Tuesday, November 3, 2015

[CINTA PERTAMA YANA DENGAN ESP SHAKLEE- PART 3]

Assalamualaikum :)

Okayh untuk hari nih, Yana nak share pula pengalaman Yana berpantang dengan ESP. Cerita bersambung daripada Part 1 and Part 2.

Bismillah..

#Throwback lebih kurang 9 bulan yang lalu.

Alhamdulillah Lyana selamat melahirkan seorang Putera yang diberi nama Muhammad Aqeef Ayish Bin Muzakkir pada 9 Disember 2014 yang lalu. Bukan rezeki Yana masa tu untuk melahirkan Ayish secara normal memandangkan saiz kepala baby melebihi saiz tulang pelvis Mama nye. Setelah di-induced dan tak berjaya, akhirnya Doctor buat keputusan untuk baby keluar ikut "tingkap".


Ramai yang beranggapan bersalin secara operation lebih mudah, tak rasa sakit macam orang bersalin secara normal. Ketahui lah sesungguhnya lepas kesan ubat bius hilang, sakit perit pedih semuanya hanya Allah yang tahu. Rasa macam badan kena hempap dengan suatu konkrit / besi yang berat sangat!

Boleh terasa lagi sakit and ngilu tu macam mana bila terkenang balik. Tapi kita kena ada mindset yang POSITIVE ➡️ inshaaAllah rasa sakit tu akan pulih dan hilang yang penting sabar dan bertahan.

Lepas bersalin, Yana tak dibenarkan bangun dari katil. Masuk hari ke-3, nurse bantu untuk Yana bangun daripada katil. Fuhhhh! Sakitnya ya Allah, mengalir juga air mata nih. Masa tu Yana tak dapat menyusukan Ayish lagi tapi dah start kena pam sebab Yana dah kena bengkak susu. Mungkin sebab Yana consistent minum ESP + Susu Kambing masa pregnant lagi. Sekali pam masa tu boleh capai nearly 4oz.

Yana akui ESP memang sangat-sangat membantu dalam membanyakkan dan memekatkan susu badan. Masa stock habis and terputus sehari, memang perasan bila pam susu cair semacam jer. Time minum ESP pekat colour susu, Ayish minum pun cepat kenyang.

Hasil Yana combine kan dengan pengambilan VITAMIN E, stretch mark pun mulai pudar seawal 2 minggu and lepas sebulan hampir tak nampak dah kesannya.

The best thing is, Yana berjaya kawal selera makan tanpa perlu ganggu penyusuan baby. So hasilnya, I'm back on shape once my confinement is over. Berat badan pun kembali macam time anak dara dulu :)


Kesan untuk kulit? Memang tak dapat disangkal lagi ESP sememangnya antara supplement Shaklee yang TERBAIK untuk mereka yang inginkan kulit CERAH SEKATA, GEBUU and FLAWLESS. Masalah KULIT BERMINYAK, PORI MUKA BESAR serta PARUT JERAWAT dan JERAGAT juga boleh diatasi dengan pengambilan ESP secara consistent ❤️

Yana dah mencuba dan merasai sendiri MANFAAT daripada pengambilan ESP. And bila lagi? :)

Our latest picture :) 
Ayish dah nak masuk 11 bulan dah, berat pun dah 11kg!


Your Health and Beauty Consultant
NUR LIYANA | lyanahisham@yahoo.com
Whatsapp: 0162099703
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanashaklee , @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com