Tuesday, June 3, 2014

VITAMIN E COMPLEX SHAKLEE: Pilihan saya dan suami.

Assalamualaikum :)

Hari nih saya nak share dengan awak semua salah satu supplement yang menjadi pilihan dan favourite saya dan suami. Kiranya antara semua shaklee punya supplements, nih antara yang memang menjadi daily routine buat kami berdua. Sehari sebiji, selepas makan.

Kulit saya memang jenis sensitive and sometimes kering sampai mengelupas bila saya terlupa nak pakai moisturizer. Memang semua orang tak suka kan kulit mengelupas? Rasa tak selesa, pedih and then akan timbul rasa lack of confidence. Lagi lah saya jenis berkulit cerah, kalau mengelupas tu memang lah nampak sangat. And then saya betul alah dengan air yang kurang bersih dan cuaca yang panas, senang sangat naik ruam merah kat muka. Sometimes pakai lah segala krim apa pun memang tak jalan, salah pakai krim makin mengelupas pulak area yang naik ruam tuh.

So one thing yang saya perasan sejak makan Vitamin E Complex Shaklee nih is that semua masalah tu totally gone. Alhamdulillah.. Yang paling best, kesan parut jerawat kat muka and luka lama kat kaki tangan pun beransur hilang. Itu antara kelebihan Vitamin E, menghilangkan parut bukan sekadar parut jerawat jer, malahan parut luka, chicken pox dan lain-lain pun insyaAllah boleh beransur hilang kalau kita amalkan secara consistent.

Untuk suami pulak, dia memang jenis tangan tak reti duk diam lagi teruk daripada saya bab-bab jerawat kat muka nih. Asal ada jer tumbuh kat muka mula lah tangan tu mengutil sana sini and akibatnya pap! Berbekas lah kat muka, terus tinggal parut jerawat kat situ and susah betul nak hilang. So saya bagi dia makan sekali Vitamin E nih and alhamdulillah nampak sangat-sangat perubahan kat muka dia. Parut jerawat memang berkurangan sangat-sangat and kulit dia kalau tak jenis kasar sebab terdedah pada habuk dan kotoran almaklum lah dia selalu kena pergi site, sekarang nih lembut kemain mengalahkan muka saya pulak lembutnya. Hehe tak pe lah, suami sendiri jugak kan? :)

Ada yang tentu terfikir, alahai sama jer Vitamin E yang brand lain pun takde bezanya. Vitamin E Shaklee mahal! Mahal? Seriously, supplements Shaklee lah yang paling affordable and berbaloi dengan harga sebab tahan nye berbulan. Contoh Vitamin E nih even harga dia lebih seratus ringgit, sebotol tuh ada 120 capsules which means tahan selama empat bulan. Bukannya awak kena beli tetiap bulan kan? Empat bulan sekali jer nak renew stock. Kalau macam saya nih yang share dengan suami, haa dua bulan sekali lah restock.



Satu lagi keistimewaan Vitamin E Complex Shaklee nih ialah tambahan GRAPE SEED EXTRACT untuk kulit yang lebih CANTIK, SIHAT dan GLOWING! Selain bagus untuk kulit kelihatan awet muda dan memelihara kecantikan badan, grape seed terbukti berkesan untuk membantu mengatasi penyakit CANCER jika diamalkan secara consistent.

Ni antara testimoni terbaru daripada my dear customer yang consume Vitamin E Complex, dia ambil sekali dengan ESP and Vitamin C sekali. Almost full set complete untuk set kecantikan, just that dia takde masalah jerawat besar so tak perlu lah B Complex.



So for those yang tak pernah ambil any supplements from Shaklee lagi or any other brands, if you ask me supplement mana yang awak nak start first I would highly recommend to try this Vitamin E Complex as your daily supplement. It's good for your beauty and your health too!

More info on this product: click here 


Your Shaklee Independent Distributor
NUR LIYANA | lyanahisham@yahoo.com
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham @ White Lavender (page)

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com