Thursday, April 23, 2015

WANITA vs SENGGUGUT.

Assalamualaikum semua..

Untuk entry kali ini, Lyana ingin memfokuskan khusus kepada masalah yang tidak asing lagi bagi kebanyakan wanita iaitu masalah SENGGUGUT atau juga lebih dikenali sebagai PERIOD PAIN. 

SENGGUGUT.

**Penyakit senggugut merupakan himpunan simptom fizikal, psikologi, dan emosi yang berkait dengan kitaran haid wanita. Dianggarkan kebanyakan wanita pada usia boleh mengandung (child-bearing age, sekitar 80 peratus) mempunyai sebahagian simptom PMS

Suatu masa dahulu, Lyana sendiri merupakan penghidap penyakit senggugut nih. Asal datang bulan jer, hari kedua tu memang dah tau dah serangan senggugut tu mesti akan datang. Tak pernah lagi tak datang. Kiranya sejak Lyana form 2 lagi memang Lyana dah alami masalah senggugut nih.

TAK SELESA nak buat apa pun asyik nak baring and bergulung jer!
PERUT MENCUCUK-CUCUK, macam mild contraction masa nak bersalin!
DARAH HAID KELUAR BERKETUL-KETUL macam darah beku! 

Sampai lah Lyana mengenali Shaklee. Lyana mula amalkan GLA COMPLEX seminggu selepas Lyana berkahwin. Kebetulan masa tu Lyana consume memang date nak dekat period dah. Lyana ingat lagi masa tu kan, seminggu selepas Lyana consume, period datang macam biasa. Syukur Alhamdulillah, masalah senggugut yang Lyana alami setelah sekian lama tu takde lagi dah.. Darah haid yang keluar pun lebih lancar dan tak berketul-ketul.

Lega kan kita sebagai seorang wanita bila kita tak perlu lagi suffer masalah senggugut nih? :)

So untuk anda wanita-wanita yang dah lama suffer masalah senggugut nih, Lyana highly recommend anda untuk cuba sendiri GLA COMPLEX nih. InshaaAllah boleh membantu masalah yang anda hadapi setelah sekian lama.

Selain menangani masalah senggugut, terdak banyak lagi manfaat dan kelebihan GLA COMPLEX. Antara MANFAAT UTAMA GLA COMPLEX Shaklee dalam menangani masalah dalaman wanita:
  • Membantu mengawal dan mengatur kitar haid- Khusus untuk anda yang mengalami masalah kitar haid tak tetap, untuk yang dah berkahwin masalah ini akan mengganggu anda untuk mengira bilakah waktu subur anda.
  • Menstabilkan hormon- Khusus untuk anda yang ada masalah seperti jerawat yang naik ketika waktu haid kian hampir.
  • Meningkatkan kesuburan wanita- Membantu dalam penghasilan ovum yang sihat khusus untuk anda yang sedang IKHTIAR UNTUK HAMIL.
  • Melegakan PMS (sindrom pra haid)- Masalah yang datang sebelum waktu haid datang seperti senggugut, migrain, sakit pinggang dan lain-lain.
  • Membantu dalam menangani menopause- Kebiasaannya wanita akan mengalami pelbagai simptom seperti sakit sendi, sakit kepala, sukar tidur, kerap berpeluh dengan teruk, kekeringan pada vagina dan lain-lain.

Antara KEBAIKAN lain GLA COMPLEX Shaklee:
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Membantu menangani masalah eczema
  • Vitamin E dalam GLA membantu menghilangkan parut jerawat dan jeragat
  • Melegakan simptom akibat Rheumatoid Artritis
  • Menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti badan
  • Memperlahan proses penuaan
  • Mengurangkan 'blood clot' yang boleh mengakibatkan serangan jantung
  • Mengawal masalah kencing manis
  • Mengurangkan paras kolestrol
  • Bagus untuk saraf

Lyana nak kongsikan antara testimoni daripada customers Lyana yang mengamalkan GLA COMPLEX :)

MASALAH SENGGUGUT & PERIOD TAK LANCAR



BERJAYA HAMIL SELEPAS CONSUME GLA COMPLEX 
(Set Kesuburan Shaklee)



