Wednesday, September 16, 2015

[CINTA PERTAMA YANA DENGAN ESP SHAKLEE- PART 2]

Assalamualaikum

Bersambung lagi kisah pasal ESP. Memang Lyana takkan jemu cerita pasal ESP nih sebab Lyana nak bagi awak semua pun sama-sama jatuh cinta! ;)



Masa first pregnancy, Lyana memang mengalami morning sickness yang teruk. Pening, mual, muntah semuanya all in lah senang cerita. Lyana memang always skip makan ubat doctor bagi, supplement apetah lagi kann.. Nak dijadikan sebab, masa tu doctor kata janin tak kuat and at that time Lyana mengalami miscarriage (keguguran) on my 12 weeks of pregnancy. Takpe lah, redha dengan ketentuan Allah belum rezeki Lyana and hubby lagi nak menimang cahaya mata at that time.

So lepas miscarriage, Lyana terus start consume ESP balik sebab Lyana memang nak sangat pregnant lagi. Doctor dah pesan kena gap 3 months before plan for the next pregnancy. Since ESP sangat membantu dalam MENGUATKAN OTOT RAHIM, memang hari-hari Lyana consistent consume ESP without failed.


Syukur Alhamdulillah, rezeki Lyana and suami ada lagi. Bulan March 2014, Lyana disahkan hamil sekali lagi. Masa tu memang Lyana sangat berjaga-jaga. Lyana stop ESP kejap masa awal-awal tu sebab morning sickness, tak boleh nak telan susu atau soya langsung. Mual yang amat! Masa stop tu, kebetulan hormon pun jadi tak balance.. Muka jadi OILY lepas tu JERAWAT RUAM kecik-kecik mula tumbuh dengan hebatnyaa! Tak suka betul tengok muka kat cermin masa tuu. Sobs :(


Gambar kiri ni dah pakai foundation and concealer pun still boleh nampak tekstur kulit berbiji-biji. Huhuu..

Masuk dua bulan lebih, morning sickness dah mula okay sikit so Lyana sambung balik tapi Lyana bancuh dengan orange juice untuk elakkan rasa mual. Alhamdulillah berkat consistent consume ESP balik, ditambah dengan VITAMIN C dan VITA-LEA, kulit kembali LICIN dan GEBUU. Jerawat semua berjaya kecut dan hilang dengan jayanya.Yeay..

Lyana highly recommend untuk mama-mama yang tengah pregnant tuu untuk consume ESP. InshaaAllah bukan jer kulit cantik berseri semasa pregnant, malahan badan pun kekal bertenaga and tak cepat letih. Baby pun inshaaAllah lahir kulit bersih, cerah and gebuu jer nanti.

Tapi ada recommended dose yer untuk pregnant mommies, kalau overdose nanti takut kulit baby jadi sensitive pulak :)

InshaaAllah part 3 nanti Lyana akan kongsikan pengalaman Lyana consume ESP selepas bersalin pulak. Tungguuuuuu ❤️

Thank you for reading, nak ajak uols jatuh cinta sekali dengan ESP jugak.



Boleh hubungi Yana untuk dapatkan harga terbaik beserta konsultasi dan 
follow up yang tip-top. Bulan nih harga ESP sangat lah menjimatkan dan berbaloi-baloi daripada biasa :))



Your Health and Beauty Consultant
NUR LIYANA | lyanahisham@yahoo.com
Whatsapp: 0162099703
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanashaklee , @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)



Wednesday, September 2, 2015

[CINTA PERTAMA YANA DENGAN ESP SHAKLEE- PART 1]

Assalamualaikum

Hari nih Lyana rasa terpanggil untuk share dengan anda semua, macam mana first time Lyana jatuh cinta dengan supplement Shaklee yang first sekali Lyana consume iaitu ESP.


Segalanya bermula sebulan sebelum wedding. Masa tu Lyana pergi fitting wedding dress. Sebulan sebelum tarikh fitting, memang pakai baju tu ok jer ngam. Sekali pergi fitting sebulan sebelum wedding, baju tu jadi KETAT!

OMG.. Seriously baju Lyana nak pakai jadi ketat?? Macam panik, siap tanya owner butik tu, baju nih mengecut ke kak? Hahaha :P Macam kelakar kan tapi yer itu lah yang berlaku masa tu.

Baju tu tak mengecut, Lyana yang mengembang sebenarnya. Biasanya berat 42-43kg, time tu Lyana ingat lagi Lyana timbang berat dah naik ke 45kg. Puncanya, breakfast seminggu tu ada laa dalam 3 kali pi makan roti canai kari kambing uols before masuk office. Teman kawan Lyana sebenarnya, makyong yang ngidam masa tu and end up diri sendiri pun melantak sampai terlupa wedding makin dekat. Hee!

