Monday, March 17, 2014

Hansaegee Nature Product Review

Assalamualaikum

Hello lovelies. Hari nih I wanna share about products from Hansaegee Nature yang memang dah lama jugak I pakai nih baru berkesempatan nak share dengan uols semua.

All the products are from South Korea, imported by Hansaegee Nature. Memandangkan I memang jenis yang pemalas nak pergi facial kat mana-mana beauty spa and all, so memang biasa buat sendiri jelah kat rumah :)

So here nak review pasal 2 choosen products: Beauty Clinic and Beauty Forever.

Siap dapat FREE GIFT PEN lagi :)

Sulfur Blackhead Suction Nose Pack


This is a nose pack. Memang nose pack banyak bersepah jual kat luar sana. But, nose pack from Hansaegee Nature nih special sebab dia ada 2 steps.

1st: Sulfur Nose Pack yang bertindak untuk menarik segala whitehead dan blackhead pada hidung.

2nd: Pore Stamping Serum pula bertindak untuk mengecilkan semula pori dan menyahkan segala lebihan minyak yang mungkin tak terlekat pada nose pack tadi.

Hebat tak? Dia bertindak 2 in 1 gituuu..

 Let me teach you on how to use the nose pack, kot kot lah ada yang first time ke tengok menda alah nih kan :)

Mula-mula sekali sila basahkan hidung anda. Mesti pastikan basah yer kalau tak nanti nose pack tak melekat dengan betul. Then take the nose pack and peel it off from the plastic liner. Tampal kan dekat hidung uols dan biarkan dalam 15-20 minutes.


Sementara itu boleh selfie, tidur tak digalakkan sebab nanti dari 15-20 minutes akan jadi 2 jam (haha it happened to me before!)

When the time is up, sila remove dan tarik dengan pantas kalau slow nanti ada kebarangkalian whitehead and blackhead ada yang berdegil tak nak tinggalkan hidung uols. Lepas remove pergi cuci hidung anda dan sapu lah Pore Stamp Serum yer.

Yeay! Hidung ku sudah licin gittew, pori pun sudah mengecil. I likeeeee.

My hubby and my lil sister pun pakai jugak.



Hasilnyaaa.. Tada...

Did you spot the white things? That's our whiteheads! Puas hati gilaaa rasa tengok whitehead melekat pada nose pack.

Kalau uols jenis yang ada blackheads kan, nanti lagi laa banyak melekat-lekat kat situ. As for us, memang tak banyak sebab we usually did this activity once a week :)

Vita Collagen Serum Esthetic Solution Mask and NMF Hydrating Esthetic Solution Mask


Seriously, I really love the mask. Memang nipis and cool jer bila pakai. Yang paling best, masa lepas remove mask tu wallaaaaa.. Kulit terasa soft and lembap jer :)

The best about mask yang I pakai nih ialah dia ada serum yang buat my skin rasa lebih soft and moist. Then rasa tegang jer tu yang kelebihan dia ANTI WRINKLE as well. So nak kulit maintain sampai umur 30's 40's ke atas meh lah amalkan daripada sekarang yer. Selain sibuk telan Shaklee punya supplement, luaran pun kena lah jaga as well and I choose this product sebab dia natural :)

As for Hubby, dia kan kerja selalu terdedah pada cahaya matahari. Kulit memang jadi kering and sometimes mengelupas! So mask yang nih yang terbaik untuk dia.

Lelaki yang pemalas nak facial muka pun sangat lah di recommend untuk try sebab mask nih dah cukup nak buat kulit uols glowing and lembut! My hubby memang suka betul kalau nampak I pakai jer mesti dia buat muka comel, "Sayang, pakai kan B jugak please.."

Sebab saya isteri yang baik hati nak suami pun kulit halus mulus, selalunya memang we all pakai bersama-sama sambil masing-masing online atau membuta! :P

So yang nak join kitorang cuba products from Hansaegee Nature nih you may click below link and then you may start shopping :)


Ciao. Assalamualaikum.


 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com