Monday, November 3, 2014

Kisah Saya dan Omega Guard Shaklee.

Assalamualaikum semua :)

Sekejap jer dah masuk bulan November. InshaaAllah early December nih genap 40 weeks will be my EDD. Tapi tak tau lah kan kalau baby nak keluar lebih awal. Doakan Lyana and baby, mudah-mudahan kami berdua sihat dan selamat inshaaAllah.


Mama and Papa to be. Mengikut scan Doctor, inshaaAllah yang bakal keluar nih boboy. Dah 3 kali check up and scan memang Doctor sebut boboy jer, dah nampak dah bebird dia. Hee :D

Okayh untuk entry kali ini, Lyana nak share berkenaan salah satu produk Shaklee yang Lyana amalkan bermula Trimester yang Kedua iaitu OMEGA GUARD. Trimester Pertama nanti dulu yer, belum sesuai lagi bila dah masuk Trimester Kedua baru lah start consume.




Kenapa Lyana memilih untuk consume Omega Guard?

Sebab yang pertama, DHA dan EPA yang terkandung di dalam Omega Guard sangat bagus untuk perkembangan minda baby sejak dari dalam kandungan lagi. InshaaAllah baby lepas lahir nanti cepat belajar semasa dalam peringkat tumbesaran. Ini apa yang Gynae Doctor beritahu Lyana sendiri, bukan Lyana simply buat statement nih tau :)

Sebab yang kedua, Omega Guard ni membantu pembakaran lemak yang tak diperlukan oleh badan. Siapa kata masa pregnant tak kisah lah badan nak naik banyak mana sekali pun? Kalau berat naik mendadak pun bahaya tau, risiko kena diabetes. Doctor and Nurse pun biasanya akan bising bila berat naik mendadak macam tu. Buat pengetahuan anda semua, sebelum pregnant berat Lyana 42.3-43kg macam tu. Now dah almost 36 weeks dah, berat sekarang 51kg. means pertambahan hanya sebanyak 8kg itu pun Doctor kata baby yang makin bertambah berat, Mama dia berat makin turun sebabnya dari check up 32 weeks berat tak gerak 51kg.



Sebab yang ketiga, dari awal pregnancy Lyana memang tak boleh telan air mineral biasa atau suam. Tekak Lyana hanya nak benda sejuk dan manis: air sejuk, juice, ice cream, cake, buah tembikai. So masa Trimester Pertama tu, asal malam jer mesti dada rasa semput and macam nak kena asthma jer. Yelah since Lyana memang duk telan benda-benda sejuk jer kan. So apa yang Lyana perasan, lepas masuk Trimester Kedua tu alhamdulillah tak de dah kena semput time malam-malam masa tengah tidur. For your info, Omega Guard nih salah satu khasiat dia untuk mengurangkan masalah asthma jugak. Yang tak pregnant and ada masalah asthma pun elok amalkan Omega Guard nih sebagai daily supplement.

Kat sini Lyana nak kongsikan dengan anda semua antara KELEBIHAN dan MANFAAT lain OMEGA GUARD Shaklee:


1. Mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti

12. Mengurangkan asthma atau lelah
13. Mengurangkan risiko penyakit jantung
14. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
15. Meningkatkan perkembangan memori janin dan kanak-kanak
16. Meningkatkan sistem imun tubuh dan bagus untuk kesihatan kanak-kanak
17. Memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mencegah penyakit gout
19. Mengurangkan bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE
20. Memperbaiki penyakit buah pinggang
21. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon
22. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
23. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
24. Memelihara fungsi-fungsi sendi

Selain itu, Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti:
- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi, kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Nampak tak betapa banyaknya khasiat Omega Guard nih? Biasanya yang kita tahu Omega Guard nih untuk yang nak KURUS jer, sebab Omega Guard berfungsi untuk membakar lemak yang dah tersimpan dalam badan. Tapi ramai yang tak tahu sebenarnya Omega Guard nih banyaaaak lagi kelebihan lain.

So untuk anda yang ingin mencuba sendiri Omega Guard Shaklee nih, sememangnya bulan nih lah masanya untuk anda cuba sebab November promo ialah untuk supplement Omega Guard.


Anda beli 6 botol Omega Guard, percuma 1 botol beserta FREE SHAKLEE MEMBERSHIP.

Atau, beli 2 botol Omega Guard juga dengan harga yang sangat super jimat!

Atau, nak beli 1 botol pun harga lebih murah juga daripada biasa.


Jadi untuk anda yang mementingkan penjagaan kesihatan dan kecantikan, semestinya Omega Guard Shaklee boleh dijadikan sebagai PILIHAN SUPPLEMENT yang TERBAIK untuk anda.

For orders and consultation,

Your Shaklee Independent Distributor
NUR LIYANA | lyanahisham@yahoo.com
Whatsapp: 0162099703
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanashaklee & @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com