Tuesday, September 1, 2015

Kisah Mama, Ayish & ESP SHAKLEE.

Assalamualaikum and Hye!

Diam tak diam, dah 3 tahun rupanya Lyana setia consume SHAKLEE. Dari masa nak kahwin, masa ttc, masa preggy kan Ayish, masa berpantang sampai lah sekarang nih. Alhamdulillah, Lyana memang totally berpuas hati dengan SHAKLEE sebab banyak yang improve in terms of kesihatan dan kecantikan as well :)


For today, Lyana nak share berkenaan supplement Shaklee yang paling menjadi favourite Lyana iaitu ESP (Energizing Soy Protein).



ESP ni merupakan SUPPLEMENT SHAKLEE PERTAMA yang Lyana consume. Alkisahnya, masa tu consume lagi sebulan nak kahwin. Kulit jadi kering, naik jerawat halus-halus and badan pun macam naik sikit sebab terlebih makan roti canai kari kambing for breakfast (hari-hari okayh!) teman member ofis yang tengah preggy masa tuu.. Tak sedar diri wedding date dah dekat, padan muka masa pergi fitting baju boleh pulak baju tu jadi fit and ketat! T__T

Lyana kenal ESP daripada member facebook Lyana yang sekarang nih merupakan my upline, Master Siti Farhana atau lagi famous nama dia Master Nana Macarona. Alhamdulillah, hasil consume ESP secara consistent before weeding KULIT dah LICIN, LEMBUT, CERAH and GEBUU balik. Badan pun kembali slim and fits the wedding dress perfectly :)

Mereka yang mengikuti belog Lyana pasti tahu, Lyana ada history miscarriage my first baby. Belum ada rezeki masa tu, Doctor said it might be due to stress and tak cukup zat. Sebab Lyana alahan teruk masa tu, tak telan langsung supplements apa-apa sebab melayan pening jer. Kerja tetap kerja, siap kena pressure dengan bos lagi masa tuu. Masa tu Lyana redha, mungkin belum rezeki nak timang baby sendiri lagi.

Lepas miscarriage, Doctor dah nasihatkan suruh rest dalam 3 months which means don't get pregnant during the period of time. Hubby memang ambil berat pasal nih, so buat lah precaution apa yang patut yer to make sure tak pregnant. Dalam 3 months tu, Lyana memang consume ESP without failed, every day with recommended dosage as well. Selain tu, Lyana consume supplement untuk kesuburan yang lain: GLA, ALFALFA, VITA LEA, VITAMIN C.

Syukur Alhamdulillah, Doctor sahkan Lyana pregnant few months later. Awal pregnancy, alahan teruk again. ESP tak boleh telan langsung mesti rasa nak muntah balik. Just telan Folic Acid jer mula-mula bulan pertama, sampai lah naik alahan jerawat macam ruam kecik-kecik kat muka.

 Gambar kiri ni dah pakai foundation berlapis-lapis pun still nampak berbiji-biji kan muka Lyana? Masa ni lah alahan naik tuuu.. Memang rasa down sangat bila muka takde make up at all, sebab kulit dah tak se-flawless sebelum nih. 

Gambar kanan pulak masa pregnant nak masuk 3 bulan. Muka dah elok balik dah, Alhamdulillah. Masa nih Lyana consume ESP, VITA-LEA and VITAMIN C. Skin care pulak Lyana pakai Nour Ain :)



Sepanjang pregnancy, Alhamdulillah memang badan tak cepat rasa letih and takde pun rasa mengantuk nak tidoo jer bila consume ESP. Kalau ter-skip sehari tu memang terasa laa badan letih lagi pulak perut yang makin memboyot masa tu kan.. And Lyana tahu khasiat ESP untuk bagi KULIT BABY GEBUU jadinya bersemangat lah nak bancuh hari-hari :)

Susu badan memang cepat penuh bila consume ESP. Masa dalam pantang, Ayish bila menyusu lepas Lyana minum ESP dia akan menyusu lebih sekejap sebab dia cepat kenyang. Kalau time tengah tak minum ESP tuu boleh dekat 45 minit jugak dia menyusu non stop. Pam pun syok boleh capai 7-8 oz.


Masa dalam pantang adalah masa untuk kembalikan badan ke saiz asal. Tapi untuk mama-mama yang bagi baby susu badan, memang kena make sure cukup makan and cukup air kalau tak effect kat production susu. Apa yang bagusnya ESP nih dia mengawal selera makan so that kita tak terlebih makan but at the same time bertindak as MILK BOOSTER. Hasilnya, badan kembali cun slim dan berat pun turun secara sihat :)

Effect untuk kulit memang tak dinafikan lagi ESP memang melicinkan, mencerahkan secara sekata dan meng-glowingkan kulit secara semula jadi. Sememangnya one of the best Shaklee's supplement.



Mama Shaklee and Baby Shaklee :)



Hasil Mama consume ESP dari masa awak kat dalam perut sampai lah awak keluar and menyusu badan, Alhamdulillah gebuu gebass anak Mama nih :)



Kejap jer awak dah 8 bulan sayang. Pengsan nak kejar awak merangkak sekarang tauuu makin kurus laa Mama :')

GOOD NEWS! Untuk bulan September 2015 nih, SHAKLEE kembali dengan PROMO ESP.


Beli 6 tong percuma 1 tong

Beli 1,2,3,4,5 tong pun harga lebih berbaloi-baloi 
dan lebih jimat daripada biasa :)

Khusus untuk anda yang nak KULIT CANTIK, BADAN CANTIK, RASA LEBIH BERTENAGA, SEDANG IKHTIAR HAMIL (TTC), MILK BOOSTER and banyak lagi khasiat lain, ESP semestinya pilihan yang terbaik untuk anda.

Boleh hubungi Yana untuk dapatkan harga terbaik beserta konsultasi & follow up yang tip-top :)



Your Health and Beauty Consultant
NUR LIYANA | lyanahisham@yahoo.com
Whatsapp: 0162099703
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanashaklee , @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com