Another thing yang Lyana masih ingat masa tu, memang badan letih semacam sebab kerja kat office berlambak! Almaklum lah nak cuti panjang kan nanti, so banyak juga lah kerja nak kena settle. Memang under stress disebabkan 2 perkara: KERJA BANYAK dan bila balik kerja sambungan PREPARATION FOR WEDDING. Tidur lambat maka eyebag berbakul bakul, muka start naik jerawat seketul dua and kulit jadi kusam sebab tak de masa nak belai dia.

So Lyana mencari supplement yang dapat fulfill 3 perkara yang Lyana perlukan masa tu iaitu:

➡️ Nak turunkan berat dan kurangkan size yang mengembang, so I definitely need something yang boleh kawal selera makan tahap melampau. Haa yer selera makan melampau masa tu sebab stress.

➡️ Nak badan rasa lebih bertenaga, tak cepat letih and feeling feeling boleh jadi superwoman. Kerja banyak, wedding preparation lagi.. So memang kena ada extra energy kalau tak aje pitam kang.

➡️ Nak kulit cantik! Masa tu dengan kulit kusam nyer, berminyak, naik jerawat, pori muka membesar sebab asyik skip pakai skin care, ada parut sikit sikit yang degil susah nak hilang and SUNBURN! Memang kulit Lyana jenis cepat burn bila terdedah direct sunlight lagi-lagi tengah hari buta pukul 12 till 2.

Lalu terbaca lah berkenaan ESP, upline Shaklee Lyana nih jugak la yang share iaitu Master Nana Macarona. Terus rasa nak cuba tapi tak beli dengan dia masa tu sebab nak dapat cepat so Lyana cari la distributor berdekatan. Distributor tu tak guide pun okayh cara consume, Yana figure out sendiri and nasib baik la betul.. Huhu!

Alhamdulillah by the time nak final fitting few days before the wedding, the dress fits perfectly! Kulit Lyana pun tak nampak kusam lagi malahan glowing glowing gittew. Badan pun alhamdulillah semakin bertenaga.

Thank you ESP, tak sia sia spend beli masa tu even dah nak pokai sebab wedding. Hehe.. Seriously, sangat berbaloi baloi dengan harganya since KELEBIHAN dan MANFAAT ESP yang banyak.

So untuk anda yang mencari supplement yang ALL IN khasiat serta manfaat dia, Lyana highly recommend anda untuk memilih ESP sebagai supplement yang terbaik. Bulan nih pun tengah under promo, so grab lah yer selagi promo sebab HARGA SEMEMANGNYA BERBALOI-BALOI DAN LEBIH MENJIMATKAN DARIPADA BIASA :)


Thank you for reading, nak ajak uols jatuh cinta sekali dengan ESP juga.

Boleh hubungi Yana untuk dapatkan harga terbaik beserta konsultasi dan 
follow up yang tip-top :))



Your Health and Beauty Consultant
NUR LIYANA | lyanahisham@yahoo.com
Whatsapp: 0162099703
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanashaklee , @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)

Tuesday, September 1, 2015

Kisah Mama, Ayish & ESP SHAKLEE.

Assalamualaikum and Hye!

Diam tak diam, dah 3 tahun rupanya Lyana setia consume SHAKLEE. Dari masa nak kahwin, masa ttc, masa preggy kan Ayish, masa berpantang sampai lah sekarang nih. Alhamdulillah, Lyana memang totally berpuas hati dengan SHAKLEE sebab banyak yang improve in terms of kesihatan dan kecantikan as well :)


For today, Lyana nak share berkenaan supplement Shaklee yang paling menjadi favourite Lyana iaitu ESP (Energizing Soy Protein).



ESP ni merupakan SUPPLEMENT SHAKLEE PERTAMA yang Lyana consume. Alkisahnya, masa tu consume lagi sebulan nak kahwin. Kulit jadi kering, naik jerawat halus-halus and badan pun macam naik sikit sebab terlebih makan roti canai kari kambing for breakfast (hari-hari okayh!) teman member ofis yang tengah preggy masa tuu.. Tak sedar diri wedding date dah dekat, padan muka masa pergi fitting baju boleh pulak baju tu jadi fit and ketat! T__T

Lyana kenal ESP daripada member facebook Lyana yang sekarang nih merupakan my upline, Master Siti Farhana atau lagi famous nama dia Master Nana Macarona. Alhamdulillah, hasil consume ESP secara consistent before weeding KULIT dah LICIN, LEMBUT, CERAH and GEBUU balik. Badan pun kembali slim and fits the wedding dress perfectly :)

Mereka yang mengikuti belog Lyana pasti tahu, Lyana ada history miscarriage my first baby. Belum ada rezeki masa tu, Doctor said it might be due to stress and tak cukup zat. Sebab Lyana alahan teruk masa tu, tak telan langsung supplements apa-apa sebab melayan pening jer. Kerja tetap kerja, siap kena pressure dengan bos lagi masa tuu. Masa tu Lyana redha, mungkin belum rezeki nak timang baby sendiri lagi.

