Monday, August 4, 2014

GLA COMPLEX SHAKLEE: Mengurangkan Senggugut & Meningkatkan Peluang untuk Hamil.

Assalamualaikum and masih lagi dalam mood beraya :)

Hari nih Lyana nak share salah satu supplement Shaklee yang sememangnya patut menjadi "bestfriend" to all LADIES out there iaitu GLA COMPLEX.


#1 Masalah SENGGUGUT / Period Pain 

Sebelum nih, GLA memang menjadi kecintaan hati Lyana sendiri. Masa sebelum kahwin, Lyana consume GLA sebab Lyana ada masalah senggugut yang teruk! (Senggugut = Period Pain). Memang dari zaman sekolah sampai lah ke zaman kerja, senggugut dengan diri yana tak dapat dipisahkan every 2nd day period datang.

Alhamdulilah, selepas consume GLA nih memang takde dah berguling-guling di hari ke-2 period. Kalau tak dulu masa kerja memang asyik mc jer bila kena senggugut. Thanks to GLA, Lyana berjaya juga atasi masalah senggugut yang dah lebih 10 tahun Lyana alami.


#2 Untuk Kesuburan Wanita, meningkatkan peluang untuk HAMIL

Next, Lyana nak cakap berkenaan dengan kesuburan pulak.

*Meh kita throwback sikit masa last year naa*

Lebih kurang dua bulan sebelum tarikh wedding, time tu memang Lyana dah consume ESP dengan Collagen Powder dah sebab nak kulit cantik gebu and flawless time wedding. Then terbaca pasal GLA COMPLEX nih yang bagus untuk kesuburan and the most important thing is BETULKAN KITAR HAID. My period memang datang ikut suka hati dia jer, cycle tak pernah yang tepat. Kejap 26, bulan dpn 30, bulan lagi satu 28 pulak.

So apa yang Lyana perasan selepas Lyana consume GLA COMPLEX, cycle cantek 28 days 3 bulan berturut-turut! Alhamdulillah.. Lepas tu positive pregnant takde la period kann. But Allah lebih tahu apa yang terbaik, belum rezeki Lyana, baby miscarriage masa nak masuk 12 weeks. Doctor Specialist tu pesan kena gap at least 3 bulan sebelum plan for next pregnancy which means masa tu around Dec 2013 baru boleh start plan balik.

Mula-mula tu Lyana tak consume GLA COMPLEX lagi, just ambil supplement Shaklee yang bagus lepas miscarriage (berpantang). Then sibuk lah tiap-tiap bulan pergi beli pregnancy test sebab berharap sangat nak baby kan, tapi negative result. Hampa! Sedih! Tapi keep on bersabar and yakin Allah akan berikan lagi rezeki lepas nih. Then baru lah Lyana teringat pasal GLA COMPLEX itu pun lepas 2 bulan check asyik negative, so Lyana pun start lah consume GLA COMPLEX.

Alhamdulillah syukur sangat-sangat, selepas sebulan tu period tak datang dah and bila check bulan berikutnya dah 5-6 weeks pregnancy. Syukur sangat pada Allah, doakan kesihatan kami berdua :)

Untuk pasangan yang dah mendirikan rumah tangga tapi belum ada rezeki lagi nak ada zuriat, jangan give up okayh. Teruskan ikhtiar dan banyakkan berdoa insyaAllah ada nanti rezeki Allah beri. PENGAMBILAN SUPPLEMENT juga adalah antara salah satu ikhtiar, tak salah mencuba selain berdoa.

For those yang nak mencuba SET KESUBURAN Shaklee boleh whatsapp Lyana, insyaAllah yana sedia memberikan tips dan consultation sekali. Kita hanya berusaha dan berikhtiar, then selebihnya kita serahkan pada Allah.



More info berkenaan Set Kesuburan Shaklee: click here 

1 bottle of GLA COMPLEX ada 60 capsules, so tahan untuk 2 bulan yer and bulan AUGUST 2014 nih merupakan promo GLA COMPLEX Buy 6 bottles free 1 bottle. Harga memang berbaloi-baloi, beli 1 bottle pun ada SPECIAL PRICE only for this month :)

Your Shaklee Independent Distributor
NUR LIYANA | lyanahisham@yahoo.com
Whatsapp: 0162099703
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanashaklee & @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)


 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com