Monday, May 26, 2014

Random Updates :)

Assalamualaikum..

Lama nyer rasa tak update blog secara random. I was so busy over something, insyaAllah something good of course.. Doakan saya dalam apa jua yang saya sedang lakukan :')

Officially, dah nearly two months jadi housewife and it is such a great feeling. But, housewife yang membantu suami yer bukan menghabiskan duit suami. Alhamdulillah, my earnings for Shaklee sekarang berkali ganda lebih daripada salary makan gaji selama three years. Syukur ya Allah atas segala rezeki yang Engkau berikan..

Nak serious and berjaya dalam business tak kisah lah awak buat business Shaklee ke, jual tudung ke, baju ke, any other MLM ke yang penting sekali awak kena:

1- Minat yang mendalam
2- Sanggup mengorbankan sedikit masa rehat dan bersuka ria, sometimes banyak lah jugak
3- Cekal hati, berani meredah apa jua cabaran dan kritikan
4- Jaga hubungan dengan Allah, suami, ibu ayah, keluarga, sahabat etc.

Empat ciri nih kalau awak pegang kuat-kuat, insyaAllah awak boleh berjaya dalam business yang awak lakukan.

Ada orang yang tanya, macam mana saya buat duit dengan Shakee?

Well, obviously perkara pertama ialah SAYA TAK BUAT DUIT, tetapi saya berniaga untuk menjana income sama lah macam kerja kat office sungguh-sungguh kita buat nak increment and bonus lebih right?

Cuma bezanya selain saya buat sales yang banyak, saya juga berusaha mendidik anak business bawah saya untuk berjaya buat sales sama banyak macam saya. Saya berikan tips, guide dan coaching biasanya melalui whatsapp dan facebook secret group. So mereka takde lah terkapai-kapai tak tahu nak buat apa selepas mereka join Shaklee nih. I will show them how to be just like me. Dari situ saya berjaya score bonus lebih besar sebab saya ada dua jenis bonus Shaklee berikan iaitu bonus based on personal sales saya setiap bulan ditambah pula dengan leadership bonus.

Macam mana pula dengan leader yang dapat leadership bonus tapi tak guide anak business dia? Well darlings, it's all about keberkatan here. Nak rezeki yang berkat, then do what that you are suppose to do. Sama macam kerja kat office, datang lambat balik awal lepas tu waktu rehat lebih dari masa yang diberikan tapi gaji sama jer tiap-tiap bulan dengan orang lain yang disiplin dan berdedikasi. Berkat tak gaji awak dapat? :)

Ohh by the way my adek kesayangan merangkap my PA dah masuk matrikulasi hari nih. Sedih.. Selalu ada dia membantu saya menulis borang pos and packing barang, sekarang dah kena buat semua sendiri. Sobs! Will be missing you badly :(

Alhamdulillah jugak tadi sempat bekalkan untuk dia,

Meal Shakes
Omega Guard
Cinch Shake Choc
NutriWhite (cleanser, ultimate protection and overnight renewal)

Nanti bulan puasa baru add in Performance Drink ye sayangg.. Suka lah dia dapat pau Kaklong dia supplements and skin care Shaklee. Tak pe lah, demi adek ku sayang takde hal punya :)

"Adek, pergi sana belajar rajin rajin tau. Takmo ada boyfriend.."

"Abes Kaklong dulu kenal Abg Akir kat Matriks?"

"Kitorang KMJ, kolej mencari jodoh sambil sambil belajar tuu.. Awak tak boleh!"

"Ohh, tapi kan Kaklong.. KMS tu kolej mencari suami.. Hehehe"

"Erkkk!!!!"

Bertuah punya adek. Dah, pi sana belajar rajin rajin na.. Kaklong always doakan kejayaan awak dunia akhirat, insyaAllah..

Till then, insyaAllah ada kelapangan nanti I will write again. Have a bless day ahead.

Assalamualaikum :)

Friday, May 9, 2014

GET CLEAN WATER PITCHER: Portable and Affordable Water Filter

Assalamualaikum and Salam Jumaat, penghulu segala hari :)

Awak semua pernah dengar tak GET CLEAN WATER PITCHER atau bahasa lebih mudah kita faham Water Filter keluaran Shaklee? 

Haa tak pernah? 
Seriously tak tahu nih? 

Tak pe. Let me share with awak semua today sebabnya Water Filter keluaran Shaklee nih lebih murah, insyaAllah semua mampu milik sebab kualiti dia setanding Water Filter ribu riban yang ada di pasaran.


This is how it look like, simple kan? PORTABLE and MOBILE, senang kalau pergi holiday and travel boleh angkut sekali sebab comel jer senang nak bawa bersama. So lepas nih pergi berjalan tak perlu risau nak dapat bekalan air bersih dah. Takkan asyik nak beli air mineral berbotol-botol kan? Selalu tu kat hotel nak minum air kena tadah air paip lepas tu masak guna cerek kan? Tak best pun minum air paip yang dimasak sebab rasa dia payau jer. Ni dah ada water filter yang portable nih senang tadah air paip and tunggu dia tapis, air dia pun sedap macam air mineral biasa.

