Tuesday, May 6, 2014

Meal Shakes sebagai Penambah Selera Makan.

Assalamualaikum lovelies :) 

Ada tak di antara awak yang selalu ada masalah kurang selera makan? Atau ada anak-anak yang tengah lasak bermain sampai selalu lupa masa nak makan? For sure mama-mama kat luar sana mesti risau kes anak tak nak makan ni kann..

For today, saya nak kongsi dengan awak semua cara pengambilan Meal Shakes Shaklee yang sangat mudah dan insyaAllah berkesan. Memang senang jer nak consume Meal Shakes ni. Rasa dia memang sedap, berkhasiat pulak tuu..

Entry kali ini akan membantu awak untuk memahami dan mengetahui:

1. Cara pengambilan Meal Shakes untuk kanak-anak dan orang dewasa 
2. Masalah yang akan timbul kalau takde selera makan
3. Khasiat dan Kelebihan lain Meal Shakes
Meal Shakes terdiri daripada pelbagai jenis vitamin dan zat lain, jadi kalau awak bancuh dengan air panas maka habis musnah semua vitamin tu. Membazir! Sebab tu di sini saya nak kongsikan cara yang betul supaya kelazatannya dinikmati dan khasiatnya juga diperolehi :)


Cara Pengambilan Meal Shakes Shaklee

Sukatan Bagi Orang Dewasa (dan Kanak-kanak umur 7 tahun ke atas)

  • 2 sudu besar Meal Shakes (boleh diambil setiap hari)

Sukatan Bagi Kanak Kanak (Usia 1 Hingga 6 Tahun)

  • 1 sudu besar Meal Shakes (untuk 1-4 tahan berikan 2 atau 3 hari sekali sahaja)

Produk Shaklee semuanya 100% dibuat dari bahan semula jadi dan mempunyai sijil halal. So awak semua tak perlu risau sebab takde bahan terlarang atau chemicals yer.

Kanak kanak di bawah umur setahun tidak boleh minum meal shakes. Kena tunggu sekurang-kurangnya setahun baru lah boleh start consume, take note yer to all parents out there.

Cara penyediaan Meal Shakes:


Boleh dibancuh dengan semua minuman kegemasan anda seperti jus buah buahan, air bercoklat dan susu.

TAPI.. Jangan sesekali awak campurkan dengan,

  • Air panas
  • Air berkarbonat atau bergas
  • Minuman berkafein seperti kopi dan teh
Kenapa tak boleh? Sebabnya ini akan merosakkan kandungan zat di dalamnya. Take note yer.
CONTOH RESEPI MEAL SHAKES yang boleh awak cuba sendiri :)

Bahan-bahannya:


1 Cawan susu segar
3 biji strawbery
2 sudu meal shakes
1 Cawan Ais

Cara Penyediaan:


1. Potong Strawberry dalam hirisan kecil
2. Campurkan semua bahan kedalam blender dan kisar.
3. Hidangkan bersama ketulan ais.




Hasilnyaa.. Voilaaaa~ Rasa french vanila yang lembut dan aromanya yang memikat memang superb!
 

Masalah yang mungkin akan timbul jika kurang selera makan

Bagi kanak-kanak:
  • Perkembangan minda terbantut
  • Lambat belajar
  • Kurang aktif dan cergas seperti kanak-kanak lain
  • Pembesaran terbantut
  • Keciciran didalam kelas
Bagi Orang Dewasa:
  1. Mudah diserang penyakit
  2. Badan yang terlalu kurus
  3. Ketidaksuburan. Susah dapat anak kerana kekurangan zat
  4. Badan letih tak bermaya
Dan banyak lagi...

Kelebihan lain Meal Shakes yang menyebabkan Meal Shakes disukai ramai
  • Rasanya yang sedap, French vanila berkualiti tinggi
  • Bau dan aroma yang menyelerakan
  • Menambahkan selera makan anak
  • Kaya dengan pelbagai zat yang baik untuk badan
  • Membantu atasi masalah ekzema
  • Menyumbang peningkatan daya tahan melawan penyakit 
May 2014 Promo: MEAL SHAKES BUY 6 FREE 1


Your Shaklee Independent Distributor
NUR LIYANA | lyanhisham@yahoo.com
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com