Sunday, March 23, 2014

REVIEW PART 3: SET KECANTIKAN SHAKLEE

Assalamualaikum

Previously Shaklee ada anjurkan Seminar untuk Kecantikan, ada talk from Shaklee Nutritionist iaitu Pn Sarah. So here nak share sikit info dengan uols.

Basically menurut Puan Sarah (Nutritionist Shaklee), Vitamin untuk set kecantikan Shaklee ada banyak.. Tapi yang paling terbaik dan bagus bertindak untuk kecantikan ialah:

  • Vitamin E
  • Vitamin C
  • ESP
  • Vivix
  • CoQ Health
  • Collagen Powder


Untuk mendapat kulit yang CANTIK, MULUS & GEBU ada 5 STEPS yang Shaklee provide untuk kita amalkan. Selain untuk kulit yang cantik, gebu dan mulus, 5 STEPS ini juga dapat menampakkan wajah kita lebih muda dari usia sebenar. Ini adalah kerana 5 STEPS ini bertindak dari dalam (sel-sel badan) dan bukan hanya lapisan dermis (bahagian luar kulit).


So what are the 5 STEPS? Meh saya huraikan satu demi satu.
 
Step 1-MELAMBATKAN PROSES PENUAAN (VIVIX)

Vivix merupakan extract daripada:


-Polyganum Aspidatum (anti aging )
-Anggur Muscadine~ lebih cromosom (bertindak lebih bagus)
-Lobak Ungu (Kaya dengan polifenol)
-Elderberry
 
Khasiat vivix:

-10 kali lebih berkuasa daripada resveratrol(sejenis polifenol) iaitu anti aging terbaik. Saintis Shaklee ada compare vivix dengan resveratrol dan terbukti vivix 10x lebih berkuasa
-Bagus untuk memperbaiki DNA. DNA yang sihat akan menghasilkan sel yang sihat
-Pertahanan Sel, mempertahankan sel daripada terkena serangan penyakit
-Meningkatkan prestasi sel.. Bila sel sihat, organ pun akan sihat. Maka penyakit dapat dijauhi insyaAllah..



Additional Info:

-DNA boleh musnah melalui Radikal bebas dan Penuaan. Radikal bebas boleh dapat akibat pencemaran, pemakanan yang tidak sihat dan stress.
-DNA yang rosak boleh mengakibatkan kanser.
-Vivix membantu mengurangkan sel kulit mati.
-Vivix kurangkan risiko sakit jantung dan radang sel melalui pembaikan sel.
-Vivix memberi kesan ke atas MITOCHONDRIA (memperbanyakkan). Kekurangan MITOCHONDRIA boleh menyebabkan arthitis & sakit buah pinggang.
-Vivix membantu melambatkan penghasilan AGE PROTEIN. AGE PROTEIN terbentuk dari gabungan protien+gula yang boleh menyebabkan sel-sel mati. Ianya boleh mengakibatkan penyakit diabetes.
 
STEP 2~MEMBAIKI PEREDARAN DARAH & PERLINDUNGAN MATAHARI (COQ HEALTH)



COQ HEALTH terdiri daripada:

-COQ10, banyak terdapat dalam mitochondria-sumber dari YIS
-Vitamin E (sumber dari SOYA)
-Teh hijau
 
**Bila kita ambil vivix, ianya bantu banyakkan mitochondria dalam tubuh dan pengambilan COQ health membantu memperbanyakkan coq10 dalam mitochondria
 
Khasiat COQ 10:

-Paling bagus untuk membaiki peredaran darah
-Tingkatkan penghasilan tenaga dalam sel
-tinggi antioksidan(perlindungan uv)
 
**Coq10 paling tinggi masa umur 20 tahun sebab tu badan kita lebih bertenaga berbanding sekarang. Jadi,dengan pengambilan coq10 boleh meningkatkan semula tenaga.
**Peredaran darah yang sihat-------> kulit cantik kerana oksigen dan nutrien dibawa dengan sempurna ke seluruh sel kulit..
**Peredaran darah yang lemah ------> kulit kusam + kasar + pigmentation
 
Hasil penggunaan COQ health:

-Kulit cerah, gebu dan sekata
-Kulit tegang dan awet muda
-Kulit sekata dan kurang tompok pigmentation
 
**Pn Sarah juga kata bahawa penghasilan sel yang sihat amat penting untuk mendapatkan kulit yang lebih cantik. Jadi, coq10 mempunyai kuasa meningkatkan tenaga sel berbanding produk Shaklee yang lain.
 
STEP 3~PENGHASILAN KOLAGEN (SHAKLEE COLLAGEN POWDER)


Kolagen membantu memberi kelembapan dari rambut sampai kaki.
 
Kolagen shaklee terhasil dari sisik ikan merah yang KUAT TEKANAN & DAYA TAHAN and mampu hidup 5m jauh ke dasar laut.
 
