Monday, February 17, 2014

A Short Holiday to Kuantan, Pahang

Assalamualaikum lovelies..

It has been a while since I wrote about my personal life. Lately asyik cakap pasal health and supplements jer kan? So today, nak cerita kisah weekend lepas. Lama jugak tak jalan-jalan since balik dari Bandung end of last year. Kalau tak ada jer tempat nak pergi, sebelum ada extra handbag kan.. Hiks!

Kebetulan. My hubby dapat wedding invitation from his colleague. Pulak tu, his wife rupanya my hubby punya senior masa dia study kat UMP dulu. What a small world kan?



Kitorang bertolak pagi around 8 am macam tu, siap sempat COD barang Shaklee untuk customer kat Tangkak lepas tuu singgah breakfast nasi lemak kat tepi jalan. We reached Kuantan around 1 pm macam tuu terus singgah mall kejap terhegeh-hegeh nak beli present.


Congratulations Mr Adly and Mrs Mahfuzah. May Allah bless your marriage and give you eternal happiness until jannah. Aminn..

Next, taraaaa.. Check in kat The Zenith Hotel depan East Cost Mall aje senang nak pergi shopping.



Dinner hubby bawa makan kat tempat yang quite cosy, Crocodile Rock. Nak makan western boleh lah pergi sana the food and drinks were good. I give them 8 over 10.



Menu: Lamb Leg


Menu: Sirloin Steak


Dessert: Red Velvet

 The next morning, we had our breakfast at 9 am. The hotel menus are all good and delicious. Sampai tak tau nak makan ape tau tak...... Semua tempting!



 Check out macam biasa lah pukul 12 pm something. Lepas tu hubby bawa jalan-jalan all around Kuantan. Dia kan expert, 4 years belajar degree kat UMP :)



Teluk Cempedak.


The view was awesome. SubhanAllah..

I was totally amazed, lama tak tengok pantai.



Kula Cakes.




Thank you dear hubby for the treats. Everything semua sedappp! Gemok lah isteri awak lepas nih banyak sangat makan benda manissss.. Teehee :D

Sekarang still with one handbag. Doakan lepas nih handbag bertambah jadi dua ya? Insya-Allah..

Till then. Have a lovely day peeps.

Assalamualaikum.

NOTE: Next aim for cuti cuti Malaysia -> The Banjaran

3 feedback(s):

ain syafieqa said...

geram betul tengok kulit kak lyana..Nampak cantik and glowing je :)

sYiRa LoKMaN said...

cantikkknyaaa

May said...

Beautiful scenery here and what a delicious servings...



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com