Monday, October 21, 2013

Product Sharing: Sustained Released Vita-C by Shaklee.

Assalamualaikum..

Ya Allah teruja sungguh pagi nih bila receive text message daripada Shakee:

"Shaklee: Vita-C is available now"
 
 
Tahu tak uols bahawa sesunggunya sejak dari awal saya menyertai business Shaklee nih stock Sustained-Release Vitamin C nih dah sememangnya langsung tak ada kat mana-mana pun di Malaysia nih tetapi permintaan sentiasa ada untuk Vitamin C nih. Seriously, dari awal saya join business nih ramai sangat yang bertanyakan ada tak stock Vitamin C nih walhal saya sendiri tak pernah lagi berpeluang melihat jauh lagi nak merasakan kelebihan pengambilan Vitamin C nih.
 
And yes, today dah AVAILABLE! Saya baru jer order 21 bottles for today (20 untuk dijual and 1 tu of course untuk saya sendiri! Hee :D). So siapa yang nak boleh lah email saya lyanahisham@yahoo.com atau WeChat lyanahisham.
 
Okayh, so di sini saya nak share betapa pentingnya dan betapa banyaknya kelebihan pengambilan Vitamin C untuk kesihatan dan kecantikan luaran serta dalaman.
 
Antara MANFAAT UTAMA pengambilan Vitamin C :
  • Merangsang Pembentukan COLLAGEN - Collagen ialah sebatian asas bagi otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab utama kepada masalah gusi berdarah, lebam pada kulit, lambat pulih dari kecederaan atau luka, kulit kering, ruam dan kulit kasar serta bersisik.
  • Meningkatkan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, meningkatkan pemulihan alergi pada hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
  • Memerangi CANCER - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dengan lebih berkesan.
  • Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu untuk mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kepada masalah jeragat.
  • Memperbaiki Insomnia - Vitamin C memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan. Secara ringkasnya Vitamin C bertindak sebagai Anti-Stress.
  • Mengekalkan kolestrol pada paras yang sihat - Vitamin C mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan penyakit skurvi.

Antara SIMPTOM KEKURANGAN Vitamin C  dalam badan:
  • Mudah tertekan / Stress - sering rasa letih dan lemah
  • Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar
  • Luka yang lambat sembuh, kalau berlaku pendarahan lambat berhenti
  • Mudah selsema / bersin
  • Wajah nampak tua dari usia
  • Mudah dapat ulser
  • Mudah demam / antibodi tak kuat
  • Gusi berdarah
  • Salur darah mengecil
  • Sakit sendi
  • Tanda lebam pada badan
  • weight loss (bukan kurus yang sihat tetapi kurus yang tak sihat, akan kelihatan lemah dan kusam)

Perbezaan Sustained Released Vitamin C by Shaklee dengan Vitamin C yang ada di pasaran:
  • Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.
  • Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.
  • Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7biji setengah oren.
  • Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg.. Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada supplement vitamin C. Ini bertujuan untuk mengelakkan salur darah dari bocor, meningkatkan fungsi vitamin C, mengelakkan vitamin C dari cepat teroksida dan merosakkan sel.
  • Ada dalam bentuk yang boleh dikunyah (*chewable Vitamin C yang boleh diambil oleh kanak-kanak atau orang dewasa yang tak boleh telan tablet)
  • Tiada pembaziran kerana semua vitamin C akan digunakan oleh badan. Sustained Release Vitamin C by Shaklee ini dihasilkan secara unik kerana ianya dilepaskan ke dalam sistem tubuh secara perlahan-lahan mengikut keperluan. Pelepasan Vitamin C adalah secara perlahan-lahan dan berterusan setiap 5 jam dalam tempoh 24 jam di mana setiap 5 jam sebanyak 100mg daripada 1 biji tablet (mengandungi 500mg Vitamin C) yang bersamaan 7 1/2 biji oren dilepaskan ke dalam badan.

**Chewable Vita-C Plus (100% semulajadi, halal, selamat dan berkesan) pula dikhaskan untuk golongan kanak-kanak atau orang dewasa yang ada masalah menelan tablet. Rasa sensasi oren aslinya (tanpa pengawet dan perasa tiruan) dapat memikat selera kanak-kanak dan golongan yang ada masalah menelan tablet ni. Chewable Vita-C Plus mengandungi 100mg vitamin c (iaitu ascorbic asid) bagi setiap biji tabletnya yang bersamaan 1 1/2 biji oren .

Siapakah yang memerlukan Vitamin C?
  • Perokok
  • Orang yang mudah stress sebab stress akan memusnahkan Vitamain C di dalam badan
  • Orang yang makan pil perancang sebab pil perancang juga akan menyerap Vitamin C dan akibatnya Vitamin C akan musnah dengan cepat dalam badan
  • Mereka yang inginkan kulit yang cantik atau mereka yang ada masalah kulit berjerawat atau eczema memerlukan Vitamin C utk membina collagen kulit yang sihat dan memperbaiki tisu kulit
  • Mereka yang mementingkan kesihatan yang baik kerana Vitamin C menyokong sistem imun dalam badan dan mengurangkan demam selsema yang berpanjangan
So for those yang nak place order boleh email saya lyanahisham@yahoo.com atau WeChat lyanahisham. InsyaAllah saya akan berikan super best price and also full consultation as well.. Omaigaddd saya sendiri tak sabar nak makan Sustained Released Vitamin C by Shaklee nih! Esok lusa sampai, siapa settle payment  cepat sampai jer saya pos terus. Tak de booking-booking yer sebab Vitamin C nih memang Shaklee product yang MOST WANTED and HOT SELLING! :)

Till then, have a nice day darlings.

Assalamualaikum.


 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com