Thursday, January 9, 2014

Alfalfa Complex by Shaklee: Supplement Terbaik untuk Dalaman Wanita dan juga Lelaki

Assalamualaikum..

Saya mula jatuh chenta dengan Alfalfa Complex Shaklee sejak beberapa bulan yang lalu. Okayh I admit dulu masa awal-awal tak heran sangat pun nak ambil Alfalfa nih sebagai supplement tambahan. Even untuk kesuburan pun I only take GLA Complex sebab my period cycle yang tak pernah nak regular tuh. Also Alfalfa nih bagus untuk lawas, tapi saya memang jenis lawas every morning membuang tu perkara normal sebelum solat Subuh. So awalnya memang tak heran dengan Alfalfa nih.

Entry kali nih lebih sesuai dibaca untuk semua golongan wanita terutamanya para isteri atau bakal menjadi isteri, which I highly recommend uols untuk amalkan Alfalfa nih sebagai daily supplement :)

Masa zaman study dulu, saya ada satu masalah: Wajib pakai pantiliners every day except masa period of course lah pakai pad kan. Sebab, saya ada satu masalah yang sememangnya merimaskan para wanita di luar sana iaitu masalah 'Keputihan'. Tak best kan? Nak solat pun susah kan sebab kena tukar liners and all sebab nak solat kan kena bersih.

So then lepas wedding, masalah nih jadi tak best sebab dulu kita jer tau lepas kahwin hubby pun akan turut sama tau. "Kak Lyana.. Macam mana hubby boleh tau?" Hep! Mana adek-adek yang tanya soalan nih nak kena babap. Dah cukup umur nanti kahwin haa tau lah jawapan kepada soalan tuh :P


After saya start amalkan Alfalfa Complex nih, alhamdulillah I don't need to wear pantiliners every day dah except lepas period sebab time tuh memang keputihan ini keluar. Itu perkara normal yer. And also itu juga menandakan yang waktu itu uols tengah subur. So yang plan nak baby boleh lah berusaha lebih waktu ini.. *shy*

Another one thing. Alfalfa nih ada satu lagi kelebihan lain utk para isteri yang selalunya macam susah nak fulfill kehendak batin suami. So if you wanna know about this, boleh email saya lyanahisham@yahoo.com or WeChat pun boleh my id is lyanahisham. Tak boleh cerita kat sini sebab nanti kaum lelaki pun sibuk nak baca. Ini senjata rahsia para wanita yang bergelar isteri ;)
Untuk kaum lelaki yang bergelar suami, uols pun digalakkan makan kalau nak tingkatkan stamina sebab ada certain yang cepat penat and masa bersama jadi lebih pendek disebabkan stamina yang kurang tu. Boleh contact saya as well, saya akan share juga kelebihan Alfalfa nih untuk lelaki since my husband pun makan as well.


Okayh below are all the facts and kelebihan Alfalfa Complex by Shaklee for your better understanding:-

Alfalfa Complex Shaklee merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950-an.


Alfalfa Complex Shaklee iperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa.


Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak iaitu daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.


Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet Alfalfa Shaklee mengandungi 300mg.

Kelebihan Dan Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee Yang Utama :
  • Mencuci hati, darah dan usus – Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  • Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
  • Menyingkirkan lemak dan kolesterol – Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.
  • Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit
  • Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan

Lain-lain Kelebihan dan Alfalfa Complex Shaklee:
  • Melegakan sakit-sakit sendi dan belakang
  • Mengurangkan masalah resdung dan eczema
  • Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan
  • Memberi kelegaan semasa period
  • Membantu Merawat arthitis
  • Membantu Merawat athma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Membantu membuang angin dalam badan
  • Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Membantu masalah keputihan pada wanita
  • Membesar dan menegangkan payu dara
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  • Memulihkan urat selepas bersalin
  • Sebagai milk booster
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina lelaki
  • Membantu melegakan masalah sembelit

Testimoni Alfalfa Complex :)



 Antara Set-set produk shaklee yang yang digabungkan dengan Alfalfa Complex Shaklee:
  • Set Kesuburan
  • Set Bersalin
  • Set Menyusu
  • Set untuk Slimming

For more info and to order, you may reach me at:

Email- lyanahisham@yahoo.com
We Chat- lyanahisham

Saya menjanjikan harga yang terbaik dan full consultation as well insyaAllah. Repeat customers will forever be my regular customers :)

Till then, have a nice day ahead.

Nur Liyana
Shaklee ID 961271

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com