Monday, August 18, 2014

Product Review: S+Recover Gold Nano CC Cream by Hansaegee Nature

Assalamualaikum lovely people :)

How was your day? Alhamdulillah as for me, all is well. Baby tengah tidur tak main futsal dalam perut so Mama dia boleh lah menghadap laptop kejap yer. Kalau baby dah start kicking, memang Mama dia alamatnya duk bersandar jelah kat katil tak boleh nak bergerak.

Okayh, hari nih Lyana nak share dengan awak semua salah satu product make up to be exact my basic daily make up routine bila nak keluar pergi mana-mana. Seriously Lyana bukan penggemar foundation. Instead of using any other kinds of foundation, I will use CC Cream and S+Recover Gold Nano CC Cream ni merupakan my current favourite CC Cream.

Sequence dia biasa Lyana akan buat macam nih every time nak keluar pergi mana-mana:

Cleanser Toner Serum CC Cream Compact Powder 

So yang Lyana nak share hari ni adalah berkenaan CC Cream yang Lyana gunakan from Hansaegee Nature.



Antara CC Cream and BB Cream, Lyana memang prefer untuk gunakan CC Cream for daily use bila nak keluar lama. The reason why Lyana tak suka BB Cream sebab BB Cream ni sama jer macam foundation, completely cover semua liang pori muka kita. Long term effect bila pori tersumbat will  cause JERAWAT. Also whiteheads and blackheads as well if you tak cuci bersih muka. Kalau nak attend event contoh macam wedding ke and kat tempat yang sejuk ber-air-cond, boleh lah pakai BB Cream untuk nampak kulit yang flawless. But setakat nak keluar shopping and outdoor activities, CC Cream adalah yang TERBAIK. 

Lyana memilih produk from Hansaegee Nature for almost all of my make up things sebab produk dari Hansaegee Nature semua mineral based. Jangan guna yang oily based, nanti muka senang naik jerawat, whiteheads and blackheads.


Snap using iphone 5 camera jer, with NO FILTER. Gold Nano CC Cream nih tak buat muka kita jadi bercapuk or over ter-putih, it blends in our skin tone and buat kulit kelihatan lebih flawless serta glowing! So memang nampak natural jer skin kita and paling Lyana suka kulit tak berminyak even keluar sepanjang hari. Nak cuci muka untuk solat pun senang :)



 Bekas Gold Nano CC Cream nih pun jenis tube, senang nak bawa pergi ke mana-mana. Nak solat cuci muka, lepas solat boleh pakai balik. Tak perlu pakai bedak or compact pun tak pe sebab macam Lyana nyatakan tadi, memang tak berminyak :)

To shop online, click here → Gold Nano CC Cream
  
By the way, you should try their face mask too. Best and ada variety of choices. Antara yang menjadi my personal favourite: N.M.F Hydrating Esthetic Solution Mask, Argan & Oatmeal Double Aha Esthetic Solution Mask and Vita Collagen Serum Esthetic Solution Mask

Selamat bershopping! 

*This is a Paid Ads* 


 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com