Sunday, December 6, 2015

SHAKLEE TRIP: ITALY PART 2

Assalamualaikum and Hye!


22TH NOVEMBER 2015: MILAN-FLORENCE (DAY 2)

Pukul 7 wake up call untuk bangun. Tapi tak perlu pun sebenarnya sebab pukul 4 lagi dah bangun. Almaklum lah, badan masih lagi immune dengan waktu Malaysia. Pukul 4 pagi kat Milan bersamaan 11 pagi waktu Malaysia.





Dalam pukul 7 lebih terus turun bawah untuk breakfast, luggage pun bawa turun siap-siap.

Dalam pukul 9, naik bus gerak ke train station. Bye bye Milan, Florence will be our next destination.



Perjalanan dari Milan ke Florence adalah lebih kurang 1 jam 40 minit. Bullet train dia sangat selesa, sebab Shaklee bagi yang first class. Kerusi and ruang juga lebih selesa.



Sampai di Florence lebih kurang pukul 12 tengah hari. Temperature kat luar waktu nih 10-11 degree. First sekali pergi lunch dulu :)


Then aktiviti diteruskan dengan city tour di sekitar Kota Florence. Ada bangunan bersejarah and boutique barangan berjenama serta Leather Market. 



Before check in hotel, had dinner first at the local restaurant. Sejujurnya, tekak Lyana memang tak boleh telan dah makanan dia. Memang tak kena dengan tekak, sebab rasa terlalu plain and cheesy yang masam. 





Total waktu berjalan adalah 7-8 jam. Memang lepas check in hotel jer terus pengsan. Huhu.. Mujur lah ada supplements yang dah bawa siap-siap. Kalau tak memang sakit satu badan.

Walau pun penat, tapi seronok sebenarnya bila kita pergi ke tempat orang. Dapat lihat sendiri seni bina, budaya dan pemandangan yang lain dari tempat kita sendiri. InshaaAllah next trip nak bawa family and my Shaklee babies pulak. Moga Allah permudahkan :)

23RD NOVEMBER 2015: PISA and FACTORY OUTLET (DAY 3)

The next day, aktiviti pagi ialah melawat Pisa Tower dan sebelah petang pula untuk cuci mata di Factory Outlet.



SubhanAllah, memang kagum tengok Pisa sebab memang menara tu condong habis. Tak dan nak selfie banyak sangat sebab ramai orang dan cuaca macam nak hujan.

Tengah hari tu lunch kat Indian Restaurant. Lega sikit sebab dapat makan nasi dengan ayam tandoori. Tak boleh nak telan dah rasanya Italian Food. 

Sampai sini dahulu. Next post nanti Lyana akan sambung cerita lagi. 

Stay tuned..


1 feedback(s):

Sharinginfoz said...

seronoknya dapat jalan jauh2



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com