Saturday, December 3, 2016

Tips Memiliki Kulit Lebih Cerah, Gebu dan Anjal.

Assalamualaikum dan Selamat Berhujung Minggu :)

Untuk entry kali ini, Lyana ingin berkongsi dengan anda semua tips mudah dan cepat untuk anda memiliki kulit yang semestinya lebih cantik, putih bersih dan flawless- bebas daripada parut gelap, parut berlubang dan kesan kesan lain.

Dalam banyak banyak supplement Shaklee untuk kecantikan kulit, sebenarnya ada satu supplement yang PALING BEST, TERBAIK dan semestinya FAST EFFECT inshaaAllah. Lyana sendiri dah cuba dan kesannya memang sangat cepat berbanding supplement yang lain.

Agak agak apa yer supplement yang Lyana maksudkan nih?

Semestinya, COLLAGEN POWDER!

Alkisahnya masa Lyana join trip Shaklee ke US beberapa bulan yang lalu, ada seorang nih kulit dia flawless sangat sangat! Memang Yana sendiri tengok kulit dia licin, pori pun tak nampak. Normally kita punya pori memang akan nampak jugak kan? Haa, dia takde okayh.

Oleh sebab terlalu kagum dengan kulit dia, Lyana pun tanya lah apa yang dia consume and cakap dia hanya consume COLLAGEN POWDER jer. Balik je dari US hari tu ape lagi kann, terus lah self reward beli sekotak.


Baru jer habis sekotak memang Lyana sendiri akui sangat best bila consume Collagen Powder nih. Kulit muka jadi lebih smooth, pori almost tak nampak dan yang paling best, eye bag makin berkurang tau. Lyana memang ada masalah eye bag teruk sangat sebab waktu tidur yang tak menentu, almaklum lah ada anak yang tengah lasak :')


Rasa lebih confident! Dah lama tak pakai foundation tebal tebal. Lyana just apply Nutriwhite Ultimate Protection dengan loose powder jer sikit. Pori pun lagi free, tak de lah tersumbat :)

Sedikit info berkenaan Shaklee Collagen Powder


Shaklee Collagen Powder dihasilkan daripada sisik ikan merah dari laut dalam yang bebas dari pencemaran air.

Sisik ikan merah (Red snapper scale – RSS ) merupakan sumber terbaik collagen kerana ia merupakan collagen yang tahan lasak.

Kenapa perlukan collagen yang tahan lasak? 


Ini kerana collagen merupakan gentian tissue yang mudah rosak dan kendur akibat tindakan tekanan dan bahan kimia.
Collagen yang baik ialah collagen yang mampu menahan tekanan dan mempunyai elastisiti yang tinggi. RSS pula mempunyai ciri berikut:
    1. Sangat lasak – mampu menahan tekanan berkapasiti 60 pound. 
    2. Sangat elastik – kadar elastisiti sangat tinggi, kepaduan sel sangat tinggi 
    3. Kadar kelembapan tinggi
    4. Molekulnya halus dan mudah diserap oleh tubuh
Oleh kerana itu Shaklee telah memilih RSS untuk dijadikan sumber kepada Shaklee Collagen Powder. SCP mengandungi 4000mg collagen RSS.
Antara Kelebihan Collagen Powder:

❤ Anti Penuaan- Mengecilkan liang pori yang kelihatan pada muka, menghilangkan kedutan dan garis-garis halus.

❤ Mengembalikan keanjalan pada kulit- Menjadikan kulit lebih tegang, anjal dan lembut.

❤ Melembap- Mengurangkan rasa kering dan gatal pada muka, mengelakkan kulit mengelelupas. Bagi kulit berminyak, Collagen Powder membantu mengawal minyak pada muka.

❤ Mencerah- Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan menjadikan tona kulit lebih sekata serta lebih cerah secara keseluruhan.

❤ Menegang- Membantu menganjalkan payu dara

❤ Menyubur- Menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur dan bercabang serta rambut lebih tebal dan bersinar.

❤ Meningkatkan pergerakan- Menyokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang.

SPECIAL OFFER FOR DECEMBER 2016


BELI 6 KOTAK PERCUMA 1 KOTAK 
BELI 2 KOTAK DAPAT DISKAUN 5%

Mainly sekotak boleh tahan untuk sebulan, sama ada you bancuh alternate day (2 hari sekali) atau bancuh 1/2 sachet setiap hari.

Best time untuk consume ialah waktu pagi sebelum breakfast atau pun waktu malam sebelum tidur. 

For those yang memang ada budget besar untuk jaga kulit tu nak ambil 1 sachet per day pun boleh tau, lagi lah awesome effect dia :)

Boleh hubungi Lyana untuk order dan pertanyaan lanjut.

Have a nice day lovelies!



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com