Thursday, October 13, 2016

Shaklee Trip 2016: Orlando, USA PART 2

Assalamualaikum and Hye!

Bersambung lagi kisah trip Shaklee hari tu ke Orlando, USA.

DAY 3: GLOBAL CONFERENCE, PRODUCT WORKSHOP &
DISNEY SPRING



 Good Morning! Pagi pagi bangun pergi breakfast dulu la macam biasa. Then baru pergi ke Convention Centre untuk attend Product Workshop half day.

 Product workshop best, banyak dapat belajar berkenaan produk Shaklee. Penting tau untuk seorang Shaklee Independent Distributor nih untuk ada extra knowledge, so selain you consult customer you boleh bagi ilmu sekali berkenaan produk yang mereka nak consume :)

 Had our lunch kat Arab Restaurant. Sedap and boleh tahan, tapi tak boleh lawan kat Malaysia laa..


Then pergi ke Disney Spring, tempat shopping yang banyak outlet tapi takde sales sangat sebab mostly items yang new arrival. So cuci mata jelah ye..







4TH DAY: GLOBAL CONFERENCE LAST DAY & FACTORY OUTLET

 EHEM! This is our CEO, Mr Roger :)



 Met other SID from Philippines. Mereka kagum sebenarnya sebab tengok orang Malaysia muda muda dah ada rank tinggi dalam Shaklee :)

 Pre-Shopping, baru pergi Factory Outlet yang kecik aje nih. 

 Dinner at Medieval Times. Sambil makan sambil tengok orang lawan pedang atas kuda ala ala zaman Hercules.

 Dapat grab few untuk Ayish from Tommy Hilfiger store and crocs sepasang.

5TH DAY: NASA SPACE CENTRE


Morning! Pagi pagi dah kena siap sebab nak ke NASA Space Centre. So whole day belajar everything about space and astronauts.




And we had dinner at Landry's Seafood. Semuanya sedaaaaap!


Pencuci mulut paling best! Seriously sedap sangat.

6TH DAY: DISNEYLAND EPCOT





 This one memang pening! Lepas keluar dari Mission Space nih kepala macam weng sekejap.



Gift shop sangat best! Segala characters Disney semua ada.





 At Frozen's place.

 Meet Anna.

 Semangat tau Kak Hana and Aida belikan toys untuk gegirl masing-masing.





Sehari memang tak cukup nak pusing satu Epcot nih sebab besar sangat. But okay lah jugak banyak rides dapat naik cuma tak sempat pusing all the 'countries. kat dalam tu.

8TH DAY: FACTORY OUTLET

Haa ini lah yang paling ku tunggu tunggu! Finally, full day for shopping. Dapat beli semua untuk Ayish, Papa Ayish, Ibu Ayah, Adik adik, Mertua dan few untuk families yang lain. Tak lupa juga of course untuk my Shaklee babies :)






 Cari Kate Spade for my biras.


 Hasil tangkapan di Kate Spade and MK!

 Aida borong Coach!

 Cari Coach for my lil sister and then I'm done. Nampak tak luggage Samsonite colour royal blue tu? Haa baru beli laa tu sebab tak muat dah luggage yang ada kat hotel. Hehe!

9TH AND 10TH DAY: BALIK MALAYSIA + DUBAI CITY TOUR

 Masa datang satu luggage jer, bila balik how come luggage beranak?

 Orlando Airport.

 Food dalam flight memang sedap, that's why I loveeeee Emirates.

Transit at Dubai. We had lunch and City Tour.







 Chinese Food for lunch. Sedaaaaap!



 Yang kat belakang tu Burj Al Arab, 7 stars Hotel.

 Cuaca sangat panas sebenarnya tau. Masa ni around 43 degree!


 And this is Burj Khalifa.






 The Dubai Fountains, Burj Khalifa.


Thank you very much Shaklee for this wonderful opportunity. Memang sangat best and trip sangat mewah Shaklee sediakan buat kami semua yang perform untuk cycle lepas. InshaaAllah next year bakal ke Jepun pulak, and paling bermakna sebab I am now a Master Coordinator. InshaaAllah next entry Yana cerita okayh? :)

Till the, Assalamualaikum and have a nice day ahead.


0 feedback(s):



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com