Wednesday, July 17, 2013

Product Sharing: Sihat & Slim bersama Shaklee.

Assalamualaikum..

Rata-rata mereka yang refer dengan saya untuk try supplement Shaklee nih semua nak turunkan berat badan, nak kurus, nak figure cantik, nak hapuskan masalah perut buncit. Dah lebih seminggu puasa tapi berat tak turun-turun, seluar atau kain masih ketat.. Kenapa yee? :)

Cuba recall sahur pagi tadi makan apa.. Haa nasi dengan ayam goreng? Roti sandwich telur? Lagi? Nasi goreng dengan telur mata? Nugget? French fries? Ohhh.. Sedapnya makan sahur tadi.. Lepas subuh buat apa? Tidur kejap? Ishhh.. Berkumpul lemak dalam badan. Tambahan pulak tadi minum air sejuk kann.. Fuhhhh..

Then petang buka pergi bazar Ramadhan. Beli apa tuu? Ayam percik? Ayam golek? Kuih macam-macam jenis? Murtabak cheese? Char Kuey? Air katira? Air jagung? Haa ape lagi.... Aiseyhh.. Macam mana nak berat turun nih.. Bahaya bahaya.. Nanti raya lagi berselera makan. Silap-silap makin naik pulak berat dari sebelum bulan puasa. Alamak macam mana nih? -_-!

Okayh, boleh uols nak makan ikut keinginan masing-masing tu. Tapi, kena kawal sikit. Nanti badan dah makin naik susah tau nak turun. Seriously, lagi-lagi yang dah kahwin and ada anak. Dah naik susah betul nak slim down balik. Yang belum kahwin tu kalau berat agak-agak terlebih, nak jaga biar dari sekarang. Nanti dah kahwin lagi susah nak jaga macam mana?

Untung lah Shaklee ada set untuk kurus. Dengan tiga konsep iaitu BAKAR (pecah lemak dan kolesterol), BUANG (lemak dan toksin) dan BINA (otot yang kuat dan elak kulit menggelebeh).


Tak boleh lah nak bakar dengan buang jer, nanti jadi aneroxia macam mana? We need to build in nutrients too but we need those which are really needed in our body.

Masa nak kahwin hari tu saya ambil Lecithin, Alfalfa and ESP. I'm not fat atau berisi but biasa lah wanita kann.. ada spare tyre nampak kadang-kadang tu :)

Jadi, sila bertindak daripada sekarang untuk kawal berat dan saiz badan uols. Contact me for further details and let me know your budget. Saya akan suggest mengikut kemampuan uols dengan produk yang terbaik, insya-Allah..


Have a nice day ahead dearies.. Assalamualaikum :)

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com