Tuesday, June 18, 2013

Sampin made from Songket Terengganu for sale.

Assalamualaikum..

Entry hari ini special untuk penggemar songket seluruh Malaysia, especially bakal-bakal raja sehari di luar sana. Setiap bakal pengantin pastinya mahu mencari kelainan untuk majlis pernikahan mereka betul tak? Biasanya sampin lah yang akan menaikkan lagi ketampanan si jejaka berbaju Melayu semasa majlis akad nikah :)

Sampin yang dipakai oleh Encik Suami masa akad nikah nih diperbuat daripada songket Terengganu jenis tenunan cotton. So bila pakai tak lah keras dan kejung sebab fabrik dan benang yang digunakan adalah dari kualiti tertinggi dan yang lebih istimewa, ia adalah buatan tangan dan terdapat campuran cotton. Kelebihan songket Terengganu asli nih ialah tak renyuk dan nampak smart jer bila dipakai.
Selain majlis akad nikah, boleh juga dijadikan sebagai koleksi simpanan untuk dipakai semasa majlis-majlis formal, semasa hari raya atau pun boleh dijadikan sebagai pemberian, hadiah atau pun hantaran semasa pertunangan atau perkahwinan. Let say tak de idea sangat nak bagi hantaran tunang apa akan, sampin nih boleh dijadikan sebagai salah satu pilihan untuk hantaran. Nanti boleh lah si jejaka pakai masa hari pernikahan.
Harga pasaran biasanya mencecah RM2000++, kalau less pun paling kurang RM1800. Encik Suami sememangnya penggemar sampin yang diperbuat daripada songket Terengganu nih. And I believe ramai jejaka di luar sana pun sure nak ada koleksi sampin daripada songket Terengganu nih right? Selain kualiti yang memang dijamin terbaik, keselesaan si pemakai pun penting juga. Kaum wanita sibuk nak baju mahal-mahal, tudung cun, kaum lelaki pun nak bergaya juga bila berbaju Melayu betul tak? :)

Price: RM1000

CODE: ST01 (SOLD OUT)

CODE: ST02 (SOLD OUT)

CODE: ST03 (SOLD OUT)

CODE: ST04

CODE: ST05 (SOLD OUT)

CODE: ST06

Interested to purchase? Email to lyanahisham@yahoo.com or whatsapp 016-2059703.

Till then, have a nice day ahead dearies. 

Assalamualaikum :)


10 feedback(s):

Mek Onie said...

maigaddddddddddddddddddddddddd,lawanya songketttttttttttttttttt :D


Tcca Anuar said...

rasa nak beli untuk abah kite. :)

MasReena said...

sekarang ni encik suaminya dah boleh jadi model dah, hehe

nadia arrumaisha said...

seriously, cantek2 semuanya... and yg warne pastel memang menambat hati saya...


Entry baru:
#Lahirnya Seorang Khalifah

nadia arrumaisha said...

seriously, cantek2 semuanya... and yg warne pastel memang menambat hati saya...


Entry baru:
#Lahirnya Seorang Khalifah

Shazwani Ramly said...

cantiknya songket.

Izanne said...

ermmm..encik suami yana dah jadi model..huhu

Mohd Asmuni Mohamed said...

Berapa meter? Boleh bg no contact x?

Lyana Hisham said...

mohd asmuni, 228.5cm X 91.5cm

email me

Mohd Asmuni Mohamed said...

Hahaha saya ni jahil it.. kat mana email add cik? Xjumpa



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com