Thursday, April 23, 2015

WANITA vs SENGGUGUT.

Assalamualaikum semua..

Untuk entry kali ini, Lyana ingin memfokuskan khusus kepada masalah yang tidak asing lagi bagi kebanyakan wanita iaitu masalah SENGGUGUT atau juga lebih dikenali sebagai PERIOD PAIN. 

SENGGUGUT.

**Penyakit senggugut merupakan himpunan simptom fizikal, psikologi, dan emosi yang berkait dengan kitaran haid wanita. Dianggarkan kebanyakan wanita pada usia boleh mengandung (child-bearing age, sekitar 80 peratus) mempunyai sebahagian simptom PMS

Suatu masa dahulu, Lyana sendiri merupakan penghidap penyakit senggugut nih. Asal datang bulan jer, hari kedua tu memang dah tau dah serangan senggugut tu mesti akan datang. Tak pernah lagi tak datang. Kiranya sejak Lyana form 2 lagi memang Lyana dah alami masalah senggugut nih.

TAK SELESA nak buat apa pun asyik nak baring and bergulung jer!
PERUT MENCUCUK-CUCUK, macam mild contraction masa nak bersalin!
DARAH HAID KELUAR BERKETUL-KETUL macam darah beku! 

Sampai lah Lyana mengenali Shaklee. Lyana mula amalkan GLA COMPLEX seminggu selepas Lyana berkahwin. Kebetulan masa tu Lyana consume memang date nak dekat period dah. Lyana ingat lagi masa tu kan, seminggu selepas Lyana consume, period datang macam biasa. Syukur Alhamdulillah, masalah senggugut yang Lyana alami setelah sekian lama tu takde lagi dah.. Darah haid yang keluar pun lebih lancar dan tak berketul-ketul.

Lega kan kita sebagai seorang wanita bila kita tak perlu lagi suffer masalah senggugut nih? :)

So untuk anda wanita-wanita yang dah lama suffer masalah senggugut nih, Lyana highly recommend anda untuk cuba sendiri GLA COMPLEX nih. InshaaAllah boleh membantu masalah yang anda hadapi setelah sekian lama.

Selain menangani masalah senggugut, terdak banyak lagi manfaat dan kelebihan GLA COMPLEX. Antara MANFAAT UTAMA GLA COMPLEX Shaklee dalam menangani masalah dalaman wanita:
  • Membantu mengawal dan mengatur kitar haid- Khusus untuk anda yang mengalami masalah kitar haid tak tetap, untuk yang dah berkahwin masalah ini akan mengganggu anda untuk mengira bilakah waktu subur anda.
  • Menstabilkan hormon- Khusus untuk anda yang ada masalah seperti jerawat yang naik ketika waktu haid kian hampir.
  • Meningkatkan kesuburan wanita- Membantu dalam penghasilan ovum yang sihat khusus untuk anda yang sedang IKHTIAR UNTUK HAMIL.
  • Melegakan PMS (sindrom pra haid)- Masalah yang datang sebelum waktu haid datang seperti senggugut, migrain, sakit pinggang dan lain-lain.
  • Membantu dalam menangani menopause- Kebiasaannya wanita akan mengalami pelbagai simptom seperti sakit sendi, sakit kepala, sukar tidur, kerap berpeluh dengan teruk, kekeringan pada vagina dan lain-lain.

Antara KEBAIKAN lain GLA COMPLEX Shaklee:
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Membantu menangani masalah eczema
  • Vitamin E dalam GLA membantu menghilangkan parut jerawat dan jeragat
  • Melegakan simptom akibat Rheumatoid Artritis
  • Menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti badan
  • Memperlahan proses penuaan
  • Mengurangkan 'blood clot' yang boleh mengakibatkan serangan jantung
  • Mengawal masalah kencing manis
  • Mengurangkan paras kolestrol
  • Bagus untuk saraf

Lyana nak kongsikan antara testimoni daripada customers Lyana yang mengamalkan GLA COMPLEX :)

MASALAH SENGGUGUT & PERIOD TAK LANCAR



BERJAYA HAMIL SELEPAS CONSUME GLA COMPLEX 
(Set Kesuburan Shaklee)



GLA COMPLEX sememangnya antara supplement yang terbaik untuk diamalkan oleh semua kaum wanita bagi memastikan kesihatan dan kecantikan luaran dan juga dalaman. Sayangi diri anda, selain penjagaan luaran kita juga perlu menitikberatkan penjagaan dari dalam :)


Your Health and Beauty Consultant
NUR LIYANA | lyanahisham@yahoo.com
Whatsapp: 0162099703
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanashaklee , @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com