Monday, July 15, 2013

Product Sharing: GLA Complex, Vitamins tak boleh diambil pregnant ladies & Set Kehamilan Shaklee.

Assalamualaikum dearies..

Ramai yang telah mengetahui bahawa GLA Shaklee dapat membantu meningkatkan tahap kesuburan lelaki dan wanita seperti yang saya pernah nyatakan dalam previous entry. Namun, tidak ramai yang mengetahui bahawa GLA berfungsi lebih dari sekadar untuk kesuburan sahaja dan ramai yang bertanyakan kepada saya dalam email apa lagi kelebihan makan GLA complex nih? Sebab ada yang belum kahwin lagi kata nyee, so tak de la dia pentingkan sangat pasal kesuburan bagai nih kan :)

Okayh.. Ini adalah manfaat utama dalam pengambilan GLA Complex Shaklee:

  • Herba tradisi yang dipercayai
    - Borage (Borage oil mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO) adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  • Mengawal hormon estrogen dan testosteron
    - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, retensi air dan sakit payudara
  • Melambatkan menopous
    - Memperbaiki keadaan menopous seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi uterus untuk kulit lebih muda
  • Memperbaiki prostatomegaly
    - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing
  • Menentang kanser
    - GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser
  • Memperbaiki inflamasi kulit - GLA mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artitis.
  • Menghalang Komplikasi Diabetes
    - Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula yang tinggi.
  • Pelangsingan dan Menghalang Tambah Berat Badan - Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambhana berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.
  • Menghalang Tekanan Darah Tinggi
    - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.
  • Memperbaiki Tekstur Rambut
    - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
  • Hiperaktif dan Austisma (ADD/ADHD)
    - Dibuktikan secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak beraustima, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.
Nampak tak betapa banyak manfaat pengambilan GLA complex nih? Ada yang ingat perempuan jer boleh makan, lelaki pun bolehh.. Cuma biasanya saya lebih sarankan untuk lelaki yang ada budget lebih ambil Vita E sebab Vita E mampu memulihkan kemampuan sistem reproduktif. Lelaki yang mengambil 600IU - 800IU Vita E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka. Kandungan Vita E ada juga dalam GLA tapi kalau ambil Vita E lagi pure :)

Akan tetapi, pregnant ladies tak boleh ambil yer GLA Complex nih. Ini list vitamins yang pun tak boleh diambil pregnant ladies:
  • GLA complex
  • Vitamin E
  • Alfalfa
  • Vivix
  • Cinch
  • Carotomax
Vitamins yang anti-oxidant tak digalakkan diambil oleh pregnant ladies di awal kandungan sebab dikhuatiri boleh menyebabkan keguguran (miscarriage). Sebabnya masa awal-awal tu kan imunisasi ibu mengandung nih rendah, bagi laluan untuk baby membesar dalam rahim si ibu. Pengambilan vitamin yang meningkatkan anti-oxidant boleh beri risiko keguguran pada baby tadi. So kalau dah confirm positive anda pregnant, sila stop vitamins yang tak berkaitan okayh.

Note: ESP boleh ambil daripada 1st Trimester, Omega Guard bila dah masuk 2nd Trimester.
 
To purchase or more inquiries, boleh contact saya:
 

Have a nice day ahead dearies..

Assalamualaikum :)


 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com