Tuesday, September 6, 2016

Khusus untuk wanita yang ingin cantik dan sihat secara keseluruhan dan semula jadi :)

Assalamualaikum and Hye

Semua wanita ingin memiliki kulit yang lebih cantik, cerah, licin dan flawless betul tak? That includes ME as well. Yana memang obses dalam bab penjagaan kulit nih lagi lagi sejak lepas kahwin dan ada anak, sentiasa ada rasa ingin nampak lebih cantik di mata suami.

Tapi, dalam pada nak cantik tu jangan lah makan sebarangan produk yer. Ada yang tak kisah asalkan dapat cantik cepat, walhal kesan jangka panjang adalah sangat berbahaya. Biasanya kan, produk yang menjanjikan kesan yang terlalu cepat nih merupakan antara produk yang mengandungi bahan kimia yang sangat tinggi dan berbahaya, mungkin boleh membawa kepada kemudaratan dan penyakit yang lebih serius seperti kanser.

Jadi, sila lah berhati hati dalam memilih produk, tak kisah lah sama ada produk untuk luaran- skincare, atau untuk dalaman- supplement.

Untuk entry kali ini, Yana nak berkongsi dengan anda semua berkenaan dengan supplement yang Yana sendiri dah amalkan lebih 3 tahun. InshaaAllah sememangnya yang terbaik, halal, selamat dan juga NATURAL :)

#1 ESP SHAKLEE


KULIT CANTIK, BADAN CANTIK

ESP atau Energizing Soy Protein nih merupakan antara supplement Shaklee terawal yang Yana consume. Alkisahnya, masa tu sebulan sebelum Yana kahwin. Berat dan saiz badan naik sebab tak jaga pemakanan, konon konon stress kerja masa tu. So makan jer ingatkan tak effect laa.. Sekali tu, masa pergi fitting baju sanding boleh pulak baju tu jadi FIT SANGAT! Sebelum tu okay jer. Sobs! Mujur lah tergerak hati nak consume ESP masa tu,seminggu sebelum majlis pergi fitting semula baju dah ngam balik dan cun cun jer pakai. Phewwww lega! Kulit pun makin cantik masa kahwin, MUA siap kata senang nak make up tak payah tepek tebal sangat since kulit Yana memang licin gittew :)

Macam mana ESP membantu untuk loose weight? 

Actually ESP nih dia bantu kawal selera makan dan dalam masa yang sama memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Serius, siapa nak diet memang wajib cuba tau. Tips nak kurus dengan ESP kena bancuh lebih pekat dan ambil betul betul sebelum makan; time breakfast, lunch and dinner.

Tapi yang dah sedia slim jangan risau, ESP nih boleh bantu shape kan badan jugak. So yang badan kurus sangat tu nak montok sikit haa boleh cuba ESP nih. Just tukar cara consume jer, ambil selepas waktu makan.

Untung kan? Badan dah cantik, kulit pulak makin cerah, licin, lembut, flawless dan gebuuu kalau amalkan ESP nih secara consistent.

MEMBANTU MENINGKATKAN KESUBURAN WANITA 

Yana pernah mengalami keguguran on my first pregnancy. Masa tu Yana memang skip ESP sebab alahan yang sangat teruk. Kena pulak selalu drive dan balik kerja lewat, Doctor kata Yana jenis 'fragile', tu antara sebab baby tak kuat. Lepas keguguran masa tu, Yana terus consistent balik dengan ESP sampai lah Yana berjaya hamil kali kedua, memang consume tak tinggal. Alhamdulillah, baby Shaklee Yana dah 1 tahun 8 bulan sekarang :)

Ramai yang tak tahu ESP nih sangat membantu untuk kesuburan. ESP membantu dalam menguatkan otot dan dinding rahim. Yana highly recommend untuk anda yang ada masalah agak 'fragile' dan pernah keguguran (miscarriaged), boleh cuba ikhtiar hamil dengan ESP. InshaaAllah sangat membantu.

