Tuesday, March 25, 2014

Throwback: Hubby and His Ligament Tear.

Assalamualaikum

My husband bukan seorang atlet negara, jauh sekali atlet dunia.
Dulu kan, I always called him 'Kaki Bangku', cause I never saw him playing football ke or futsal. Dia nih badminton selalu laa, yang part sepak sepak memang tak ahh.


Entah macam mana, tiba tiba terjebak dengan futsal. Kisahnya, kena cabar dengan budak office lettew. So pergi lah dia dengan beraninya bermain futsal buat pertama kalinya. Balik balik jer call,

"Sayang,  diorang tak caya B first time main futsal."
"Ohh ye ke?"
"Haah laa.."
"Asal lak dorang tak caya?"
"Sebab dorang kata B terrer!"
"Pfffftttttt!"

Haha memang.

Suami ni kalau puji diri sendiri depan isteri memang overload sikit.

Layankan jer.

So isteri yang baik mesti lah support suami. Dapat bonus Shaklee tanya dia nak apa sebab tak nak lah beli benda dia tak pakai. Terus nak kasut futsal uols. Semangat kan?

"Dah tu selama nih pergi main pakai kasut apa?"
"Kasut yang pakai pergi main badminton laa.."
"Pun bolehhhhh.."

Sampai lah satu malam nih, balik main futsal jer suami call.

"Sayang, B injured!"
"Hah? Luka ke?"

Sebelum nih ada la kesan luka kat siku and lutut sebab tergolek lettew masa jadi keeper.

"Tak luka.. Rasa otot koyak nih sakit dia lain macam tak leh bent jer.."
"Alahai.."

Tak terkata. Esok pagi kaki tak leh gerak terus .. Allah! Dah lah saya jauh. Nasib baik ada kawan dia bawa pergi check terus kat KPJ Pasir Gudang.

Kena scan and then kena admitted. Doctor ada buat treatment, injection and physio. MC seminggu, admitted sehari lepas tu balik Muar biar nurse kat Muar nih jaga pulak yer. As a wife, I really risau lah kaki dia lambat recover. Tak sampai hati dengar dia mengeluh sakit, solat pun pakai kerusi.

So lepas refer pada several of pharmacist people, I bought for him VIVIX Shaklee. Mahal sikit but apa lah sangat demi untuk kesembuhan suami :')


Malam nih bagi dia minum, esok nya dia dah boleh gerak-gerak sikit. Esoknya lagi dah laju jer jalan even tak de lah jalan perfect lagi kan. Esoknya lagi, ehh laju jer naik tangga. And then dah boleh drive dah. Alhamdulillah..

After check up Doctor pun impressed sebab quite a fast recovery but still no futsal within 6 months yer. Kalau jadi lagi takut kena operate kang lagi laaaa..

Just sharing from my own experience with Vivix. Sekarang saya pun mula consume sebab ever since mengecek sikit sikit kat suami terasa kulit muka and badan macam makin tegang and halus! Yang ambil untuk kecantikan and kesihatan tak perlu pun ambil daily, twice a week should be enough :)

Till then. Have a nice day ahead lovelies.

Assalamualaikum.

Nur Liyana
Shaklee ID 961271
lyanahisham@yahoo.com

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com