GLA COMPLEX sememangnya antara supplement yang terbaik untuk diamalkan oleh semua kaum wanita bagi memastikan kesihatan dan kecantikan luaran dan juga dalaman. Sayangi diri anda, selain penjagaan luaran kita juga perlu menitikberatkan penjagaan dari dalam :)


Your Health and Beauty Consultant
NUR LIYANA | lyanahisham@yahoo.com
Whatsapp: 0162099703
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanashaklee , @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)

Thursday, April 9, 2015

Multivitamin terbaik untuk anak anda :)

Assalamualaikum 

Khusus untuk ibu bapa yang sangat menjaga dan mementingkan kesihatan dan pemakanan yang sihat khusus buat anak-anak anda :)
 

Setelah menghilang setahun lebih dari pasaran Malaysia, kini Vita-Lea Chewable Multivitamin untuk kanak-kanak muncul dengan formula yang lebih baik dan mantap.


Multivitamin terbaik untuk anak kita

Kenapa Vitalea Chewable hilang sekian lama dan kini muncul semula?

Begini kisahnya. 

Sebenarnya, Shaklee telah memperkasakan nutrisi vitamin yang ada dalam Vita-lea chewable ini. Sebelum ini, Vita-Lea chewable ini mengandungi 19 jenis nutrisi vitamin. Kini, 14 nutrisi vitamin di dalamnya telah diperkasakan lagi. Untuk bahasa yang lebih mudah difahami, 'IMPROVED FORMULA' :)


Sebagai ibu bapa, kita perlu mencari multivitamin yang terbaik untuk anak kita memandangkan majoriti kanak-kanak zaman sekarang lebih terdedah kepada makanan segera seperti McDonald, KFC, Pizza Hut dan lain-lain sejak dari kecil lagi. Itu belum lagi dicampur dengan makanan junk food lain yang menjadi makanan favourite mereka. Kanak-kanak lebih gemarkan makanan sebegitu berbanding makanan yang segar mengandungi makanan seimbang seperti sayur-sayuran dan buah-buahan.

Pengambilan  Vita-Lea chewable dapat membantu membekalkan 19 Vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh seorang kanak-kanak untuk membesar. Selain itu pembinaan kalsium dalam tulang menjadi kuat dan sihat. Ia juga membantu kecergasan kanak-kanak dalam pelbagai aktiviti harian agar tidak mudah letih.

Kebaikan Vitalea Chewable kanak-kanak  

  • Menyediakan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran
  • Membekalkan kalsium untuk tulang, otak dan gigi 
  • Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit 
  • Lengkap dengan vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul 
  • Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan
  • Mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan 
  • Multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik 
  • Sesuai untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas
  • Rasa yang sedap dan memang digemari kank-kanak

Ciri-ciri anak yang memang memerlukan Vitalea Chewable

  • Anak yang kurang selera makan 
  • Anak yang suka makan junk food
  • Selalu dan mudah dapat penyakit seperti demam, batuk dan selsema. Tingkatkan sistem imuniti badan 
  • Ibu bapa yang gagal menyediakan makanan seimbang berkhasiat kepada anak kerana kesibukan bekerja.
  • Anak yang kurang minum susu (bekalkan 200mg dalam setiap tablet) 
  • Anak yang tak suka makan sayur (mengandungi vitamin k bantu pembekuan darah dengan cepat jika luka)
Apa yang memBEZAkan Vitalea Chewable dengan produk lain di pasaran
  • Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan
  • Mengadungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kaviti 
  • Pembungkusan BPA free
Anak adalah harta dan anugerah paling bernilai yang kita miliki. Selain daripada memberi kasih sayang secukupnya kepada anak kita, jangan sesekali kita ambil mudah tentang kesihatan mereka. 

InshaaAllah untuk Lyana sendiri, selepas anak Lyana mencapai usia 2 tahun, Lyana sendiri akan make sure untuk berikan supplement yang bersesuaian untuk menjaga dan memelihara kesihatannya. 

Setiap peringkat umur mempunyai dos yang berbeza mengikut kesesuaian. Pastikan anda membuat pembelian dengan SID yang berilmu untuk memastikan anda memperoleh konsultasi yang terbaik :)

 

Your Health and Beauty Consultant
NUR LIYANA | lyanahisham@yahoo.com
Whatsapp: 0162099703
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanashaklee , @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com