**Manusia boleh dive sampai 4m sahaja.. Lebih daripada tu tekanan yang terlalu tinggi tak dapat ditampung oleh badan dan boleh mengakibatkan arteri darah pecah.. Tapi ikan merah boleh hidup sehingga 5m ke bawah di mana ia tahan tekanan lagi tinggi dari manusia.
 
Istimewanya collagen daripada Shaklee:

-Saiz molekul 1000 dalton membuatkan ianya lebih mudah diserap badan.. Kolagen biasa bersaiz 3000 dalton
-Saiz paling optimum utk penyerapan kolagen ialah 1000 dalton.. Kurang daripada itu buatkan ia susah nak diserap atau cepat musnah
-Memelihara keanjalan kulit iaitu hasil dari ramuan kolagen -sisik ikan, kerangan laut, bakteria baik
-Membantu penghidratan hasil dari ramuan-ekstrak biji camelia, ekstrak pfaffia. Turut mengandungi isoflavones yang sangat baik untuk kesihatan (menurunkan kadar kolesterol)
-Anti oksidan tinggi hasil dari ramuan-vit c, vit b2 & b6 dari jagung
-Mengandungi Probiotik Lactobacilus acidophilus untuk meningkatkan penyerapan Shaklee Collagen Powder dalam usus kecil.
 
**Sumber glucosamine untuk penghasilan synovial fluid bagus untuk mereka yang kerap sakit sendiri kerana bantu menambah kolagen pada sendi
 
STEP 4~PERLINDUNGAN ANTIOKSIDAN ( VITAMIN C+VITAMIN E)


Vitamin C shaklee dari ekstrak jagung. Keistimewaan Vitamin C sekarang berbanding setahun dulu:
 
*Ditambah dengan BIOFLAVONOIDS (bantu penyerapan Vitamin C + bantu cegah Vitamin C dari oxidization)
*Pembebasan perlahan-lahan setiap 5 jam
 
Kuasa Vitamin C:

-Antioksidan yang tinggi
-Bantu penghasilan kolagen
-Tingkatkan sistem imun badan-Darah putih perlukan vitamin c untuk terhasil
-Kulit CERAH,TEGANG GEBU
 
*Merokok memusnahkan vitamin C dalam badan
 
Kuasa Vitamin E:

-Antioksidan yang kuat
-Melindungi dari UV
 
**Untuk mereka yang kerap terdedah dengan cahaya matahari boleh ambil sebiji vitamin c + sebijik vitamin e di awal pagi
 
**Vitamin E lebih baik diambil selepas makan kerana vitamin E tergolong dalam vitamin larut lemak (A,D,E,K). Vitamin E juga boleh diambil 2x sehari.
 
Step 5~ KHASIAT KULIT (ESP)


-Non GMO iaitu semula jadi dan tidak diubah secara genetik
-Shaklee memantau soya dari pada tempoh awal sehingga matang dan pilih hanya soya yang terbaik

Untuk yang kurang tahu apa BEZA antara soya NON GMO dengan soya GMO:

Soya Shaklee ditanam secara semula jadi tanpa proses GMO (Genetically Modified Organism) yang mengubah sel-sel semula jadi nya sehingga merosakkan kesihatan manusia dengan pengambilan yang telah disyorkan oleh pakar.

Maksudnya, Shaklee tanam dan biakkan soya secara semula jadi tanpa sebarang bahan kimia yang digunakan secara langsung atau tidak langsung. So here, takde isu bahaya kepada kesihatan, baik dari sudut agama atau sudut teknologi pertanian dan pemakanan.

Masih kurang faham?

Okay macam nih... Soya, tumbuhan dan haiwan masa sekarang nih seiring dengan teknologi yang semakin maju dan pertambahan penduduk dunia yang semakin ramai menyebabkan kebanyakan penternak menggunakan cara suntikan pengubah genetik atau dalam bahasa teknologinya, Genetically Modified Organism (GMO).

Ini bertujuan untuk membanyakkan hasil tanaman atau mempercepat tumbesaran haiwan supaya boleh cepat diproses sebagai makanan atau minuman kepada pengguna di seluruh dunia.

So here, take note ESP Shaklee adalah SEMULA JADI @ NATURAL. InsyaAllah antara supplement yang terbaik untuk badan kita. 


-ESP juga memiliki 9 amino asid yang lengkap
(badan manusia boleh menghasilkan 11 jenis asid amino tetapi tak boleh hasilkan 9 jenis asid amino. Kesembilan asid amino terdapat dalam ESP)
 
**Protein ialah blok asas penghasilan sel badan ( key benefit of ESP). Sekiranya badan cukup sumber protein---> Kulit akan cantik, kuku + rambut cantik.. Otot juga lebih sihat.

**Protein juga merangsang penghasilan kolagen dalam badan. Since ESP nih memang high in protein, so yang ambil secara consistent insyaAllah kulit memang lebih halus mulus, gebu, cerah dan tegang.

For more inquiries or orders, you may email to lyanahisham@yahoo.com :)

Have a bless day ahead beautiful people.

Assalamualaikum.

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com