Thursday, January 30, 2014

Dunia Shaklee Part 1.

Assalamualaikum..

Segalanya bermula selepas saya minum ESP Shaklee. Masa tu sebelum kahwin, saya order se-canister ESP dengan seorang kawan yang mana kini dia lah mentor Shaklee saya, Nana. ESP banyak buat saya lebih bertenaga, tak mengantuk kat tempat kerja almaklum lah fikiran asyik memikirkan segala wedding preparations. Memang orang kata tidur tak lena, mandi tak basah. Ewahh!

Masa tu Beutskin sendiri dah tak berjaya nak bagi saya energy to the max. Kalah jugak akhirnya dek kerana tak cukup tidur dan banyak travel ke sana sini untuk settle kan segala persiapan kahwin. Asal weekend jer memang tak betah di rumah, even balik kerja Puan Besar kat rumah dah buat plan nak keluar ke sana sini. Fuhhh.. Memang letih badan, tapi for good lah untuk wedding sendiri kan? :)

So I saw my friend Nana nih tadi sibuk share kebaikan ESP kat facebook. Mula-mula macam tak heran, tapi bila rasa keletihan badan tahap lesu dah melampau, itu tandanya I have to do something. So rajin lah google pasal ESP nih and nampak banyak gilaa testimoni cakap berpuas hati lepas consume.

Nak untuk energy!
Nak kulit cantik and glowing! 
Nak slim, perut flat pleaseeeeeeeee! 

Lalu saya pun nekad, "Aku kena cuba nih.."


And yes.... I fell in love with it! Luckily I am a soy lover, just that nak minum soy nih kena make sure yer soy yang uols minum adalah non-gmo and diproses dengan selamat serta betul.

Check list untuk peminat soy macam saya, take note on below yer.
Adakah soy drinks yang uols minum.....
  • Ditanam secara organik?
  • Tidak menjalani proses genetik (Non-GMO)?
  • Mengandungi 9 asid amino penting?
  • Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan dengan alkohol?
  • Bahan anti-thyroid atau anti-pertumbuhan disingkirkan?
  • Diproses tanpa haba?
  • Ditambah dengan kalsium? (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – ia menjadi neutral hanya jika kalsium ditambah)?
Kalau uols dapati semuanya atau kebanyakannya adalah TIDAK, so here's the time to change to ESP Shaklee :)

KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pesticide, etc)
-Mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat.
-Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!

KACANG SOYA GMO
-Lebih murah untuk menghasilkannya dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!

9 ASID AMINO
-Adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim.
-Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.

KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL
-Mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%!
-Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser.
-Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.

BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN
-Menyebabkan fungsi tubuh terganggu yang boleh meningkatkan risiko kanser.

KACANG SOYA YANG DIPANASKAN
-Akan meerosakkan kandungan protein di dalamnya.

KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA)
-Akan menjadi berasid.
-Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.

Sebelum order masa tu dah study siap-siap and yakin what is good natural for my body. Yelah, kita ambil supplement untuk kesihatan so kena lah cari dari sumber yang terbaik. I am so glad that I found Shaklee, naturally safe for my body. Alhamdulillah..

Lepas ESP, mula cuba cari supplement untuk skin yang lain. Dah dapat kesan positif, harus lah move fast sikit untuk mencari supplement tambahan yang lain pulak. So I started to consume Sustained Release Vita C, Vitamin E Complex and Vitamin B Complex.


