Saturday, May 9, 2015

OMEGA GUARD: Untuk Perkembangan Minda Anak Anda.

Assalamualaikum 

Untuk kali ini, Lyana ingin berkongsi pengalaman Lyana sendiri consume OMEGA GUARD Shaklee bermula sewaktu Yana mengandung sampai lah ke saat ini baby Ayish dah masuk 5 bulan. Alhamdulillah, semakin aktif dan mulut sangat lah riuh ajak Mama and Papa dia berbual :)


Dari awal kehamilan lagi, Doctor yang check up Lyana memang suggest kan Lyana untuk consume supplement yang mengandungi Omega-3 sebab Doctor kata ibu-ibu yang consume memang nampak different pada baby mereka, lebih cepat belajar. So bila Doctor sendiri dah suggest macam tu, kita of course la follow sebab kita nak semuanya yang terbaik untuk anak kita sejak dia masih dalam kandungan lagi.


Masa awal kehamilan, Lyana consume Neurogain yang Doctor beri sebab Omega Guard nih start Trimester Kedua baru boleh consume. Masuk jer Trimester Kedua, Lyana masih ingat lagi masa tu Lyana bawa botol Omega Guard masa pergi check up untuk make sure Doctor bagi Lyana green light untuk consume. Yelah, kita nih takde experience masa tu so apa-apa semua nak refer pada Doctor dulu kan.

Alhamdulillah, Doctor bagi green light and siap cakap dia highly recommend untuk consume sebab Shaklee memang well known and bagus. He also said to me, "Awak tengok lah nanti. Memang boleh nampak perbezaan pada perkembangan baby yang ibu dia consume supplement yang ada Omega-3 masa pregnant lagi."


 And yes, memang Lyana nampak baby Ayish nih dia macam advance sikit. Masa belum habis pantang dia dah pandai tengok kita and then senyum-senyum, ketawa pun dah start dah. Tengok TV pun sangat focus, especially yang melibatkan Alif Ba Ta and Nursery Rhymes. Ohh haa, Upin Ipin and Disney cartoon pun dia layan. Paling tak boleh blah, Food Network lagi dia suka sambil tengok sambil hisap jari. Tak lama lepas tu merengek laa panggil Mama, nak susu pulak :P

Another thing kalau perasan, kulit baby Ayish macam pinkish kan.. Hasil daripada Mama dia makan Omega Guard lettew. Hehe! Mama Ayish pun sekarang tak payah pakai blusher sebab pipi memang nampak pinkish naturally.


MENGAPA OMEGA-3 PENTING UNTUK DIAMBIL SEJAK DARI KEHAMILAN?

1- Omega-3 penting untuk perkembangan sistem saraf otak dan penglihatan awal bayi. 

2- Asid lemak dalam Omega-3 memberikan kesan positif semasa kehamilan khususnya untuk mencegah kehamilan bayi pra-matang.

3- Selepas kehamilan, Omega-3 yang terkandung dalam susu ibu akan terus diberikan kepada bayi untuk perkembangan minda seterusnya.

Another thing yang sentiasa menjadi kerisauan wanita hamil ialah MASALAH BERAT BADAN yang naik secara MENDADAK. Pengambilan Omega Guard dapat membantu mengawal kenaikan berat badan kerana Omega Guard membakar lemak-lemak berlebihan yang tidak diperlukan dalam badan. So berat naik cantik and you won't have any overweight issue :)


Your Health and Beauty Consultant
NUR LIYANA | lyanahisham@yahoo.com
Whatsapp: 0162099703
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanashaklee , @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com