Wednesday, August 27, 2014

✿ Rahsia Kulit Cantik & Kesihatan Yang Lebih Baik dengan SUSTAINED RELEASE VITA-C SHAKLEE ✿

Assalamualaikum semua :)

Untuk perkongsian hari ini, Lyana nak share berkenaan pengalaman Lyana sendiri dengan Sustained Release Vita-C Plus Shaklee. Vitamin C nih Lyana amalkan di sepanjang masa Lyana pregnant nih jugak tau. Just that masa awal-awal jer Lyana ambil yang Chewable 100 mg punya sebab nak kurangkan loya and rasa mual. Lepas 3 months, sambung balik yang Vitamin C 500 mg sampai lah sekarang nih alhamdulillah Lyana dah masuk 25 weeks.


Lyana memang jenis senang kena demam, selsema and sakit tekak. Memang tak boleh lah orang bersin-bersin dekat dengan Lyana, kejap jer menjangkit dah. Pendek kata, antibodi lemah lah gituu..

Masa awal pregnancy, Lyana ambil yang Chewable Vita-C. Tapi memang tak cukup power lah sebab badan Lyana kan jenis lemah sikit, so senang jer kena demam. Sikit-sikit demam, badan mula panas. Kesian kat Encik Suami lah sampai kena cuti nak jaga Lyana masa tu. Nak tinggalkan risau kata nyer, dengan muntah-muntah lagi. Memang First Trimester, morning sickness Lyana quite teruk tau. Sampaikan berat turun 2 kg masa check up sebab kurang makan. Nak buat macam mana, selera makan tak de..

 Macam ni lah rupa yang Chewable Vita-C tu. Lyana prefer kunyah sebab bila hisap rasa macam tajam kat lidah. Dah nama nyer pun chewable kan.. Kena ambil sehari dlm 3-5 biji jugak, sebab satu tablet tu 100 mg jer.

 Yang nih pulak yang Vitamin C 500 mg punya. Telan sebiji sehari cukup dah untuk kulit yang flawless and glowing, also untuk antibodi and immune system yang kuat.

Lepas 3 bulan jer Lyana start consume balik yang Vitamin C 500 mg, since morning sickness makin reduce. Baru lah masa tu demam tak seteruk masa First Trimester. Kalau tak, badan tetiba jer panas lagi-lagi bila time hujan sebab automatic nya keadaan sekeliling makin sejuk. Time malam pun sama, nak tidur dalam air cond tapi bila bangun pagi selsema, sakit tekak, batuk and demam semua start datang.

Another thing, masa nak masuk 3 bulan tu kan Lyana start nai ruam-ruam kat kawasan tepi telinga and leher. Dia macam jerawat tapi bukan, dia adalah sejenis ruam yang naik secara tiba-tiba. Doctor kata tu normal, sebab hormon masa pregnant yang tak stable. Then muka macam senang naik jerawat sebab kulit Lyana jadi oily secara tiba-tiba! Padahal dulu Lyana jenis normal skin. Terpaksa lah sedekah Nutriwhite kat adik, sebab dah tak sesuai since kulit Lyana jadi oily skin dah. Tu yang Lyana tukar pakai produk NOUR AIN SKIN CARE, sebab ramai tanya awat Lyana tukar produk. Nih Lyana dah jawab yer sebab nyer :)

Untuk mereka yang consume Vita-Lea atau pil iron macam Iberet Folic ke atau Obimin, make sure awak consume Vitamin C yer. Sebab kalau badan awak tak cukup Vitamin C, awak makan lah banyak mana pun supplement iron tu tak mana nye badan awak serap. Macam Lyana, memang Lyana sekarang pencinta Vita-Lea Shaklee sebab Doctor dah puji BP and HB cantik jer masa check up. Plus, feeling feeling jelita kulit macam makin halus, rambut and kuku pun makin sihat lepas amalkan Vita-Lea nih, selalu telan sekali dengan Vitamin C.

 Lyana biasa consume dua nih masa pagi. Ohh and take note, bila nak ambil any iron pills make sure jangan ambil anything related with calcium yer (susu ker or pil kalsium ke) sebab nanti mengganggu penyerapan iron.

For those yang nak memiliki kulit yang cerah, gebu, flawless and glowing di samping kesihatan yang lebih baik, Lyana highly recommend awak consume this Sustained Release Vita-C, ada budget lebih boleh ambil sekali Vita-Lea. Untuk info berkenaan Vita-Lea boleh refer to previous entry yer.

Your Shaklee Independent Distributor
NUR LIYANA | lyanahisham@yahoo.com
Whatsapp: 0162099703
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanashaklee & @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)

#ShakleeEffect #s2ufamilies #s2United 

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com