Sustained Release Vita C nih untuk kulit yang lebih cerah secara semula jadi di samping membantu masalah skin tone tak sekata. Kadang-kadang kita yang berhijab nih muka berbelang kan bila terdedah kepada cahaya matahari? So here, Vitamin C Shaklee inilah yang boleh membantu untuk mengatasi masalah itu. Kulit pun lebih sihat and glowing! Yang ada masalah kulit kering dan selalu mengelupas tu, Vitamin C Shaklee nih insyaAllah boleh membantu. Pregnant ladies nak anak kulit cantik pun elok ambil nih, ambil sekali bersama ESP. InsyaAllah baby nanti kulit cantik putih melepak macam baby Korea :)

B Complex bertindak sebagai anti stress yang merupakan antara punca kenapa kadang-kadang tumbuh jerawat besar kat muka. So byebye jerawat besar jerawat batu, you are not welcome at all! Kalau tengah plan nak pregnant or tengah pregnant, elok ambil sebab B Complex Shaklee nih special, ada Folic Acid untuk perkembangan physical baby.

Vitamin E Complex pulak untuk yang ada masalah jerawat, jeragat and parut jerawat. Makan Vitamin E Shaklee nih kalau tumbuh jerawat masa period pun nanti cepat jer kecut. Jeragat yang teruk pun boleh diatasi insyaAllah. Paling best, kesan-kesan parut jerawat yang lama pun boleh beransur hilang! Vitamin E nih also buat kulit makin halus and licin sebab dia bantu mengecilkan pori as well.

Kalau yang jenis parut berlubang tu, I suggest you take Shaklee Collagen Powder untuk build balik sel kulit muka. Kalau consistent, insyaAllah makin elok nanti permukaan kulit uols.


Testimoni customer selepas pengambilan Shaklee Collagen Powder.
 
Untuk yang sibuk tanya apa lagi Shaklee products yang saya consume, here's the list selain yang dah story kat atas tadi :)
 
-Omega Guard saya telan bila saya rasa saya over eating sebab taknak perut buncit nanti ada spare tyre malu jer dengan suami.
-Alfalfa saya cuma ambil bila.... erm taknak cerita lah segan. Yang penting untuk kesuburan, yang dah tau tu syhhhhhhh...
-GLA Complex saya makan bila period sahaja sebab period cycle sekarang dah stable. Kalau tak stable elok ambil every day tau untuk betulkan balik cycle dia.
-Cinch Tea kadangkadang bila terlupa ambil ESP waktu pagi and macam ngantuk kat office.
-Cinch Shake adik saya punya saya belanja dia, kadangkadang malas nak dinner saya minum ini untuk kenyang dan kekal slim.
-Collagen Powder seminggu sekali, just to make sure kulit nanti makin menua tak cepat kedut atau timbul garis halus tak diingini.
-Ape lagi yer? Rasanya yang makan or minum dah takde.
-Skin Care Nutriwhite saya guna cleanser, ultimate protection, soothing radiance and overnight renewal.
 
Untuk more info pasal products, boleh usha kat side bar sebelah kiri blog nih ada list entry uols tinggal click -> read -> understand -> nak order boleh email to lyanahisham@yahoo.com. Kalau malas nak email, add me at WeChat id saya lyanahisham. Digalakkan tulis message macam nih, "Hi akak, nak tanya pasal Shaklee." Haa nih technique nak cepat di approve :P
 
Till then. Baru Part 1 dah talk too much. Nantikan Part 2.... jengjengjeng
 
Have a bless day ahead. Assalamualaikum :)
 
Much Love,
Lyana Hisham
Shaklee ID 961271

Tuesday, January 28, 2014

Skin Care Product: The Magic Serum

Assalamualaikum..

Ramai customers yang dah mencuba sendiri keberkesanan Nutriwhite and Enfuselle by Shaklee digunakan bersama serum. Since serum ada few types kan, so only use yang mana paling kulit anda perlukan ye. Tak perlu ambil semua jenis serum :)

Kalau umur uols 30 tahun ke bawah, ada masalah skin seperti jerawat jeragat, skin tone tak sekata dan kusam so I suggest you should take Diamond Serum and Stem Cell Serum. Ambil Diamond Serum jer pun okay dah but if you take both lagi best result insyaAllah.

We're both using Nutriwhite by Shaklee with Diamond Serum and Stem Cell Serum.