LUKA BERSALIN CEPAT SEMBUH

Yana bersalin kan anak Yana secara operation seba Doctor kata Yana punya tulang punggung jenis kecik. Ayish pulak 3.2 kg, so tak lepas masa tu. Tak pe lah, may be bahagian Yana memang nak kena czer so Yana redha jer :)

Berpantang selepas czer memang sangat menduga kesabaran Yana sebab sakit dia hanya Allah yang tahu. Alhamdulillah dengan asbab Yana amalkan ESP dan supplement lain dalam Set Berpantang Shaklee, luka cepat baik! Masa Ayish masuk 6 bulan, rasa ngilu pun takde lagi. Syukur Alhamdulillah. Biasa ada orang yang bersalin secara operation, anak dah 3-4 tahun pun rasa ngilu masih ada.

SUSU BADAN PEKAT DAN BANYAK 

Yang nih memang Yana dah buat experiment. Bila Yana consume ESP kan, anak Yana menyusu kejap jer dah kenyang tau. Bila tak consume, asyik laa nak menyusu jer macam tak puas. Breast pun cepat penuh bila consume ESP nih.

BABY LEBIH CERAH dan GEBUUUUU

Yang nih memang ramai customers Yana yang akui. Ada yang kata dia and suami kulit biasa biasa jer, sekali anak keluar cerah gebuu jer. Alhamdulillah, dengan asbab mak dia amalkan ESP dan supplement Shaklee lain semasa hamil. Lepas hamil sambung makan Shaklee lagi, baby pun dapat khasiat dan manfaat melalui susu badan.

My son, Muhammad Aqeef Ayish. Memang 100% baby Shaklee nih :)

LEBIH BERTENAGA !

Bila consume ESP, memang rasa macam superMama sangat tau. Boleh buat segala kerja dalam satu masa. Bila tak consume, macam lemau jer rasa mata mengantuk badan letih.

Thank you ESP sebab banyak sangat beri manfaat dan kebaikan buat Yana sekeluarga. Husband Yana pun consume tau. Dak Ayish pun selalu sibuk jer nak bila nampak Papa dia minum, bagi sikit nak lagi sedap lettew. Tapi budak budak jangan bagi banyak banyak yer, nak bagi Meal Shakes tak pe.



#2 SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS


Haa nih satu lagi supplement Shaklee kegemaran Yana tau. Bila sebut pasal nak kulit cerah, sememangnya VITAMIN C nih laa supplement WAJIB consume! Selain mencerah, VITAMIN C nih sangat membantu untuk penghasilan collagen dalam badan. So dapat leh effect kulit lebih anjal dan tegang sekali.

Ramai customers Yana yang tanya kalau budget rendah tapi nak cantik, supplement Shaklee yang mana paling sesuai untuk consume?

Jawapan Yana, semstinya VITAMIN C nih. Harga bawah RM100, boleh tahan untuk 6 bulan penggunaan :)

VITAMIN C nih juga sesuai untuk diamalkan bagi mereka yang mudah diserang demam, selsema dan batuk sebab VITAMIN C sangat membantu dalam meningkatkan imunsasi badan. Kalau tengah tak sihat, boleh up kan dose 2 biji setiap 6 jam, inshaaAllah boleh say byebye to Panadol lepas nih.

Hasil lebih 3 tahun Yana amalkan produk Shaklee secara consistent.
Supplement and skincare semuanya dari SHAKLEE :)

Sempena bulan September nih, Shaklee ada buat promosi untuk produk ESP dan VITAMIN C tau.

Beli 6 percuma 1
Beli 1, 2, 3, 4, 5 pun harga LEBIH MURAH berbanding biasa

Serius berbaloi sangat beli, nak beli extra ESP buat stock pun boleh sebab expiry date lambat lagi bulan March 2018. Vitamin C pulak boleh beli share dengan kawan kawan untuk harga lebih jimat, expiry date April 2017.



Nak Shaker Shaklee yang baru nih tak? Boleh whatsapp Yana okayh ada syarat dia kalau nak :)

Untuk order dan pertanyaan lanjut, boleh hubungi Yana terus menerusi whatsapp yer. InshaaAllah khusus untuk customers Yana, nanti Yana akan kongsikan sekali pelbagai tips menarik.



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com