makan gaji, doakan saya mampu menjadi suri sepenuh masa buat suami :')



Dia suami, dia Imam, dia pembimbing, dia lah segala-galanya.

Hari nih saya nak berkongsi kisah dua orang customers yang telah consume Omega Guard Shaklee since few weeks back, lebih kurang begitu lah tempoh masanya.



Kisah Pertama

Few days back, dapat phone call from one of my customer from Sarawak. Sebelum nih kakak nih minta saya suggest kan, Shaklee ada tak supplement utk membantu mengurangkan lelah? 

Ceritanya macam nih...

Anak lelaki dia.. Baru umur 4 tahun, kerap alami lelah (asthma) and sebelum nih macam makin teruk. Pantang kena air-cond sikit jer mesti lelah dia dtg. Biasanya lelah dia datang malam time dia tengah tidur..

Alhamdulillah, lebih kurang sebulan lebih dah dia bagi anak dia makan Omega Guard nih and now anak dia punya lelah dah makin ok and kakak nih pun dia makan Omega Guard nih sekali sbb kolestrol dia quite high. Tengah hari tadi dia pergi medical check up kolestrol dah turun daripada 8++ dah turun kepada 5 (paras normal) tanpa dia pantang makan apa-apa. Syukur kpd Allah, kita hanya berikhtiar dan Allah jua yang memberi kesembuhan.


Alhamdulillah.. Alhamdulillah..

Kisah Kedua

Again semalam dapat positive feedback from customer yang ada masalah lelah (asthma).. 

Dia and anak perempuan dia both suffer from asthma, tak boleh sejuk sikit or hujan  jer mula lah serangan asthma diadatang.. Hubby dia pulak ada darah tinggi, so hubby dia pun share sekali makan Omega Guard nih..

Almost two weeks dah since dia beli and tadi dia call sebab nak tambah order Omega Guard lagi sekali two bottles terus and also supplement Shaklee yg lain-lain sbb dia dah merasa sendiri kebaikan daripada kesan mengamalkan Shaklee.. 

Syukur pada Mu ya Allah..


Kepuasan berniaga terasa lebih bermakna apabila kita dapat berkongsi kebaikan untuk kesihatan orang lain..


Alhamdulillah.. Alhamdulillah..

Bulan nih promotion harga untuk Omega Guard memang super duper runtuh!
  • Yang nak KULIT CANTIK pun digalakkan makan Omega Guard nih nanti kulit pinkish say byebye to make up box ;)
  • Yang nak SLIM perut berlipat pulak elok ambil Omega untuk hapuskan segala lemak-lemak pada badan :)

P/S: Cara makan untuk setiap masalah penyakit dan peringkat umur adalah berbeza.. InsyaAllah I will consult on my best, khusus untuk my dear customers only 



Nur Liyana Mohd Norhisham
Shaklee ID 961271

WeChat: lyanahisham
Email: lyanahisham@yahoo.com


Thursday, December 12, 2013

The Short Vacay: Bukit Merah Laketown Resort

Assalamualaikum..

Last weekend pergi short vacay kat Bukit Merah Laketown Resort which is situated in Taiping. Memang long hours drive sebab jauhhhh.. But worth it sebab tempat best, chalet best!

We stayed at Kampung Air Water Chalet, seriously memang terbaik :)






We took 2 suites which cost around RM800++, ada promotion kat AGODA. Kalau actual price per room RM1k jugak.


Yang bagusnya, transportation provided kalau uols nak pergi ke tempat makan ke atau tempat activities.





Antara activities yang uols boleh buat kat sana:

- Water Park
- Theme Park
- Riding ATV
- Cycling
- Rafting
- Fishing (duduk kat Kampung Air Water Chalet boleh fishing kat bilik jer)


Overall, such an enjoyable trip. Lepas nih nak plan next cuti-cuti Malaysia lagi insya-Allah.

Have a nice day lovelies! :)

P/S: Bonus statement Shaklee dah keluar.. Alhamdulillah syukur.. Bukan sahaja kepuasan untuk diri sendiri, tetapi kepuasan sebab berjaya melahirkan anak-anak business yang mula ke arah income empat angka.. Thank you Allah :')

P/S/S: Sempena Year End Sale nih, saya menawarkan harga yang terbaik dan discount super meletop khusus untuk my regular customers.. Also untuk new customers, uols pun dapat best price jugak siap special gift lagi. Nak order boleh WeChat kite, ID: lyanahisham


 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com