Kalau age 30 ke atas, I suggest you should take Pure Gold Serum and Stem Cell Serum. Kalau jeragat teruk, add Whitening Serum sekali.

Then kalau eye bag melampau, use Eye Serum insya-Allah memang reduce nanti eye bag tu dah tak perlu risau jadi M.A.T.A.P.A.N.D.A :D


Cara membuka penutup botol Serum:


After using, tutup penutup botol bersama ring. Letak tepi katil senang nanti malam sure tak terlupa nak tepek kat muka sebelum tidur Sebelum tidur sebelum baca doa jangan lupa tepek serum dulu.. 


Antara testimoni daripada customer yang dah mencuba sendiri keberkesanan Serum yang super duper best nih :)








 So nak kulit lebih cantik? Kulit lebih glowing and licin gebu? Highly recommended to try this serum. Serious memang best! :)

Refer to previous entry for more details on the types of Serum ya.

To order, email to lyanahisham@yahoo.com or you may add me at We Chat, my ID is lyanahisham.

Ohh and yes sempena dengan Chinese New Year nih I wanna make a special promo for every purchase of Shaklee Products:

1. Collagen Powder + Sustained Release Vita C
2. ESP + B Complex + Sustained Release Vita C + Vita E Complex

or for any purchase of any products below yang melebihi RM300 will be given 1 FREE SERUM and you may choose nak Serum yang mana satu for FREE :)

Promo will only be till 31st of January 2014 yer.

Till then, have a bless day ahead.

Assalamualaikum :)

Thursday, January 23, 2014

❤ Manjakan kulit muka dengan Cleanser Nutriwhite by Shaklee and Serum formulated from France ❤

Assalamualaikum..

Ramai benau yang sibuk menanyakan perihal set skin care Nutriwhite by Shaklee. Ternyata ramai dah buat homework sebelum tanya, dah nampak sendiri keberkesanan dan kehebatan cleanser nih. Sebabnya, bila mereka nih email dan bertanya bunyi nya lebih kurang macam nilah:

"Hi dear.. I dah banyak baca review berkenaan Nutriwhite Shaklee nih and I could see banyak positive feedback. So can you provide me more details berkenaan price each of the products?"

"Hi dear.. I nak try Nutriwhite Shaklee yang you review kat blog tu. I dah baca memang cleanser semua natural ingredients ye? And tak mengelupas kan?"

Yes. Memang Nutriwhite Shaklee ni natural ingredients so tak membahayakan kulit kita.

Tak mengelupas.

Tak de rasa pedih.

Tak de hakis-hakis kulit.

Tak de kesan sampingan untuk masa akan datang.

Ramai yang bila dengar harga semua melenting kenapa mahal sangat? Barang baik, mestilah pricy sikit sebab natural ingredients nya yang sememangnya tip top belaka. Read here untuk membaca kembali details semuanya tentang Nutriwhite products by Shaklee.

Okayh so now saya ada solution untuk mereka yang tak boleh afford nak beli full set Nutriwhite products. You may use only the cleanser and add in below serum :)


Ada 5 types of serum:

1- Diamond Serum (NO KKM: NOT131200019K)
* Yang ini untuk age 30 ke bawah
* Sesuai untuk masalah jerawat dan jeragat
* Melicinkan kulit and membuatkan kulit nampak lebih glowing
* Mengatasi masalah parut jerawat pada muka
* Melembapkan kulit muka agar tidak kering 
* Mencerahkan kulit muka
* Menegangkan kulit muka
* Membuat kulit lebih halus dan gebu

2- Pure Gold Serum (NO KKM: NOT131101756K)
* Untuk age 30 ke atas
* Sesuai untuk masalah jerawat dan jeragat
* Melicinkan kulit and membuatkan kulit nampak lebih glowing
* Melembapkan kulit muka agar tidak kering 
* Mencerahkan kulit muka
* Menegangkan kulit muka
* Untuk kulit awet muda

