Sunday, September 2, 2012

My E-Day ♥

As'salam dearies..

First of all, sorry to keep you waiting for this entry. Bukan sengaja, seriously tak terniat nak delay. Just that I've been waiting the photos taken by Ahmad Firdaus Photography untuk update this entry. Unfortunately, tak dapat all lagi. Understood that he's busy, plus dah nak kawen end of this month. Maka, mari update menggunakan segala pics yang ada, taken by adek-adek, uncles, aunties and cousins.

Syukur Alhamdulillah, saya selamat menjadi tunangan kepada Muzakkir Shukri pada 26th August 2012. The weather was good, with all my loved ones datang sama-sama memeriahkan rumah.. Couldn't expect more, thank you Allah for making every things went smoothly :)

Saturday, 25th August 2012..

A day before, preparation for the next day.. Nak menyambut kedatangan his family. Last minute tiba-tiba dengar makin bertambah yang nak datang, adek-beradek his parents pun nak ikut serta. Okayh, that makes me to be more and more nervous.. Yikesss!


 I asked the Mak Andam for a mini pelamin, and she prepared as per above. Ini dah grand nih, bukan mini. Terdiam masa dier habis siap pasang, tapi sukee sebab pikir dapat amik pics ramai-ramai mesti besttt :D

 Ruang tamu dah dilapangkan, ade sofa kerusi meja dah dibawa keluar rumah.

I really love white, a lot! So theme memang nak semua white. My baju jer tak, sebab kalau pakai white dah macam nak nikah pulak kann..

Sunday, 26th August 2012..

Finally it's the day! Ya Allah, bangun pagi rasa mata meliat tak boleh bukak. Mana tak, I slept nearly 2 a.m and then 6.15 a.m mata dah kena bukak and kena segera mandi. Dah janji Mak Andam will fetch me at 7.30 a.m. Make up kat tempat dia sebab kat rumah nanti leceh semua nak masuk bilik join :P

Okayh, this is my first time make up a bit tebal than biasa. Mula-mula tengok cermin I was like, omaigoddd.. Is this really me?? Rasa macam orang lain sebab mata jadik besar and kebulatan padahal actual size tak besar mana pun.. Kui kui..

Below are the pictures taken before his family sampai.. Dah tak boleh nak senyum sangat sebab butterflies penuh dalam perut..


My beloved ibu.. Sentiasa di sisi, she's my everything ♥

Adek, cousins and my bestie Hanisah :)


Then nearly 12 p.m, my cousins naik atas and bagitau that pihak lelaki dah sampai.. Ohh my, ohhh my.. Macam mana nanti nak buat? Ape nak kena buat? Hulur jari sarung cincin then baru salam? Kenapa tiba-tiba macam jadik blur padahal it's a common thing kot, dah selalu tengok orang buat. Hello, korang yang belum rasa tu kann.. It's not that easy tau sebab you jadi focus utama everyone on that day, at that time. Lagi lah ade sedara mara side lelaki yang tak pernah jumpa, memang nervous :')

Then, the discussion started..

Pihak perempuan tak banyak request, semua ikut jer pihak lelaki :)

The one in the red baju Melayu is my Abah Tok, my grandpa sebelah ayah.

And then the ceremony continued to the most important plot of the day, his mum sarungkan engagement ring to my jari manis..

 Saat nervous terus hilang, Mak sempat bercerita sambil sarung cincin.. hehee

Syukur Alhamdulillah ya Allah.. one step closer, insyaAllah..

His brothers, sisters in law, nephews and nieces ♥

His father :)

My dearest ayah, my hero.. Lelaki yang akan sentiasa jadi nombor satu dalam hati saya. He gave me everything, tak pernah kata tak dari sejak saya kecil :')

Mak Tok sayangg, my grandma sebelah ayah :)

(How I wish arwah Tok Mak and Tok Ayah masih ada untuk lihat semua nih..)

After going through a lot of things, syukur Alhamdulillah finally we've engaged on our six years being together. Muzakkir Shukri, my Encik Tunang 

:')

 The hantarans for him- made by my Ibu.
Dua row dari bawah, hantarans from him. Encik Tunang buat sendiri, dibantu oleh mak and abang nye. The fruits, red velvet cake and tiramisu were made by his sister in law. Memang superb! :D

Untuk semua yang mendoakan kebahagiaan kami berdua, syukur pada Allah yang tak terhingga and thank you very much for all your wishes, doa and all. Hanya Allah jua yang dapat membalasnya, semoga kalian semua sentiasa di dalam redha Allah, serta dipermudahkan dalam apa jua urusan.

