Tuesday, October 25, 2011

Lima Tahun.

Buat Muzakkir Shukri, lelaki yang bertakhta di hati saye sejak lima tahun yang lalu..


"Bila kau senyum, ku gembira.. 
Bila kau sedih, ku menangis.." 


Diam tak diam, dah lima tahun masa berlalu. Cepat nyer rasa.. Sedar tak sedar dah lima tahun usia perkenalan kite kan? Dulu masa baru-baru kenal, muda nyer lahai baru sweet seventeen.. Tak matang lagi, muka pun selebet aje. 


Kite berkenalan kat Matrikulasi Johor, lepas tuu masing-masing pegi universiti lain-lain. Awak kat Pahang, saye kat Bangi. Walau pun jauh, hubungan kite masih tetap utuh. Semua nyer atas dasar saling percaya antara satu sama lain. 


"Di mana saja kau berada, ku kan tetap bersamamu..
Walau pun jasad ku jauh, namun hati tetap padamu.."


Tapi biase lah kan, mane ade hubungan yang tak diduga.. Mana ade hubungan yang tak dilanda badai, ribut dan taufan.. Macam tulah juga dengan hubungan kite, dah terlalu banyak dugaan yang kite dah lalui yang akhirnya menyebabkan kite berdua lebih kuat dan juga kite berdua semakin matang. Betul lah kata orang, pengalaman sememangnya mendewasakan. Banyak yang saye belajar tentang kehidupan sepanjang saye kenal awak.


Dengan awak saye belajar untuk tertawa bahagia, dengan awak juga saye belajar untuk menangis. Jujur saye bukan seorang yang kememeh, yang cengeng mudah mengalirkan air mata tak tentu pasal. Tapi dengan awak saye pun tak tau kenapa dengan diri saye, rasa air mata tu dah macam air terjun Gunung Ledang jer tau. Mudah sangat mengalir bila ade sesuatu yang menimpa hubungan kite. Nasib baik juge lah awak nih jenis pandai memujuk dan menenangkan saye.


Awak pelengkap hidup saye, awak penyeri hari-hari saye. Saye tak boleh bayangkan hidup saye tanpa awak di sisi, dan saye tak nak bayangkan pun.


"Biar masa berganti masa, biar pun musim berubah..
Telah ku katakan padamu oh sayang,
Hanya kuasa Tuhan dapat memisahkan.."


Terima kasih awak, untuk lima tahun ini. Lima tahun kebahagiaan, suka dan duka.. Hidup saye terasa bermakna dengan ada nye awak di sisi. Di sisi tak membawa maksud awak perlu sentiasa ade dekat dengan saye.. Walau awak kat JB, saye pulak kat Muar dipisahkan oleh dua jam lebih perjalanan highway, awak tetap dekat di hati saye. Saye sayang awak dan akan sentiasa sayang pada awak..  





"Distance does not matter if two hearts are meant to be together.."



Since 24th October 2006..


Buat yang sentiasa mendoakan, terima kasih atas doa kalian :')

Buat awak, Selamat Tahun Kelima.. 






37 feedback(s):

yana said...

Romantik nya kak yana sowg nii..hehe..apa2 pun, smoga hbgn sentiasa dipelihara dan dberkati.. :)

Nur Fatin Nabila Zeeyan said...

:)

✿ DAYG ♥ said...

wahh! dah lama tuu~

wish all the best 4 ur rltionship ^^,

semoga berkekalan. :)

saharinasaharudin said...

sweeeeet lah yana!
smga bhagia slalu ;)

happy 5th anniversary ;)

hanabunga said...