3- Whitening Serum (NO KKM: NOT131200020K)
* Sesuai untuk semua peringkat umur
* Untuk memutihkan dan mencerahkan kulit muka secara sekata
* Melembapkan kulit muka secara effective

4- Eye Serum (NO KKM: NOT131200018K)
* Untuk mengatasi masalah lingkaran gelap bawah mata
* Mengurangkan kedutan dan garis halus bawah mata
* Mengurangkan masalah eye bag

5- Stem cell Serum (NO KKM: NOT131200021K)
* Sesuai untuk semua peringkat umur
* Memperbaiki sel-sel kulit
* Kulit awet muda
* Memulihkan kesan-kesan parut lama pada muka
* Menghilangkan jeragat
* Mengecilkan pori pada muka


1 bottle RM20 (not including postage)
1 box RM170 ada 10 bottles and boleh mix (free postage)

For more info and to order, you may email to me at lyanahisham@yahoo.com or boleh add me at WeChat my id is lyanahisham :)

Till then, have a nice day ahead lovelies.

Assalamualaikum.


Thursday, January 9, 2014

Alfalfa Complex by Shaklee: Supplement Terbaik untuk Dalaman Wanita dan juga Lelaki

Assalamualaikum..

Saya mula jatuh chenta dengan Alfalfa Complex Shaklee sejak beberapa bulan yang lalu. Okayh I admit dulu masa awal-awal tak heran sangat pun nak ambil Alfalfa nih sebagai supplement tambahan. Even untuk kesuburan pun I only take GLA Complex sebab my period cycle yang tak pernah nak regular tuh. Also Alfalfa nih bagus untuk lawas, tapi saya memang jenis lawas every morning membuang tu perkara normal sebelum solat Subuh. So awalnya memang tak heran dengan Alfalfa nih.

Entry kali nih lebih sesuai dibaca untuk semua golongan wanita terutamanya para isteri atau bakal menjadi isteri, which I highly recommend uols untuk amalkan Alfalfa nih sebagai daily supplement :)

Masa zaman study dulu, saya ada satu masalah: Wajib pakai pantiliners every day except masa period of course lah pakai pad kan. Sebab, saya ada satu masalah yang sememangnya merimaskan para wanita di luar sana iaitu masalah 'Keputihan'. Tak best kan? Nak solat pun susah kan sebab kena tukar liners and all sebab nak solat kan kena bersih.

So then lepas wedding, masalah nih jadi tak best sebab dulu kita jer tau lepas kahwin hubby pun akan turut sama tau. "Kak Lyana.. Macam mana hubby boleh tau?" Hep! Mana adek-adek yang tanya soalan nih nak kena babap. Dah cukup umur nanti kahwin haa tau lah jawapan kepada soalan tuh :P


After saya start amalkan Alfalfa Complex nih, alhamdulillah I don't need to wear pantiliners every day dah except lepas period sebab time tuh memang keputihan ini keluar. Itu perkara normal yer. And also itu juga menandakan yang waktu itu uols tengah subur. So yang plan nak baby boleh lah berusaha lebih waktu ini.. *shy*

Another one thing. Alfalfa nih ada satu lagi kelebihan lain utk para isteri yang selalunya macam susah nak fulfill kehendak batin suami. So if you wanna know about this, boleh email saya lyanahisham@yahoo.com or WeChat pun boleh my id is lyanahisham. Tak boleh cerita kat sini sebab nanti kaum lelaki pun sibuk nak baca. Ini senjata rahsia para wanita yang bergelar isteri ;)
Untuk kaum lelaki yang bergelar suami, uols pun digalakkan makan kalau nak tingkatkan stamina sebab ada certain yang cepat penat and masa bersama jadi lebih pendek disebabkan stamina yang kurang tu. Boleh contact saya as well, saya akan share juga kelebihan Alfalfa nih untuk lelaki since my husband pun makan as well.


