Friday, September 26, 2014

Tempat Makan BEST di Johor Bahru (JB) ❤

Assalamualaikum semua dan Selamat Berhujung Minggu :)


Okayh. Untuk hari nih Lyana nak buat review sikit berkenaan satu tempat makan yang best kat area Johor Bahru, and not too far from Pasir Gudang jugak. Dah 2 kali En Suami bawa pergi makan kat situ, memang BEST and HARGA pun sangat BERPATUTAN. Seriously tak mahal dengan food portion yang banyak.

Tempat makan nih memang untuk yang nak cari Western Food yang HALAL, SEDAP, MURAH dan confirm PUAS HATI lepas makan. Service pun okayh sangat-sangat tip top, even ramai orang pun they serve very well. 



COOKIES & GINGER 

(C&G)


Restaurant serving a variety of halal western food from homemade creamy mushroom soup to juicy, smoked beef ribs & freshly baked brownies, to name a few.

Location: 
107 Jalan Adda, 3/1, Taman Adda Heights, 
81100 Johor Bahru

Hours:
Mon - Tues 5.00 pm - 10.00 pm
Thursday 5.00 pm - 10.00 pm
Fri - Sun 5.00 pm - 10.30 pm


Nih menu masa first time pergi makan kat C&G. Menyesal order plate asing-asing sebab tak tahu portion dia banyaaaak! Semua sedap. First we have Nachos and Cheese as appetizer. Nachos dia sedap gilerr and crispy, plus cheese dip dia pun wallaaaaa.. Terbaik! Mushroom soup pun the best, antara mushroom soup paling sedap yang Lyana pernah makan. Steak pun lembut and sedap, portion banyaaak so sila order satu jer plate and share yer. Masa nih En Suami ambil main course beef, Lyana pulak ambil lamb. Balik memang pengsan kekenyangan sebab makan terlebih sudah :D

And yang bawah nih pulak our next visit to C&G. Still with the Nachos and Cheese, Mushroom Soup, just the main course tukar menu lain C&G Boomerang (smoked beef short ribs), recommended by the waitress. PEDAS tapi sedap, Lyana makan sikit sebab memang masa preggy nih tak tahu kenapa tak tahan makan pedas. Tapi rasa dia memang sedap and lembut sangat daging dia! Nak order menu lain rasa cannot go, nanti tak habis pulak. So habiskan Nachos and Mushroom soup pun dah kenyang Alhamdulillah :)




Seems semua tempting kan? Yes, memang pun. Siapa yang duduk dekat area JB ke or Pasir Gudang ke mesti try pergi okayh. Sebab makanan dia sangat SEDAP dan MURAH. Bawa family makan ramai-ramai pun best sure meriah. Cuma kalau ramai tu kena tunggu kejap laa nanti ada tempat kosong the will serve you in.

Okayh dah makan sedap-sedap nanti jangan lupa telan supplements untuk maintain badan tuu. Sedap sangat makan naik berinci-inci nanti haa susah dah nak turun tau. So lepas makan, jangan lupa 3 SUPPLEMENTS yang UTAMA iaitu LECITHIN, OMEGA GUARD dan juga HERB LAX.



LECITHIN untuk EMULSI LEMAK
OMEGA GUARD untuk BAKAR LEMAK
HERB LAX / ALFALFA untuk SINGKIRKAN LEMAK

More info on Set Slimming Shaklee, click here and here :)


Macam Lyana yang tengah pregnant nih, Lyana ambil Omega Guard selepas heavy meals sehari sebiji jer. Biasa sama ada lepas lunch atau lepas dinner. Alhamdulillah berat masa pregnant nih tak naik sangat pun even Doctor cakap berat Lyana turun, berat baby tu yang naik :) Actually tujuan utama Lyana ambil Omega Guard untuk perkembangan minda baby, sambil-sambil tu jaga badan lah sekali even tengah pregnant kann.

Till then, have a nice day ahead lovelies.

Assalamualaikum.

Your Shaklee Health and Beauty Consultant
NUR LIYANA | lyanahisham@yahoo.com
Whatsapp: 016-2099703
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanashaklee & @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)


 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com