Antata sebab-sebab kenapa saya memilih Get Clean Water Pitcher ini?
  • Mudah digunakan dan tak perlu nak bersusah payang pasang ke singki
  • Hanya tuangkan jer air ke dalam jag dan tak perlu tunggu lama air sudah boleh terus diminum
  • Kualiti air yang jernih dan rasa yang sedap, sama seperti penapis air yang mahal di pasaran
  • Tak perlu susah payah mencuci filter kerana setiap 303 liter (80gelen) air hanya perlu tukar filternya sahaja. Maka senang kerja.. Kalau filter lain kena basuh kalau dah nampak kekuningan, sungguh menyusahkan! Filter nya murah and affordable, so no worries :)
  • Mudah dibawa kemana-mana: balik kampung, jalan-jalan, berkelah, holiday, etc. Dijamin seisi keluarga dapat minum air bersih so tak perlu lagi beli air mineral
  • Dan yang penting sekali... HARGA MAMPU MILIK!! Sekarang semua orang boleh memiliki penapis air dengan harga yang sangat murah dan tidak perlu bersusah-payah lagi masak air atau pergi ke kedai-kedai yang menyediakan tempat penapis air atau menghabiskan beribu-ribu ringgit semata-mata nak memiliki air yang bersih dan selamat
  • Jimat duit yang penting semua dapat manfaatnya. Tiada lagi air karat dirumah, tiada lagi risiko meminum plumbum berat dan segala jenis bahan pencemar yang lain.



Get Clean Water Pitcher merupakan sistem penurasan air multipaten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean Water Pitcher menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan pencemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean Water Pitcher merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

  • Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
  • Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
  • Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
  • Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama
  • Yang penting dapat menjaga kesihatan buah pinggang kita.

Apakah kelebihan dan keistimewaan  Get Clean Water Pitcher

  • Hanya beberapa sen bagi se-liter air
  • Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
  • Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
  • Ringan dan mudah dibawa
  • Menjimatkan kos dan tak perlu dimasak
  • Diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain
  • Menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa dan setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak and environmental friendly

Your Shaklee Independent Distributor
NUR LIYANA | lyanhisham@yahoo.com
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)


Tuesday, May 6, 2014

Meal Shakes sebagai Penambah Selera Makan.

Assalamualaikum lovelies :) 

Ada tak di antara awak yang selalu ada masalah kurang selera makan? Atau ada anak-anak yang tengah lasak bermain sampai selalu lupa masa nak makan? For sure mama-mama kat luar sana mesti risau kes anak tak nak makan ni kann..

For today, saya nak kongsi dengan awak semua cara pengambilan Meal Shakes Shaklee yang sangat mudah dan insyaAllah berkesan. Memang senang jer nak consume Meal Shakes ni. Rasa dia memang sedap, berkhasiat pulak tuu..

Entry kali ini akan membantu awak untuk memahami dan mengetahui:

1. Cara pengambilan Meal Shakes untuk kanak-anak dan orang dewasa 
2. Masalah yang akan timbul kalau takde selera makan
3. Khasiat dan Kelebihan lain Meal Shakes
Meal Shakes terdiri daripada pelbagai jenis vitamin dan zat lain, jadi kalau awak bancuh dengan air panas maka habis musnah semua vitamin tu. Membazir! Sebab tu di sini saya nak kongsikan cara yang betul supaya kelazatannya dinikmati dan khasiatnya juga diperolehi :)


Cara Pengambilan Meal Shakes Shaklee

Sukatan Bagi Orang Dewasa (dan Kanak-kanak umur 7 tahun ke atas)

  • 2 sudu besar Meal Shakes (boleh diambil setiap hari)

Sukatan Bagi Kanak Kanak (Usia 1 Hingga 6 Tahun)

  • 1 sudu besar Meal Shakes (untuk 1-4 tahan berikan 2 atau 3 hari sekali sahaja)

Produk Shaklee semuanya 100% dibuat dari bahan semula jadi dan mempunyai sijil halal. So awak semua tak perlu risau sebab takde bahan terlarang atau chemicals yer.

Kanak kanak di bawah umur setahun tidak boleh minum meal shakes. Kena tunggu sekurang-kurangnya setahun baru lah boleh start consume, take note yer to all parents out there.

Cara penyediaan Meal Shakes:


Boleh dibancuh dengan semua minuman kegemasan anda seperti jus buah buahan, air bercoklat dan susu.

TAPI.. Jangan sesekali awak campurkan dengan,

  • Air panas
  • Air berkarbonat atau bergas
  • Minuman berkafein seperti kopi dan teh
Kenapa tak boleh? Sebabnya ini akan merosakkan kandungan zat di dalamnya. Take note yer.
CONTOH RESEPI MEAL SHAKES yang boleh awak cuba sendiri :)

Bahan-bahannya:


1 Cawan susu segar
3 biji strawbery
2 sudu meal shakes
1 Cawan Ais

Cara Penyediaan:


1. Potong Strawberry dalam hirisan kecil
2. Campurkan semua bahan kedalam blender dan kisar.
3. Hidangkan bersama ketulan ais.




Hasilnyaa.. Voilaaaa~ Rasa french vanila yang lembut dan aromanya yang memikat memang superb!
 

Masalah yang mungkin akan timbul jika kurang selera makan

Bagi kanak-kanak:
  • Perkembangan minda terbantut
  • Lambat belajar
  • Kurang aktif dan cergas seperti kanak-kanak lain
  • Pembesaran terbantut
  • Keciciran didalam kelas
Bagi Orang Dewasa:
  1. Mudah diserang penyakit
  2. Badan yang terlalu kurus
  3. Ketidaksuburan. Susah dapat anak kerana kekurangan zat
  4. Badan letih tak bermaya
Dan banyak lagi...

Kelebihan lain Meal Shakes yang menyebabkan Meal Shakes disukai ramai
  • Rasanya yang sedap, French vanila berkualiti tinggi
  • Bau dan aroma yang menyelerakan
  • Menambahkan selera makan anak
  • Kaya dengan pelbagai zat yang baik untuk badan
  • Membantu atasi masalah ekzema
  • Menyumbang peningkatan daya tahan melawan penyakit 
May 2014 Promo: MEAL SHAKES BUY 6 FREE 1


Your Shaklee Independent Distributor
NUR LIYANA | lyanhisham@yahoo.com
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com