Bestnya dapat sambut annivsry sama sama.Congrats dah lima tahun.Lama tuu :)

cikwahidaidris said...

happy anniversary dear. smoga berkekalan ^^,

JarN Eha said...

arp sis yana... epy ngan en...tersyang..amin..:)

teeha said...

selamat ulang tahun ke 5 :)

erra syahira said...

patut la rase penah tengok..ex matrik johor upenye..selamat ulangtahun ke 5 ye

... ^^ said...

waaa. sweet.. selamat ulag tahun sis.
smoge bahagia n hepy hngga akhir hayat.. amin.. :)

a-n-n-a-b-e-l-l-a said...

laaa...akak ke yg milqyn way tuh...sy selalu je tmpah...

sYiRa LoKMaN said...

bestnye da lima tahun! alhamdulillah.. :)

nazirah said...

alhamdulillah .. selamat 5 tahun bersama yana.. smg hubungan kalian kekal selamanya amin ;)

Taty Hasbi said...

happy 5th anniversary sis yana...smoga sntiasa bhgia dan trus bhagia...^_^

Diya Edhayaa said...

slmt ulgthn ke-5..:)

♥CIK SHA♥ said...

semoga cepat sampai seru..mudah-mudahan jodoh kalian berdua kuat..dan semoga dipermudahkan segalanya..^_^

Elmoluya WutWut said...

lima tahun! lama. tahniah. cepat-cepat nikah. insyaAllah dipermudahkan. amin.

Mata Pena Fadz said...

sweeeettnye...suke tgok u oll..:)

Deya Zanial said...

Wah congrates yana ! Cepat-cepat kawen ya dapat baby comel-comel ;D

sarah mohamad said...

semoga bahagia hingga ke jinjang pelamin hendaknyaaa :D wish u all the best okayyyyyy

Faz Abas said...

lama tu 5 tahun...cepat2lah ke jinjang pelamin adik2 berdua ni...

btw, terjumpa blog lyana ni kat blog light shadow td. nak jemput dtg blog www.kisah-dan-kasih.blogspot.com, dan bagilah komen sekali :)

Aimie said...

kak lyana , semoga berkekalan ! kak lyana , saye ade satu soalan :D antara semua shawl yang kak lyana ade kan , jenis kain shawl mane yang kak yana suke pakai kalau pergi pantai ke , jalan jalan dengan family ke ..

Mr feckry said...

steady la

::. SeydaSulaiman .:: said...

alhamdulillah. bahagianya hidup kalau dapat rasa bahagia macam ni kan. btw, sweetnya cerita cinta korang. semoga berkekalan hingga ke syurga saya doakan. aminn ;)

hafizulhakim said...

sweet ngat aih :) untung zakkir.

aininsyakireen said...

serious tak penah rasa 'sweet nyer korang' bila baca entry bercinta. entry ni mmg really something! hope Allah will shower His blessing to both of you, dear! so loving couple. hehe =)

ZURAINI said...

wahhh.. lama ye 5 taon. hope smpai ke akhir hayat ye awak :D

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

semoga terus berkekalan..amin

qɐɥɐʍ zzɐuɹǝ said...

selamat menyambut ulang tahun ke5...

semoga kekal dan bahagia di dunia & akhirat..

:)

izni nor ali said...

dah bau nasi minyak. heheheh. :)

cimon said...

tak sabar nak makan ns minyak + air sirap free nih (^v^)hehehe

LOLIPOP PEDAS said...

syahdu nyer akak bace ...... semoge yana ng en kesayangan dipermudahkan oleh Allah dlm hubungan kalian, bahagia ke akhir hayat .... amin : )

karmilaillang said...

happy 5th anniversary, saya doakan yg terbaik...semoga Allah permudahkan urusan ke jinjang pelamin c:

Syue said...

alololo sweetnye korang! :) cepat2 la kawen, hehe. aminn!

Lyana Hisham said...

aminn..aminn :)

buat kalian yg sentiasa mendoakan, thank u very much ea..

doakn jodoh kami berdua berkekalan..insyaallah sampai masa nye kalian jua org terawal yg akan saye bgtau :)

smga Allah memberkati n merahmati kehidupan kalian dunia akhirat, insyaallah..

Zakia said...

awww..so sweet..sy pun ex kmj jgk :)

Cik Zeeta said...

:)
sweet sgt..
bler nk kawen..
hehehe



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com