Saturday, January 3, 2015

VITA-LEA for CHILDREN ☃

Assalamualaikum semua :)

Untuk promo pertama bulan nih yang Lyana nak kongsikan merupakan supplement yang sering ditanyakan ramai customers Lyana sendiri iaitu, VITA-LEA for CHILDREN. Rata-rata semuanya nak belikan untuk anak-anak, combine sekali dengan Chewable Vita-C sememangnya terbaik untuk keperluan nutrisi anak anda.



VITA-LEA for children nih dah lama memang takde kat Malaysia, ada jual kat US jer. So bila dah ada balik nih for sure ramai yang menanti nak beli right? :)

Ini adalah antara Keistimewaan Vita-Lea® for Children:

  • Khusus untuk kanak-kanak yang berumur 4 tahun ke atas
  • Menyediakan 19 vitamin dan mineral yang penting
  • Sumber kalsium untuk pembinaan tulang
  • Baik untuk kesihatan
  • Sumber harian tambahan bagi vitamin B


Siapa yang memerlukannya:

  • Kanak-kanak dari usia 4 tahun ke atas
  • Anak yang susah makan makanan berkhasiat
  • Anak yang aktif
  • Ibu hamil yang susah telan tablet
  • Sesiapa sahaja terutamanya yang mempunyai masalah tekanan darah rendah yang tak pandai telan tablet


Antara Fungsi Vita-Lea® for Children:

❁ Melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat dipenuhi dari pemakanan seharian

❁ Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh

❁ Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata

❁ Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi

❁ Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas

❁ Melindungi kesihatan jantung, otot dan fungsi saraf

❁ Meningkatkan kesihatan paru-paru, kolon dan prostat

❁ Menyokong pembinaan tulang yang kuat dan kesihatan tulang

❁ Membekalkan makanan kepada sel badan untuk tubuh yang lebih sihat dan bertenaga

❁ Mengekalkan tekanan darah yang normal dan rentak jantung yang normal

❁ Mencegah penyakit beguk (tiroid)

❁ Meningkatkan penghasilan sel darah merah untuk mengelakkan anemia atau merawat anemia (amat diperlukan oleh ibu hamil, ibu dalam pantang dan ibu yang menyusukan anak)

❁ Membantu memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan

❁ Membantu meningkatkan kecerdasan minda

❁ Membantu menyeimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan

❁ Membantu penyerapan zat dari makanan

Tahukah Anda?

1. Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting ini.

2. Selepas umur dua tahun, pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantung, kegemukan dan masalah kesihatan yang lain.

3. Pada umur lima tahun, 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap.

4. Antara umur 11 dan 16 tahun, satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara.

Oleh itu jangan lah berkira dengan anak-anak, kerana anak-anak adalah amanah Allah untuk kita. Sebagai ibu bapa, semestinya kita ingin memberikan hanya yang terbaik buat mereka :)

Till then, Assalamualaikum and Have a nice day.

Your Health and Beauty Consultant
NUR LIYANA | lyanahisham@yahoo.com
Whatsapp: 0162099703
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanashaklee , @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com