Sekian, insyaAllah dapat photos lain from my op nanti saya share lagi kat sini. Kat atas nih semua rojak jer amik sana sini.

Assalamualaikum, take care and have a nice day ahead dearies :)




31 feedback(s):

.cik aida. said...

Tahniah! Cantik sangat! :)

hanabunga said...

Congrats pretty sister! :)

aqel said...

congratulations!
semoga bercinta sampai syurga! =)

Syazwan Che Deraman said...

tahniah ye Lyana.

after six years.
fuuhh.
lama tu.

by the way, nak tanya, sepanjang enam tahun tu.
ada tak laki lain datang merisik.

my shuhada sendiri, dalam 4 bulan, ada dua laki datang risik.

cuak dibuatnya.

iyka zulaika said...

putih menawan. kakak look beautiful! tu belum nikah lagi. mesti lagi cantik! tahniah again :)

nuruashia said...

sangat cantekkkk..baju cntek..hntaran pon cantek..sume cntek...adussss...semoga awak berbahagia dan bila mau kawen? jeng3

pakDin said...

waa..ayah kamu mcm org jepun lar..
btw, congrats for ur e-day..
"w-day" nya plak bile?

Zuhraiqi said...

congrat liyana!

im one of ur follower..hehe

semoga bkekalan hingga akhir nyawa..insyaAllah..

zuhra@cosmoladiess.com

cik hani said...

Tahniah...

:: Sarah Zainuddin :: said...

Alhamdulilah,selesai. Smuenye cantik2 trmasuklah tuan punye badan. :)

Shahada Fauzi said...

tahniah again yana..semoga dipermudahkan segalanya menuju ke gerbang perkahwinan pula..^_^

cik fadh said...

tahniah ! u're so beautiful !

Lyana Hisham said...

cik aida, thank u so much dear :)

hanabunga, thank u pretty :)

aqel, aminn.. insyaAllah.. thnx a lot :)

syazwan, thank u :) ade.. tp my mum msti jwb, "dier dah ade kawan.."

Lyana Hisham said...

iyka, thank u dear..hehe akak mmg suke white :)

nuruashia, kawen? hehe insyaAllah x lama sgt ikat :)

pakdin, hehe jepun ke? w-day insyaAllah comingg :)

zuhraiqi, thank u so much dear :)

cik hani, thank u :)

sarah dear, thanks a lot yunk :)

shahada, aminn.. thank for the doa :)

cik fadh, thank u dear :)

TeTerBanG said...

bju kakak lyana cntik! hantaran suma cntik. moga kakak lyana dpt hidup bhagia ngan abg muzakkir dan hdup dberkati oleh Allah swt :)

FiZ said...

tahniah kamu.rasa tak puas tengok gambar2 ni.nanti upload la lg ye...

sYiRa LoKMaN said...

alhamdulillah ^_^

Cik Suheela said...

tahniah lagi skali yana..heee..mnjadi juga cinta kmj ni..ekeke..miss u yana...

najwairina said...

tahniah :) comelnyaa akak ni . dah lama jadi stalker akak -.-

ada mokhtar said...

sweetnye.. congrats dear :)

hanabanana said...

tahniah dan semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin :)

Zakia said...

kak yana~ cantiknya...suka..ni yg rasa nak tunang sekarang jugak ni..hihih

cimon said...
This comment has been removed by the author.
syamimi fatin said...

tahniah kak.. cantik sgt! so, salam dulu ke sarung cincin dulu? hehe semoga bahagia ye kak :)

catkiut said...

cantik! tahniah ye! jemput dtg ke blog saye
goldsandbeads.blogspot.com

cimon said...

Xde full pics cake tu ke? (^_^)

wanie amerie said...

tahniah dear..comel sguh kamu!

dila said...

congrats! cantik sgt, naik seri, nikah nanti mesti lagi lawa! baju awak pun lawa! warna apa tu? mcm brown, mcm blush :D

emymilya said...

yanatayunk~~ u look so pretty! make sure kawen t jemput aw aw :) hee.

izfanora said...

sangat indah majlis kamu.. dah macam mjlis nikah.. :)

muncitzzz =) said...

congrats...sweet..=)



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com