Thursday, December 4, 2014

The Perfect Two: VITAMIN-E COMPLEX & SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS SHAKLEE.

Assalamualaikum semua :)

Welcoming December~ Moga kedatangan bulan December kali ini menjadi kenangan yang manis buat kita semua. InshaaAllah I am soon gonna be a Mama, doakan urusan kelahiran si kecil dipermudahkan. Currently Lyana tengah menunggu baby bagi sign untuk keluar, ada 3 more days untuk reach my due date.

Okayh, untuk promo Shaklee bulan nih special sikit yer sebabnya Shaklee sangat bermurah hati buat sekali dua promo, dah lah produk yang PALING HOT dan TERLAJAK LARIS pulak tuu.. Tak lain dan tak bukan, VITAMIN-E COMPLEX and SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS! Gilaa tak best pulak kann?


Kalau anda semua nak tahu, selain ESP, VITAMIN E adalah antara supplement terawal yang Lyana consume. Memang segala parut jerawat ke parut luka ke yang degil-degil tuu Alhamdulillah senang jer nak hilang tau. Dah lah Lyana jenis yang jari tak boleh duduk diam! Pantang betul kalau ada keluar jerawat seketul dua time period masa tu mesti nak picit! Tapi yang best nya kan takde parut langsung lepas tu. Memang terbaik lah VITAMIN E nih. Selain itu, kulit yang jenis kering asyik nak mengelupas sebab duduk kat air cond jer pun kembali moist, glowing and flawless tu sudah pasti laa sebab VITAMIN E nih memberi kelembapan pada kulit.

Secara ringkasnya VITAMIN E..

✨ Mengandungi anti-oksidan yang tinggi dan juga untuk awet muda (kulit lebih tegang dan anjal, bertindak sebagai anti-penuaan)
✨ Mengurangkan parut jerawat dan jeragat (juga STRETCH MARK selepas bersalin)
✨ Menyembuhkan luka atau kesan lecur dengan lebih cepat (sapu minyak Vitamin E pada bahagian yang luka atau melecur)
✨ Kulit dan rambut sihat, menjadi lebih cantik dan lebat
✨ Mengatasi masalah kulit kering dab sering mengelupas dengan melembapkan kulit

Istimewanya VITAMIN E Shaklee telah ditambahkan dengan GRAPE SEED EXTRACT yang menambahkan lagi khasiat VITAMIN E itu sendiri khusus untuk kulit yang lebih CANTIK, SIHAT and GLOWING. Antara kelebihan grape seed extract:

Menyingkirkan radikal bebas
Mengurangkan radang (inflammatory)
Membantu kesihatan otak, kulit dan mata
Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular
Mencegah masalah kelenjar prostat
Melambatkan proses penuaan
Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
Membantu fungsi sistem saraf otak
Meningkatkan daya pertahanan badan

Untuk VITAMIN C pulak Lyana start lambat sikit masa tu sebabnya masa awal-awal Lyana join Shaklee, satu Malaysia TAKDE STOCK untuk VITAMIN C! So masa tu Lyana dengar jela my mummy Shaklee, Master Nana masa tu duk citer pasal betapa best nyee VITAMIN C nih. Sampaikan ada pihak yang borong buat repack and jual mahal-mahal tau kalau tak silap sebiji RM1 lebih. Letak nama Vitamin C Organik ke apa entah. Walhal harga sebiji kalau ikut sebotol VITAMIN C baru dalam 50 sen sebiji. Sabar jelaa ambil untung macam tuu kan. Then masa stock baru sampai, dalam sehari tu seingat Lyana kan tak sampai sejam dua stock habisss lagi! Sempat lah grab sebotol untuk diri sendiri lain semua bagi laa kat customers yang dah booking masa tu. Tak tau laa siapa yang duk borong laju sangat tuu. Tapi Alhamdulillah, stock sekarang ada jer dah takde lagi masalah macam dulu :)

And yes, Lyana akui memang betul apa yang Master Nana cakap berkenaan betapa best nya consume VITAMIN C nih. Effect VITAMIN C nih lain macam sikit. Kulit makin lembut and gebuu jer, lepas tu flawless kemain lagi. Tambahan pulak masa tu Lyana memang dah consume ESP dengan VITAMIN E sekali kan.. So kira PERFECT habiss laa combination tiga tuu untuk kesan kulit yang cantik menarik tertarik gittew! :)


Antara Kebaikan dan Manfaat lain SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS:

Merangsang pembentukan kolagen
Menguatkan immune sistem
Membantu mengekalkan kulit yang awet muda
Mengatasi masalah insomnia
Mencegah jangkitan penyakit mudah berjangkit seperti demam, flu
Memperbaiki sistem pendarahan
Merendahkan dan mengawal masalah tekanan darah tinggi
Mencerahkan kulit secara semula jadi
Memberikan tenaga
Membantu penyerapan iron
Mengekalkan kolestrol yang sihat
Meningkatkan metabolisme dan membantu mengekalkan berat badan ideal
Mengelakkan katarak
Mengawal masalah kulit berminyak
Mengecilkan pori muka
Membantu melindungi badan dari radikal bebas
Mengurangkan paras asid untuk pesakit gout
Mengawal paras gula dalam darah



Jadi untuk anda yang berhajat untuk memiliki..

Kulit lebih cantik, lembut dan berseri-seri
Kulit lebih cerah secara semula jadi
Kulit lebih flawless and glowing
Kulit tanpa jerawat dan jeragat
Kulit bebas parut dan cela
Kulit tanpa blackheads, whiteheads
Kulit lebih halus dan pori lebih kecil
Kulit bebas minyak, juga tak kering

Juga untuk kesihatan yang lebih baik inshaaAllah, sememangnya dua supplement nih adalah PILIHAN yang TERBAIK untuk anda. Kalau tengah pregnant, Vitamin E tak boleh consume dulu yer sebab dia high anti oxidant. Boleh replace dengan VITA LEA untuk kesan kulit yang cantik semasa tempoh kehamilan, HB and BP pun cantik jer nanti inshaaAllah. Dalam VITA LEA pun ada Vitamin E just with lower dose plus lengkap dengan all other vitamins yang memang bagus untuk ibu hamil and baby.


Till then, doakan Lyana and baby sihat and selamat. Moga Allah permudahkan segala urusan kita semua inshaaAllah :)

Assalamualaikum.

Your Health & Beauty Consultant
NUR LIYANA | lyanahisham@yahoo.com
Whatsapp: 0162099703
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanashaklee , @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com