Monday, May 26, 2014

Random Updates :)

Assalamualaikum..

Lama nyer rasa tak update blog secara random. I was so busy over something, insyaAllah something good of course.. Doakan saya dalam apa jua yang saya sedang lakukan :')

Officially, dah nearly two months jadi housewife and it is such a great feeling. But, housewife yang membantu suami yer bukan menghabiskan duit suami. Alhamdulillah, my earnings for Shaklee sekarang berkali ganda lebih daripada salary makan gaji selama three years. Syukur ya Allah atas segala rezeki yang Engkau berikan..

Nak serious and berjaya dalam business tak kisah lah awak buat business Shaklee ke, jual tudung ke, baju ke, any other MLM ke yang penting sekali awak kena:

1- Minat yang mendalam
2- Sanggup mengorbankan sedikit masa rehat dan bersuka ria, sometimes banyak lah jugak
3- Cekal hati, berani meredah apa jua cabaran dan kritikan
4- Jaga hubungan dengan Allah, suami, ibu ayah, keluarga, sahabat etc.

Empat ciri nih kalau awak pegang kuat-kuat, insyaAllah awak boleh berjaya dalam business yang awak lakukan.

Ada orang yang tanya, macam mana saya buat duit dengan Shakee?

Well, obviously perkara pertama ialah SAYA TAK BUAT DUIT, tetapi saya berniaga untuk menjana income sama lah macam kerja kat office sungguh-sungguh kita buat nak increment and bonus lebih right?

Cuma bezanya selain saya buat sales yang banyak, saya juga berusaha mendidik anak business bawah saya untuk berjaya buat sales sama banyak macam saya. Saya berikan tips, guide dan coaching biasanya melalui whatsapp dan facebook secret group. So mereka takde lah terkapai-kapai tak tahu nak buat apa selepas mereka join Shaklee nih. I will show them how to be just like me. Dari situ saya berjaya score bonus lebih besar sebab saya ada dua jenis bonus Shaklee berikan iaitu bonus based on personal sales saya setiap bulan ditambah pula dengan leadership bonus.

Macam mana pula dengan leader yang dapat leadership bonus tapi tak guide anak business dia? Well darlings, it's all about keberkatan here. Nak rezeki yang berkat, then do what that you are suppose to do. Sama macam kerja kat office, datang lambat balik awal lepas tu waktu rehat lebih dari masa yang diberikan tapi gaji sama jer tiap-tiap bulan dengan orang lain yang disiplin dan berdedikasi. Berkat tak gaji awak dapat? :)

Ohh by the way my adek kesayangan merangkap my PA dah masuk matrikulasi hari nih. Sedih.. Selalu ada dia membantu saya menulis borang pos and packing barang, sekarang dah kena buat semua sendiri. Sobs! Will be missing you badly :(

Alhamdulillah jugak tadi sempat bekalkan untuk dia,

Meal Shakes
Omega Guard
Cinch Shake Choc
NutriWhite (cleanser, ultimate protection and overnight renewal)

Nanti bulan puasa baru add in Performance Drink ye sayangg.. Suka lah dia dapat pau Kaklong dia supplements and skin care Shaklee. Tak pe lah, demi adek ku sayang takde hal punya :)

"Adek, pergi sana belajar rajin rajin tau. Takmo ada boyfriend.."

"Abes Kaklong dulu kenal Abg Akir kat Matriks?"

"Kitorang KMJ, kolej mencari jodoh sambil sambil belajar tuu.. Awak tak boleh!"

"Ohh, tapi kan Kaklong.. KMS tu kolej mencari suami.. Hehehe"

"Erkkk!!!!"

Bertuah punya adek. Dah, pi sana belajar rajin rajin na.. Kaklong always doakan kejayaan awak dunia akhirat, insyaAllah..

Till then, insyaAllah ada kelapangan nanti I will write again. Have a bless day ahead.

Assalamualaikum :)

2 feedback(s):

Shazwani Ramly said...

Wahhh adik akak sambung kat KMS ke? Batch yg kelima utk KMS lah ni? KIta dulu pun KMS jugak, batch kedua :) good luck untuk akak dan adik akak. heeee

nur atiqah said...

hehe... dah tekene balik ole adik...
eee best sngt akak ney... kte sllu bce blog akak klau free... akak mmg spprtve gler... n sme1 yg mmg kuat usha... ;) u srve 2 get wht u got it now my sister... mmg lyak pun... akak mmg sorng yg baek...
kte dah jd mmber shklee dah... yg ary tue mnta tlong ngan akak tue... hehehe
tp x sempat2 lg nk promo sbb bz sngt ngan assgnmnt... insyaAllah cuti sem ney bru nk strt balik lg... hehe... insyaAllah klau ada incme lebih...
nnt nk mnta 2njuk ajar ngan akak la... bole kn ? heheheh
anywy, may Allab ease evry sngle thng tht u do kak... fighting !
doakn kte tau nk final dah... hehe



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com