Lepas miscarriage, Doctor dah nasihatkan suruh rest dalam 3 months which means don't get pregnant during the period of time. Hubby memang ambil berat pasal nih, so buat lah precaution apa yang patut yer to make sure tak pregnant. Dalam 3 months tu, Lyana memang consume ESP without failed, every day with recommended dosage as well. Selain tu, Lyana consume supplement untuk kesuburan yang lain: GLA, ALFALFA, VITA LEA, VITAMIN C.

Syukur Alhamdulillah, Doctor sahkan Lyana pregnant few months later. Awal pregnancy, alahan teruk again. ESP tak boleh telan langsung mesti rasa nak muntah balik. Just telan Folic Acid jer mula-mula bulan pertama, sampai lah naik alahan jerawat macam ruam kecik-kecik kat muka.

 Gambar kiri ni dah pakai foundation berlapis-lapis pun still nampak berbiji-biji kan muka Lyana? Masa ni lah alahan naik tuuu.. Memang rasa down sangat bila muka takde make up at all, sebab kulit dah tak se-flawless sebelum nih. 

Gambar kanan pulak masa pregnant nak masuk 3 bulan. Muka dah elok balik dah, Alhamdulillah. Masa nih Lyana consume ESP, VITA-LEA and VITAMIN C. Skin care pulak Lyana pakai Nour Ain :)



Sepanjang pregnancy, Alhamdulillah memang badan tak cepat rasa letih and takde pun rasa mengantuk nak tidoo jer bila consume ESP. Kalau ter-skip sehari tu memang terasa laa badan letih lagi pulak perut yang makin memboyot masa tu kan.. And Lyana tahu khasiat ESP untuk bagi KULIT BABY GEBUU jadinya bersemangat lah nak bancuh hari-hari :)

Susu badan memang cepat penuh bila consume ESP. Masa dalam pantang, Ayish bila menyusu lepas Lyana minum ESP dia akan menyusu lebih sekejap sebab dia cepat kenyang. Kalau time tengah tak minum ESP tuu boleh dekat 45 minit jugak dia menyusu non stop. Pam pun syok boleh capai 7-8 oz.


Masa dalam pantang adalah masa untuk kembalikan badan ke saiz asal. Tapi untuk mama-mama yang bagi baby susu badan, memang kena make sure cukup makan and cukup air kalau tak effect kat production susu. Apa yang bagusnya ESP nih dia mengawal selera makan so that kita tak terlebih makan but at the same time bertindak as MILK BOOSTER. Hasilnya, badan kembali cun slim dan berat pun turun secara sihat :)

Effect untuk kulit memang tak dinafikan lagi ESP memang melicinkan, mencerahkan secara sekata dan meng-glowingkan kulit secara semula jadi. Sememangnya one of the best Shaklee's supplement.



Mama Shaklee and Baby Shaklee :)



Hasil Mama consume ESP dari masa awak kat dalam perut sampai lah awak keluar and menyusu badan, Alhamdulillah gebuu gebass anak Mama nih :)



Kejap jer awak dah 8 bulan sayang. Pengsan nak kejar awak merangkak sekarang tauuu makin kurus laa Mama :')

GOOD NEWS! Untuk bulan September 2015 nih, SHAKLEE kembali dengan PROMO ESP.


Beli 6 tong percuma 1 tong

Beli 1,2,3,4,5 tong pun harga lebih berbaloi-baloi 
dan lebih jimat daripada biasa :)

Khusus untuk anda yang nak KULIT CANTIK, BADAN CANTIK, RASA LEBIH BERTENAGA, SEDANG IKHTIAR HAMIL (TTC), MILK BOOSTER and banyak lagi khasiat lain, ESP semestinya pilihan yang terbaik untuk anda.

Boleh hubungi Yana untuk dapatkan harga terbaik beserta konsultasi & follow up yang tip-top :)



Your Health and Beauty Consultant
NUR LIYANA | lyanahisham@yahoo.com
Whatsapp: 0162099703
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanashaklee , @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com