Okayh below are all the facts and kelebihan Alfalfa Complex by Shaklee for your better understanding:-

Alfalfa Complex Shaklee merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950-an.


Alfalfa Complex Shaklee iperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa.


Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak iaitu daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.


Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet Alfalfa Shaklee mengandungi 300mg.

Kelebihan Dan Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee Yang Utama :
  • Mencuci hati, darah dan usus – Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  • Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
  • Menyingkirkan lemak dan kolesterol – Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.
  • Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit
  • Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan

Lain-lain Kelebihan dan Alfalfa Complex Shaklee:
  • Melegakan sakit-sakit sendi dan belakang
  • Mengurangkan masalah resdung dan eczema
  • Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan
  • Memberi kelegaan semasa period
  • Membantu Merawat arthitis
  • Membantu Merawat athma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Membantu membuang angin dalam badan
  • Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Membantu masalah keputihan pada wanita
  • Membesar dan menegangkan payu dara
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  • Memulihkan urat selepas bersalin
  • Sebagai milk booster
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina lelaki
  • Membantu melegakan masalah sembelit

Testimoni Alfalfa Complex :)



 Antara Set-set produk shaklee yang yang digabungkan dengan Alfalfa Complex Shaklee:
  • Set Kesuburan
  • Set Bersalin
  • Set Menyusu
  • Set untuk Slimming

For more info and to order, you may reach me at:

Email- lyanahisham@yahoo.com
We Chat- lyanahisham

Saya menjanjikan harga yang terbaik dan full consultation as well insyaAllah. Repeat customers will forever be my regular customers :)

Till then, have a nice day ahead.

Nur Liyana
Shaklee ID 961271

Wednesday, January 1, 2014

❤ Bye-bye 2013, Hello 2014 ❤

Assalamualaikum..

2013 had been amazing. 

Syukur Alhamdulillah ya Allah. The best moment was when he recited the lafaz akad nikah, when I became his 'kekasih halal' after seven years we had been knowing each other :')


"Aku terima nikah Nur Liyana Binti Mohamed Norhisham dengan mas kahwinnya dua puluh dua ringgit setengah tunai.." 01/06/2013

Everything was perfect, feeling blessed Alhamdulillah. A month later we got a good news, which I was positive pregnant. I started to have such a bad health condition and morning sickness. Could not eat and dizzy all the time. Mr Husband pakai perfume pun I cakap dia busuk. Hehe pity him ;)

Then masuk 14 weeks, it seems belum our rezeki yet. I had a miscarriaged. Redha dengan ketentuan-Nya, Dia juga yang Maha Mengetahui. Even miscarriage pun I had to 'berpantang'. MC two weeks kena jaga makan and Mr Husband pun kena 'berpuasa' sebulan. Lepas habis berpantang even kena berpantang makan selama dua minggu aje, dapat makan ice-cream and all makanan terlarang memang terasa nikmatnya ya Allah...

And then also, I feel blessed sebab dipertemukan dengan Shaklee. It does bring an impact to my life, and of course in a positive way Alhamdulillah. Lepas miscarriage tu, kan MC two weeks masa tuh memang active gila dengan Shaklee sampai bonus bulan October meletop-letop sebab group sales lebih 30k. Alhamdulillah..

Before 2013 had end, my beloved cousin was engaged. Congratulations my dear, so happy for you :) InsyaAllah she's getting married in June.

28/12/2013, at my house.




And for the both of us, feeling-feeling Pengantin Baru lagi gituu.. Hehe sekejap jer dah 6 months we both jadi husband and wife. Thank you Allah atas segala kegembiraan dan kebahagiaan. Biar pun ada dugaan yang melanda, insyaAllah we both will stay strong :')


"A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person.." 

For this year of 2014...

May you get everything you want in the New Year and overcome your difficulties of the past year.

May this new  be the one in which all your wishes come true. The one in which your dreams may turn into reality and all your fears may fade away.

Till then.

Assalamualaikum :)

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com